Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

Η Σοκο-Τούρτα Μου!!

            Πάλι τούρτα θα πείτε...Είχα γενέθλια την μια μέρα εγώ και την επόμενη ο άντρας μου!
                                Ε,να μη κάνω και εγώ δυο τουρτίτσες..άλλο που δεν ήθελα..
                          Η σημερινή τούρτα μου είναι σοκολατένια ελαφριά και πανεύκολη.
                       Σηκώνει πολλές αλλαγές αν θέλουμε τη αφήνουμε μόνο με την κρέμα.
                Η βάζουμε κομμάτια σοκολάτας η φρούτα η σπασμένα σοκολατένια μπισκότα..
                                       Φαντασία να έχουμε και φτιάχνουμε θαύματα.
Εγώ έβαλα μια σάλτσα ράσμπερι που έφτιαξα το καλοκαίρι αφού έχουμε στον κήπο μας πάρα πολλά.
                          Πάμε να φτιάξουμε την Τούρτα μου να σας κεράσω και σήμερα!
                                                                           
                                                                           

Θα χρειαστώ για το παντεσπάνι:
2 κούπες και 2 κ.σ αλεύρι-3/4 κούπας κακάο-2 κούπες ζάχαρη.
1 1/2 κ.γ μπέικιν-3/4 κ.γ σόδα-3/3 κ.γ αλάτι

3 αυγά-1 κούπα γάλα-1 κ.γ υγρή βανίλια
1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
Κρέμα:
1 μόρφατ μεταλικό η άλλη σαντιγί(αυτή έτυχε να έχω)
1/2 κούτί(από τη σαντιγί) γάλα
2 κ.σ άχνη ζάχαρη-1/4 κούπας κακάο
2-3 κ.σ μερέντα-2-3.κ σ τυρί κρέμα 


Πως την φτιάχνω:
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 175 βαθμούς και ετοιμάζω 2 ταψάκια 20 εκ.
(αν δεν έχω 2 ταψάκια το βάζω σε 1 μεγαλύτερο)
Τα βουτυρώνω και στρώνω λαδόκολλα να βγουν πιο εύκολα.
Βάζω σε ένα μπολ αλεύρι-ζάχαρη-κακάο-μπέικιν-σόδα-αλάτι
και τα ανακατεύω με ένα πιρούνι να ενωθούν καλά.
Ρίχνω τα αυγά-γάλα-καλαμποκέλαιο-βανίλια και χτυπάω με μίξερ χειρός.
Αν δεν έχω με το σύρμα και μόλις ανακατευθούν καλά το αδειάζω στα ταψάκια.
Ψήνω για 35 λεπτά περίπου,ελέγχω πάντα με οδοντογλυφίδα..
Αφήνω 10 λεπτά στα ταψάκια να κρυώσουν και μετά σε μια σχάρα.


Ετοιμάζω και την κρέμα όσο κρυώνουν τα παντεσπάνια χτυπάω την μόρφατ με το γάλα.
Αφήνω να χτυπηθούν 10 λεπτά προσθέτω μετά όλα τα υλικά και χτυπάω 2-3 λεπτά.
Κόβω τα παντεσπάνια και γεμίζω ενδιάμεσα με την κρέμα και ότι άλλο διαλέξω να βάλω.
Αν θέλω αφήνω μόνο την κρέμα είναι αφράτη και απαλή σαν μους.
Έτσι τόσο εύκολα και απλά έχουμε μια νόστιμη Σοκο-Τούρτα!
Δοκιμάστε την όσοι αγαπάτε την σοκολάτα!
(παντεσπάνι allresipes.. πιο πολλές φωτογραφίες δεν έβγαλα γιατί την έφτιαξα,
πολύ γρήγορα και την μοίρασα αμέσως)


Καλή όρεξη!!

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

H Μπλάκ Φόρεστ Μου!!

