Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013

H Φραουλένια Mου!!

                                    Η αγαπημένη τούρτα μου Σοκολάτα-Φράουλα την λατρεύω
                                      Είναι τόσο ελαφριά και νόστιμη και γίνεται πανεύκολα
                                         Την έκανα στα κορίτσια μου και το σχόλιο τους ήταν..
                                                "Η πιο νόστιμη τούρτα που έχουμε φάει"
                            Και αφού άκουσα το πιο νόστιμο σχόλιο την χαρίζω στις κούκλες μου!!
                                             Όποιος από σας την δοκιμάσει θα καταλάβει..
                                          πάμε να δούμε πως  έφτιαξα την Φραουλένια μου!!



Θα χρειαστώ για το παντεσπάνι:
1 1/13 κούπας αλεύρι-2 κούπες ζάχαρη
3/4 κούπας κακάο-2 κ.γ σόδα-1 κ.γ μπέικιν
πρέζα κανέλα(δικιά μου πινελιά)
1/2 κ.γ αλάτι-1 κούπα ξυνόγαλα-1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
2-3 αυγά-1 κ.γ υγρή βανίλια-3/4 κούπας ζεστό καφέ γαλλικό 
(συνταγή για το παντεσπάνι chef on air)
Για την κρέμα ενδιάμεσα:
1 μόρφατ σαντιγύ(μεταλικό κουτί)-3 κ.σ άχνη ζάχαρη
1/2 φλ γάλα φρέσκο-1 κ.γ υγρή βανίλια
1 κουπάκι φράουλες-1/2 φλ καστανή ζάχαρη-1 κ.γ βούτυρο
Επικάλυψη τούρτας:
  200 ml κρέμα γάλακτος-200 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 κ.γ βούτυρο-ρολάκια κουβερτούρας

Πως την φτιάχνω:
  Κάνουμε 1 μέρα πριν το παντεσπάνι και το φυλάμε στο ψυγείο.
 Βγάζω όλα τα υλικά μπροστά μου να τα βλέπω
Βάζω σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά.
στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από τον καφέ.
Αφού χτυπηθούν ρίχνω κουταλιά κουταλιά τα στερεά υλικά.
και στο τέλος τον ζεστό καφέ.
(είναι νερουλό το μείγμα μη σας τρομάξει)
ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο.
γύρω στα 35-40 λεπτά.


Αφήνω να κρυώσει και το κόβω στα 2 η 3 καλύπτω με σελοφάν και το φυλάω στο ψυγείο.
Αν θέλω μπορώ να το κάνω και την ίδια μέρα
Χτυπάω την μόρφατ με το γάλα και την βανίλια γύρω στα 10 λεπτά.


Έτοιμη και η κρέμα πάει ψυγείο και αυτή 
  Πάμε στις φράουλες τις πλένουμε πολύ καλά με τα κοτσάνια
(αλλιώς ρουφάνε νερό)
τις σκουπίζω κόβω και τα κοτσάνια και τις κόβω φέτες
σε ένα τηγανάκι βάζω την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά
προσθέτω τις φράουλες  μετά από 1 λεπτό
αφού ανακατέψω με προσοχή ρίχνω το βούτυρο
και κατεβάζω από την φωτιά.


 Τις βάζω σε ένα τάπερ με τρυπητό και στο ψυγείο.
  θα βγάλουν σιρόπι και θα το βάλω στο παντεσπάνι.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω την κρέμα γάλακτοςσε μέτρια φωτιά.
μόλις ζεσταθεί(να μην βράσει) κατεβάζω από την φωτιά.
 ρίχνω την κρέμα στα κομματάκια της κουβερτούρας και αφήνω 1-2 λεπτά.
 τέλος προσθέτω το βούτυρο να γυαλίσει και ανακατεύω. 



Σκεπάζω με μια μεμβράνη και αφήνω να κρυώσει
Πάμε να συναρμολογήσουμε την τούρτα
Βάζω παντεσπάνι από πάνω σιρόπι - από τις φράουλες
κρέμα και φράουλες.


Ξανά το ίδιο αν έχω 3 παντεσπάνια γίνεται όλη άσπρη με κρέμα επάνω
Την στολίζω με φρέσκιες φράουλες και λιωμέμη σοκολάτα!


Άλλος τρόπος είναι μέσα κρέμα και πάνω βάζω γκανάζ
το σοκολατένιο γλάσο που έκανα.
Στολίζω με φράουλες λευκή και μαύρη κουβερτούρα!!
Μπορείτε να την στολίσετε όπως σας αρέσει.


Σίγουρα όπως και να την κάνετε θα ξετρελαθείτε!!
Δοκιμάστε την Φραουλένια μου!!
Και το τέλειο Μπαίνει έτοιμη στην κατάψυξη!!


Καλή Όρεξη!!
"Κατερίνα-Ελίνα-Έρη δικιά σας"

Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

Αρακάς Λεμονάτος!!!!

                                                                Χρόνια Πολλά!!!!
                                 Σίγουρα όπως και εγώ όλοι έχουμε φάει αρκετό κρέας,
                                          αυτές τις μέρες.....Έτσι πάμε στα λαδερά.....
                               Η σημερινή συνταγή είναι ελαφριά  ότι πρέπει μετά το κρέας....
                                                  (ταιριάζει πολύ και με κοτόπουλο)
                             Ξέρετε ότι βαριέμαι τα ίδια και σκέφτομαι συνέχεια να κάνω κάτι άλλο....
                                     Έτσι βγήκε και η σημερινή συνταγή Αρακάς Λεμονάτος.....
                                                            Πάμε να δούμε τι έκανα πάμε??
                                             
 

Υλικά....
500 γρ αρακά-2 κρεμμύδια... 
2-3 πατάτες-2-3 καρότα...
1 πράσινη και 1 κοκ πιπεριά...
λίγα φρέσκα μανιτάρια....
1 κύβο φρέσκο βοδινό....
2 κ.σ κρήμ τσίζ λάιτ...
2 κ.σ κόρν φλάουρ...
1 λεμόνι....
5-6 κ.σ ελαιόλαδο.....
αλάτι-πιπέρι.....
θυμάρι-μπαχάρι-κάρυ...
μαντζουράνα-πάπρικα...
μαιντανό-άνιθο....


     Βάζω μια φαρδιά κατσαρόλα να κάψει προσθέτω το λάδι.....
προσθέτω το κρεμμύδι ψιλοκομμένο......
κόβω τα λαχανικά  όπως μου αρέσουν....
εγώ τα έκοψα σε στίκς....
Αφού γυαλίσει το κρεμμύδι προσθέτω τα λαχανικά.....
τα μανιτάρια τον κύβο και τα μπαχαρικά.....
(βάζετε ότι μπαχαρικά θέλετε και σας αρέσουν)


    Χαμηλώνω και αφήνω 5 λεπτά να μαλακώσουν τα λαχανικά.....
   Προσθέτω και τον αρακά ανακατεύω και αφήνω 10 -15λεπτά....
Προσθέτω και τον μαιντανό και τον άνιθο.....
         Τα μανιτάρια αν θέλω τα βάζω προς το τέλος αφού τα ψήσω λίγο...
(αν δεν σας αρέσουν μη τα βάλετε) 


     Δοκιμάζω και όταν είναι έτοιμο,διαλύω στον χυμό λεμονιού....
το κόρν φλάουρ και το κρήμ τσίζ......
Ανακατεύω και σε 1-2 λεπτά είναι έτοιμο...
κατεβάζω από την φωτιά και σερβίρω....
Αρακάς αλλιώς εύκολος και λεμονάτος....


Καλή Όρεξη!!!!!