Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

Τα Kουλουράκια Mου!!

                                        Αυτές τις μέρες όλα τα σπίτια μοσχοβολάνε νοστιμιές!!
                                                     Γλυκά φαγητά νόστιμα και λαχταριστά.
                                   Θέλω να μοιραστώ μαζί σας τα αγαπημένα μου κουλουράκια.
                           Μέσα στην απλότητα τους είναι τόσο μυρωδάτα νόστιμα λιώνουν στο στόμα
                                                 Το σίγουρο είναι ότι δεν σταματάς σε ένα!
                                                                               
                                    

Θα χρειαστώ:
125 γρ βούτυρο-4 αυγά -1/2 φλ.γάλα
ξύσμα πορτοκαλιού-1/2 ποτηράκι καφέ κονιάκ
1 κ.γ υγρή βανίλια βανίλια-1 1/4 φλ ζάχαρη
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ-1 κ.γ σόδα
1 κιλό περίπου αλεύρι.
     η συνταγή είναι πολύ παλιά γιαυτό είχε αμμωνία τώρα βάζω μπέικιν




Πως τα φτιάχνω: 
Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη να ασπρίσει 5-6 λεπτά
προσθέτω ένα ένα τα αυγά μετά το ξύσμα-βανίλια-μπέικιν-σόδα
και εναλλάξ το χλιαρό γάλα με το αλεύρι,γίνεται μια μαλακή ζύμη.


Προθερμαίνω τον φούρνο 180 βαθμούς και βάζω λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα
Πλάθω κουλουράκια με τα δυο χεράκια..ότι σχήμα θέλουμε και μας αρέσει
Αλείφω με κρόκο τα κουλουράκια και ψήνω 10-12 λεπτά.


 Μόλις πάρουν χρώμα τα κουλουράκια μας είναι έτοιμα!!

 

Δοκιμάστε τα και θα γίνουν αγαπημένα σας!!


Καλή Όρεξη!!
Νόστιμες και χαρούμενες γιορτές!!
Και του χρόνου με υγεία!!

Κυριακή, 21 Απριλίου 2013

" Αυγόφετες στον Φούρνο "

                         Σκέφτηκα την αγαπημένη μας συνταγή πως να την κάνω πιο ελαφριά.
                                      Αυγόφετες η Φελία όπως τα λέμε όχι όμως τηγανιτά.
                                         Δοκίμασα να τις κάνω στον φούρνο και τελικά;;
                                          Όχι απλά μου άρεσαν έγιναν τέλειες και ελαφριές.
                                       Έκανα φυσικά 3-4 παραλλαγές για όλα τα γούστα.
                                                       Πάμε να δούμε την συνταγή!!
                                 Αν και πιο πολύ μιλάνε οι εικόνες τα υλικά είναι ελάχιστα.      
Θα χρειαστώ:
6 φέτες ψωμί-4 αυγά-3/4 φλ.τσαγιού γάλα
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ-πρέζα ζάχαρη
1/4 κ.γ αλάτι-πρέζα πιπέρι

Επιλογές να τις φάμε:
Γιαούρτι-Φέτα-κίτρινα τυριά η μερέντα


Πως τις φτιάχνω:
   Βάζω σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα και τα υπόλοιπα υλικά.
Τα χτυπάω με ένα σύρμα να γίνει αφράτο το μείγμα.
Κόβω και το ψωμί σε φέτες μέτριες όχι πολύ χοντρές.


Ο ένας τρόπος που τις έκανα είναι τις έβαλα στο πυρέξ.
Ρίχνω από πάνω το μείγμα με τα αυγά και τριμμένα κίτρινα τυριά.


  Λίγο βούτυρο από πάνω και τις έψησα στους 230 βαθμούς.
σε προθερμασμένο φούρνο αέρα για 10-12 λεπτά.
Πάντα ανάλογα τον φούρνο και πως τις θέλουμε.
Έγιναν  μαλακές σαν σουφλέ!!

Ο άλλος τρόπος τις αφήνω 1 λεπτό στο μείγμα με τα αυγά.
 Και τις βάζω σε λαδόκολλα πάνω στη σχάρα.
Ελάχιστο βούτυρο από πάνω και τις ψήνω στους 230 βαθμούς αέρα
    Περίπου 10 λεπτά ανάλογα πόσο ξεροψημένες μας αρέσουν.

 

Διαλέγετε τον τρόπο και την γεύση που σας αρέσει!!

 

Είμαι σίγουρη όπως και να τις φάτε θα ενθουσιαστείτε!!


" Καλή Όρεξη "

Τρίτη, 16 Απριλίου 2013

Πεινιρλί με Σουβλάκι!!