                                    Σήμερα η συνταγή μου είναι γιορτινή, έχω γενέθλια!
                                    Για αυτό διάλεξα και το γλυκό που αγαπάω περισσότερο..
                                   Όπως είδατε είναι η Μπλάκ Φόρεστ πόσο τέλειο γλυκό!
                                  Ελαφρύ όχι πολύ γλυκό λίγο ξινό αγαπημένες μου γεύσεις!
                                               Πάμε να την φτιάξω να σας κεράσω?
                                Χρόνια μου Πολλά και γλυκά σαν την Μπλάκ Φόρεστ Μου!!
                                                                               

Θα χρειαστώ για το παντεσπάνι:
1 3/4 κούπας αλεύρι-2 κούπες ζάχαρη
3/4 κούπας κακάο-2 κ.γ σόδα
1 κ.γ μπέικιν-1 κ.γ αλάτι 

2 αυγά-1 κούπα δυνατό καφέ
1 κούπα ξυνόγαλα η 1 κούπα γάλα με 1 κ.σ λευκό ξύδι
1/2 κούπα σπορέλαιο-1 κ.γ υγρή βανίλια

Γέμιση και επικάλυψη:
1 φυτική σαντιγί  εγώ έβαλα kretore
2 κ.σ άχνη ζάχαρη-2 κ.σ λευκή κουβερτούρα

Σάλτσα κεράσι:
(εγώ είχα στην κατάψυξη δικιά μου με φρέσκα βύσσινα)
2 κομπόστες κεράσι η βύσσινο-1/2 κούπα ζάχαρη
1/4 κούπας κόρν φλάουρ-1 κ.γ υγρή βανίλια.


Πως την φτιάχνω:
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς λαδώνω 2 ταψάκια 18-20εκ.
Η ένα ταψί και αλευρώνω βάζω και λαδόκολλα.
Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι -ζάχαρη-κακάο-σόδα-μπέικιν-αλάτι..
Τα ανακατεύω με ένα πιρούνι και κάνω μια τρύπα στη μέση.
Ρίχνω στην τρύπα τα αυγά-τον καφέ-το σπορέλαιο το ξυνόγαλα και την βανίλια.
Χτυπάω 1-2 λεπτά με το μίξερ χειρός και μοιράζω στα ταψάκια το μείγμα.
ψήνω 30-40 λεπτά δοκιμάζω με την οδοντογλυφίδα,ανάλογα τον φούρνο.
Χτυπάω την σαντιγί με την άχνη και προσθέτω λιωμένη την κουβερτούρα.
Την βάζω στο ψυγείο και αφού κρυώσουν τα παντεσπάνια τα κόβω στη μέση.
Κρατάω τα 3 και το ένα το κάνω ψίχουλα και τα αφήνω στην άκρη.


Κάνω και τη σάλτσα στραγγίζω τα κεράσια η τα βύσσινα κρατάω 3/4 κούπας  από το σιρόπι της κομπόστας.Βάζω σε ένα κατσαρολάκι τα κεράσια με την ζάχαρη και το κόρν φλάουρ.
Ανακατεύω 1-2 λεπτά και μόλις πήξει κατεβάζω από την φωτιά και ρίχνω την βανίλια.
Αφήνω να κρυώσει καλά για να στήσω την τούρτα.



Και αφού έχουν κρυώσει όλα μπορούμε να φτιάξουμε την Μπλάκ Φόρεστ!


Βάζω παντεσπάνι σαντιγί και σάλτσα κεράσι ξανά το ίδιο και από πάνω το ίδιο.
Γύρω γύρω κολλάω το ψιχουλιασμένο παντεσπάνι.


Στολίζουμε την τούρτα όπως μας αρέσει ένας τρόπος είναι αυτός.
Η ιδέα είναι από το all recipies απλά την πείραξα λίγο.
Δοκιμάστε την είναι ίσως το πιο νόστιμο γλυκό!!


Καλή Όρεξη!!!

Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014

Λουκανικοπρασόπιτα!!!

