Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012

" Φανταστικά τρουφάκια "

     Τρουφάκια φανταστικά δεν τρως ποτέ μόνο ένα!
     Είμαι σίγουρη όποιος τα δοκιμάσει θα ξετρελαθεί.
     Είναι πανεύκολα και πεντανόστιμα  δοκιμάστε τα.
     Γιορτινά και όχι μόνο τρώγονται όλες τις ώρες!
     Πάμε να τα φτιάξουμε να παίξουμε στην κουζίνα!                                   
    Θα χρειαστώ
    300 γρ κουβερτούρα-150 γρ.κουβερτούρα γάλακτος.
    100 γρ βούτυρο-300 ml κρέμα γάλακτος
    10  μπισκότα digestive-1/2 φλ δαμάσκηνα
    1/2  φλ.τσ γλυκό κουταλιού πορτοκάλι -1/2 φλ καρύδια
    ξύσμα από 1 πορτοκάλι-1 κ.σ κονιάκ
    (συνταγή Αργυρώ Μπαρμπαρήγου λίγο πειραγμένη από μένα)
     Πως τα φτιάχνω                             
     Ψιλοκόβω την κουβερτούρα και την βάζω σε ένα μπολ.
     προσθέτω και το βούτυρο σε μικρά κομμάτια.
     Ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν βράσει,
     την κατεβάζω από την φωτιά και περιχύνω την σοκολάτα.
     Περιμένω 1-2 λεπτά και ανακατεύω να λιώσει η σοκολάτα.
     Αφήνω 4-5 λεπτά να κρυώσει.
                                                                               

       
      Προσθέτω το ξύσμα το κονιάκ και τα μπισκότα χοντροκομμένα
      Τα δαμάσκηνα και τα καρύδια χοντροκομμένα και αυτά
      Προσθέτω και το γλυκό κουταλιού χωρίς το σιρόπι                                                                        
     Ανακατεύω με κουτάλι και αφήνω 1 ώρα στο ψυγείο.
     Να σφίξει το μείγμα και να πλάθονται.                                                            
       Με ένα κουτάλι παίρνω λίγο μείγμα και πλάθω μπαλάκια.
       Τα καλύπτω με τρούφα-κακάο-ινδοκάρυδο-τριμμένο καρύδι.
       Ότι αρέσει στον καθένα δοκιμάστε τα είναι πολύ νόστιμα!                                             

                                      "Καλή επιτυχία Γλυκές γιορτές"
                                                elpidas little corner
                                 
                                                   

                                       

                                         

                                     
                      

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012

" Biscotti "


                Η πρώτη γιορτινή συνταγή μου ήθελα να είναι αγαπημένη μας      
                Όποιος τα δοκιμάσει τα λατρεύει,είναι τέλεια τρώγονται όλη μέρα         
                Εύχομαι καλές γιορτές,με υγεία χαμόγελα και πολλές νοστιμιές.
                                      
                      Υλικά 
                      2+2/3 κούπας αλεύρι-3/4 κούπας ζάχαρη
                      2 κ.γ μπέικιν πάουντερ-1/2 κ.γ υγρή βανίλια-1 κ.γ αλάτι
                      3 αυγά-ξύσμα από 2 λεμόνια η μανταρίνια
                      1 κούπα αμύγδαλα φιλέ-1 κούπα κράνμπερι
                      3 κ.σ χυμό μανταρινιού η λεμονιού-5 κ.σ καλαμποκέλαιο
                       συνταγή της Laura Vitale
                       Οδηγίες
                       Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι-ζάχαρη-μπέικιν-αλάτι
                       Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αμύγδαλα-κράνμπερι-ξύσμα,
                       προσθέτουμε και 4-5 κ.σ αλεύρι,από αυτό που έχουμε.
                       Χτυπάμε στο μίξερ το σπορέλαιο-χυμό-βανίλια, μετά
                       ένα ένα τα αυγά και τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
                       Ανακατεύομαι  στο μείγμα τα αμύγδαλα με τα κράνμπερι.                                      
                       Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς αέρα
                       Αδειάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια  την ζύμη
                       Αν κολλάει προσθέτουμε λίγο αλεύρι,κόβουμε την ζύμη στα 3.
                       Και μετά στα 6,κάνουμε ρολά και τα πατάμε με τα δάχτυλα.
                       Βάζουμε τα ρολά σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.

                        
                          Ψήνουμε αρχικά για 20 λεπτά,περίπου.
                          Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο,5-10 λεπτά και κόβουμε λοξές φέτες.
                              Ψήνουμε 8 λεπτά περίπου+τα γυρνάμε από την άλλη μεριά.
                              Συνεχίζουμε το ψήσιμο για  8 λεπτά,να πάρουν χρώμα.
                        Κρατάνε πολύ καιρό σε κουτί για μπισκότα,αν δεν τα φάτε αμέσως.
         