                                          Γεια σας ήρθα με συνταγή που με έχει ενθουσιάσει
                                                  Πανεύκολη οικονομική και πεντανόστιμη
                                      Είναι γνωστό ότι σκέφτομαι διάφορα όταν μαγειρεύω,
                                      μου αρέσει πολύ να φτιάχνω παράξενα και διαφορετικά.
                                                  Είναι από τις γεύσεις που δεν ξεχνάς!!
                                           Θέλω να μοιραστώ την συνταγή μου μαζί σας,
                                                γιατί έγινε καλύτερη από ότι περίμενα.
                                                     Πάμε πάμε να δούμε τι έφτιαξα;;

Θα χρειαστώ για την ζύμη:
350 γρ αλεύρι-50 γρ σιμιγδάλι-1 φακελάκι ξερή μαγιά
1/2 κ.σ μέλι η ζάχαρη-1/2 κ.σ αλάτι-2 κ.σ ελαιόλαδο
350 ml  χλιαρό νερό.

Για το σουβλάκι:
ένα ψαρονέφρι 300 γρ-2 σκελίδες σκόρδο
1/4 φλ.ελαιόλαδο-2 κ.σ μουστάρδα
1/4 φλ. λευκό κρασί....1/2 λεμόνι
αλάτι-πιπέρι-μιξ μπαχαρικών
θυμάρι-μαντζουράνα-πάπρικα καπνιστή
1 ντομάτα-λίγα τριμμένα τυριά.


    Κάνω το ζυμάρι και το αφήνω να φουσκώσει ακόμα καλύτερα αποβραδίς στο ψυγείο.
(διαδικασία ίδια με τις πίτσες μου)


Κόβω και το ψαρονέφρι μπουκιές και τα βάζω σε ένα μπολ,
προσθέτω το λάδι-λεμόνι-σκόρδο και όλα τα μπαχαρικά.
αφήνω για μια ώρα στο ψυγείο.


Βάζω ένα αντικολητικό τηγάνι να κάψει.
βάζω το κρέας για 2-3 λεπτά,μέχρι να αλλάξει χρώμα. 


                                   Αφήνω στην άκρη να κρυώσει λίγο και ετοιμάζω τα πεινιρλί

                                                           
       Βάζω λίγο λάδι και από πάνω κέτσαπ μουστάρδα εναλλάξ το κρέας και  ντομάτα 
Λίγα τριμμένα τυριά από πάνω και κλείνω ελαφρώς.


Τα βάζω σε λαδόκολλα και στην σχάρα ΟΧΙ ΣΕ ΤΑΨΙ.


Ψήνω  σε προθερμασμένο φούρνο 230 βαθμούς,
για 12-15 λεπτά στον αέρα,ανάλογα τον φούρνο.


Γίνονται πανεύκολα και πεντανόστιμα!!

 

  Δοκιμάστε τα και πιστέψτε με θα ξετρελαθείτε!!
Αν θέλετε βάζετε και έξτρα κέτσαπ-μουστάρδα-πιπέρι!!


                                                                    Καλή Όρεξη!!

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013

Πίτσα και Πεινιρλί!!

                                  Εδώ είμαι πάλι με πανεύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή.
                                                  Αγαπημένα όλων όπως και δικά μας.
                                             Πίτσα και πεινιρλί μια ζύμη και μια γέμιση.
                                              Απλή ελαφριά και νηστίσιμη αν θέλουμε.
                                                      Πάμε να δούμε πως τα έφτιαξα;;

                                                      Πίτσα με τα ψητά λαχανικά!!
                                                                           
                       
Πεινιρλί με ψητά λαχανικά!!



      Η ζύμη είναι γνωστή από τις άλλες πίτσες μου, κάνω το ζυμάρι και αφήνω να φουσκώσει.


Θα χρειαστώ: 
2 μέτριες μελιτζάνες-2 μέτρια κολοκυθάκια
2 καρότα-2 πατάτες-2 κ.σ ελαιόλαδο
2-3 κ.σ μπαλσάμικο-λιαστές ντομάτες-ελιές
Αλάτι-πιπέρι-ρίγαμη-βασιλικός
θυμάρι-μαντζουράνα.

 Πως τα φτιάχνω:
Βάζω ελάχιστο λάδι σε ένα ταψάκι η σε αντικολητικό τηγάνι,
όλα τα λαχανικά κομμένα καρεδάκια.
Προσθέτω ότι μπαχαρικά μου αρέσουν και σβήνω με μπαλσάμικο.


Χαμηλώνω την φωτιά και αφήνω 5 λεπτά,τέλος προσθέτω τις ελιές-λιαστές ντομάτες.
   μπορούμε να βάλουμε και σάλτσα ντομάτας αν θέλουμε.
Ανοίγω το ζυμάρι για την πίτσα.


Ανοίγω και το ζυμάρι για το πεινιρλί..


Προθερμαίνω τον φούρνο στον αέρα 230 βαθμούς....
         Μοιράζω την γέμιση με τα λαχανικά,το πεινιρλί το έκανα μόνο με λαχανικά.


Στην Πίτσα έβαλα και λίγα τριμμένα τυριά.


  Τα έψησα μαζί στον αέρα για 12-15 λεπτά,ανάλογα τον φούρνο μας πάντα.


Έτσι έχουμε Πεινιρλί και Πίτσα!!
 Νηστίσιμα η όχι ελπίζω να τα απολαύσετε!!
     η συνταγή είναι αφιερωμένη στην Πηνελόπη     

                                                                     Καλή Όρεξη!!!