                                  Ήρθε η ώρα να βάλω και εγώ μια πίτα στις συνταγές μου
                               Πιστεύω ότι οι πίτες είναι αγαπημένες όλων,εγώ τρελαίνομαι
                 Τώρα τελευταία άρχισα να μαθαίνω προσπάθησα πολλές φορές και θέλω να μάθω.
                             Βλέπω κάτι γιαγιάδες να φτιάχνουν πίτες και το κάνουν τόσο εύκολα!!
                                          Πάμε να δούμε πως έφτιαξα εγώ την Πίτα μου;
                                                                           

Θα χρειαστώ για την ζύμη:
500 γρ αλεύρι-4 κ.σ λάδι
λίγο ξύδι-1/2 κ.γ αλάτι
1 κούπα χλιαρό νερό
ταψί για πίτες 35εκ

Γέμιση: 
1 λουκάνικο-1 πράσο-1 κοκ.πιπεριά
1 φρέσκο κρεμμυδάκι-2 αυγά-2 κ.σ λάδι
1 φλ.φέτα και κίτρινα τυριά-1/2 φλ νερό.
3/4 φλ λάδι για την πίτα.


Πως την φτιάχνω:
Βάζω όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνω μέχρι να έχω μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζω και αφήνω στην άκρη το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 1 ώρα,ετοιμάζω την γέμιση.
Βγάζω το εξωτερικό από το λουκάνικο και το σοτάρω με το λάδι να αλλάξει χρώμα.
Προσθέτω το νερό και αφήνω 4-5 λεπτά μόλις μείνει με το λάδι βάζω τα λαχανικά.
Ανακατεύω 1-2 λεπτά και μετά κατεβάζω από την φωτιά και προσθέτω τα τυριά και τα αυγά.


Αφήνω την γέμιση να κρυώσει καλά και ετοιμάζω τα φύλλα για την πίτα.
Χωρίζω την ζύμη στα 5 και ανοίγω το φύλλο όσο το ταψί.


Αλείφω με λάδι το ταψί και βάζω ένα φύλλο αλείφω πάλι με λάδι άλλο ένα φύλλο.
Πάνω από τα 2 φύλλα που έβαλα στο ταψί βάζω τη μισή γέμιση.


Βάζω ένα φύλλο πάνω από την γέμισή και λαδώνω πάλι και βάζω την υπόλοιπη γέμιση.
Πάλι φύλλο λαδώνω και τελειώνω με το τελευταίο φύλλο και λάδωμα.
Εγώ έβαλα και λίγο μαύρο σουσάμι από πάνω.


Ψήνω την Πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς περίπου 50 λεπτά.
Ανάλογα πάντα τον φούρνο μας και πόσο ξεροψημένη μας αρέσει.


Μπορούμε αντί για λουκάνικο να βάλουμε κιμά η κοτόπουλο η ακόμα ψιλοκομμένο  κρέας,
που μας έχει περισσέψει.Εγώ έτυχε να έχω λουκάνικο.
Την ιδέα για την πίτα την πήρα από "Τις Πίτες της Σοφίας" με δική μου γέμιση.


Δοκιμάστε την είναι εύκολη και πολύ νόστιμη!!
Καλή Όρεξη!!


Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014

" Η Παντζαρότουρτα Μου "

                               Δροσερή όλο χρώμα ελαφριά νόστιμη  " Η Παντζαρότουρτα Μου "
                                Οι σαλάτες αρέσουν σε πολλούς σίγουρα και τα παντζάρια.
                                      Θα φτιάξουμε μια σαλάτα διαφορετική σαν τούρτα.
                                                  Ότι πρέπει και για γιορτινό τραπέζι.
                                        Γίνεται εύκολα και γρήγορα πάμε να την φτιάξουμε.
                                                                               
                                                                     
                                                                      Θα χρειαστώ:
                                                              2 παντζάρια-2 ξυνόμηλα
                                                 αλάτι-2 κ.σ ελαιόλαδο-μηλόξυδο η λεμόνι
                                                          λίγα καρύδια χοντροκομμένα
                                                              1 γιαούρτι στραγγιστό 2%
                                                             μαγιονέζα όση το γιαούρτι.