                                                        " Είναι τέλεια για δωράκι "

                                                   " Καλές Γιορτές elpidas little corner " 
                                                                
                                                                                                                                                               

Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012

" Το Πειραγμένο Παστίτσιο Μου "

                                             Σήμερα το πρόγραμμα είχε παστίτσιο.
                                              Ήθελα να το κάνω λίγο διαφορετικό.
                                Ετοιμάζουμε τα υλικά και σε 20 λεπτά,έτοιμο για ψήσιμο.
                                 Όπως ξέρετε βαριέμαι τα ίδια έτσι έκανα αυτή την αλλαγή.
                                                 Να δούμε το Πειραγμένο Παστίτσιο;;
                                                                             

                                                                      Θα χρειαστώ:
                               1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο πένες η κοφτό μακαρονάκι
                                            2-3 κ.σ ελαιόλαδο-1 φλ.τσαγιού τριμμένα τυριά

                                             1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο-4 κ.σ ελαιόλαδο
                                       1 ποτηράκι κρασιού κοκ.κρασί-1 φλ.τσαγιού ντομάτας
                                           1-2 φύλλα δάφνης-αλάτι-πιπέρι-μπαχάρι-κανέλα
                                                         
                                                   4 κ.σ βούτυρο-1 φλ.τσαγιού αλεύρι
                                              2 μικρά εβαπορέ-3 φλ.τσαγιού ζεστό νερό
                                                       αλάτι-πιπέρι-1 κ.σ μουστάρδα
                                      1 φλ.τσαγιού τριμμένα τυριά-8-10 κρακεράκια με τυρί
                                                                               
                                     
                                                                 Πως το φτιάχνω:
                                Βάζω τα μακαρόνια να βράσουν και σε άλλη πλατιά κατσαρόλα
                                                βάζω τον κιμά και δίπλα το κρεμμύδι.
                                        Μόλις αλλάξει χρώμα ο κιμάς σβήνω με το κρασί
                                                   αφήνω 1-2 λεπτά να εξατμιστεί.
                                               Προσθέτω τα μπαχαρικά αλατοπιπερώνω.
                                        την σάλτσα και λίγο ζεστό νερό από τα μακαρόνια.
                                     Σε 10 λεπτά είναι έτοιμα τα μακαρόνια τα στραγγίζω.
                                        ρίχνω το λάδι ανακατεύω και τα ρίχνω στον κιμά.
                                                                               
                                       
                                Κάνω και την κρέμα στην κατσαρόλα πού έβρασα τα μακαρόνια.
                                    Βάζω το βούτυρο με το αλεύρι ανακατεύω να πάρει χρώμα.
                               ρίχνω λίγο λίγο το γάλα μαζί με το ζεστό νερό και αλατοπιπερώνω
                     Μόλις πήξει η κρέμα προσθέτω την μουστάρδα και κατεβάζω από την φωτιά
                                             Ρίχνω στην κρέμα τα τυριά και ανακατεύω
                           Πάνω στα μακαρόνια με τον κιμά ρίχνω τυριά και τέλος την κρέμα.
                                        Λίγα τριμμένα τυριά και τα κράκερς τριμμένα.
                                                                               
                                                     
                                     Ψήνω στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
                                                     μέχρι να ροδίσει 45-50 λεπτά.
                                                                             

                                        Αφήνω λίγο να κρυώσει πριν το κόψω αν αντέξω!
                                                                             
                                                         
                                     Αυτό είναι το Πειραγμένο Παστίτσιο μου Δοκιμάστε Το!

                   
                                                                  "  Καλή Όρεξη "                                                                                          

Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Μηλοκέικ με φραουλολικέρ!!!!!!

                                                    Καλό μήνα και καλή βδομάδα....
                                          Δευτέρα ημέρα της Νοτούλας και του κέικ!!!!!!!
                                               Ξετρελάθηκα με το κέικ μου σήμερα....
                                       Χειμωνιάτικο και καλοκαιρινό,μήλο και φράουλα...
                                           Τόσο ελαφρύ εύκολο ζουμερό,το λάτρεψα.....
                                                 Πάμε πάμε να δούμε την συνταγή???


                                                       Υλικά....(συνταγή Laura Vitale)
                                                      1 κούπα βούτυρο εκτός ψυγείου....
                                                            1 κούπα ζάχαρη-4 αυγά....
                                                                 2 κ.γ υγρή βανίλια....
                                                              2 κ.γ μπέικιν πάουντερ....
                                                              ξύσμα από 1 λεμόνι....
                                                                3 κούπες αλεύρι....
                                                                 1/2 κ.γ αλάτι...
                                                            4 μήλα-3/4 κούπας γάλα....
                                                           1/2 κούπα λικέρ φράουλα....
                                         (είχα κάνει το λικέρ φράουλας της Μπαρμπαρίγου)

                                           Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς....
                                               Βουτυρώνω ένα ταψάκι η φόρμα κέικ....
                                              Κόβω τα μήλα και ρίχνω 3-4 κ.σ αλεύρι....
                                                            (από τις 3 κούπες)


                                    Βάζω στο μίξερ  το βούτυρο με την ζάχαρη  τα χτυπάω....
                                         να λιώσει η ζάχαρη,προσθέτω τα αυγά το ξύσμα.....

                                       Μια πρέζα αλάτι,αλεύρι  με μπέικιν εναλλάξ με το γάλα....
                                           τέλος το λικέρ φράουλας,η ότι λικέρ έχουμε....
                                                         Την βανίλια και τα μήλα.....

                                                    Αδειάζω το μείγμα στο ταψάκι....
                                                      και ψήνω για 1 ώρα περίπου....


                                Αφήνω να κρυώσει εντελώς και πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη.....


                                                     Είναι ζουμερό πολύ νόστιμο!!!!!


                                              Αυτό είναι το Μηλοκέικ με φραουλολικέρ!!!!!
                                               Δοκιμάστε το ελπίζω να το απολαύσετε!!!!!

                                                 
                                                               Καλή όρεξη!!!!!!!!