                                                                  Για την μαγιονέζα:
                                                  1/2 κούπα γάλα εβαπορέ-1 κ.σ μουστάρδα
                                                    1/2 κούπα σπορέλαιο- 1/2 λεμόνι (χυμό)
                                                                          λίγο αλάτι

                                                                   Πως την φτιάχνω:
               Τρίβω στον τρίφτη τα παντζάρια ωμά και τα μήλα και τα στύβω να φύγουν τα υγρά.
                                   Τα βάζω σε ένα μπολ με το λάδι-αλάτι- ξύδι η λεμόνι.


Βάζω στο μούλτι όλα τα υλικά της μαγιονέζας και χτυπάω να πήξει.
Την ανακατεύω με το γιαούρτι και την αφήνω στην άκρη.
Σε ένα διάφανο μπολ βάζω κάτω παντζάρια την γιαουρτομαγιονέζα,
και λίγα καρύδια τριμμένα από πάνω.


Συνεχίζω το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μου 3-4 στρώσεις.
Και έτσι η Παντζαρότουρτα μας είναι έτοιμη.
     συνταγή της φίλης μου της Μαρίας με μια δική μου πινελιά. 



Δοκιμάστε την νόστιμη " Παντζαρότουρτα Μου" και δεν θα χάσετε!!


 " Καλή Όρεξη "

Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2014

" Πίτα Γύρο Φούρνου "


                       Γεια σας Χρόνια Πολλά Καλή Χρονιά σε όλους μας με υγεία ευτυχία!!
                    Πολλά νόστιμα μαγειρέματα συνταγές και ότι άλλο μας κάνει χαρούμενους.
                   Τις γιορτές είχε βλάβη το ίντερνετ και έτσι δεν μπόρεσα να ανεβάσω τίποτα.
                           Έτσι είμαι εδώ μετά από πολύ καιρό πολλά μαγειρέματα των γιορτών.
                    Είναι η πρώτη συνταγή της χρονιάς γιαυτό διάλεξα κάτι που μου άρεσε πολύ!
                Πανεύκολη οικονομική ελαφριά συνταγή και πολύ νόστιμη πάμε να την φτιάξουμε!

                                                      

                                                                     Θα χρειαστώ:
                                     2-3 μπουτάκια-φιλέτο κοτόπουλο η χοιρινή πανσέτα
                                               πιπεριές χρωματιστές-1-2 κρεμμύδια
                                      αλάτι-πιπέρι-πάπρικα-μπαχαρικό για κοτόπουλο
                                 1 ποτηράκι καφέ λευκό κρασί-λίγη sweet chili αν θέλουμε
                                                          1-2 κ.σ ελαιόλαδο-6 πίτες

                                                   2-3 πατάτες ανάλογα το μέγεθος
                                                         αλάτι-πιπέρι- ρίγανη
                                                            1 κ.σ ελαιόλαδο

                                                   Για την σάλτσα γιαουρτιού:
                                       2 κ.σ τυρί κρέμα-2 κ.σ γιαούρτι στραγγιστό 2%
                                       2 κ.σ γάλα-2 κ.σ νερό-1/2 κ.γ πολτό σκόρδου
                                                            λίγη τριμμένη φέτα

                                                                         
             
                                   
                                                                 Πως το φτιάχνω :
                                         Βάζω ένα τηγάνι να κάψει και ρίχνω τα μπαχαρικά.
                                    Προσθέτω και το κοτόπουλο κομμένο λεπτές λωρίδες
                                                                       

                        Μόλις αλλάξει χρώμα το κοτόπουλο ρίχνω το κρεμμύδι και τις πιπεριές
                        αφού γυαλίσουν σβήνω με κρασί και τέλος το sweet chili για 5-10 λεπτά
                             Aν δεν έχω sweet chili βάζω 1 κ.σ κέτσαπ και λίγο μπούκοβο.
                                                                               
                                                                             
      Κόβω φέτες τις πατάτες και  βράζω 2 λεπτά τις στεγνώνω από τα νερά.
(αν θέλουμε μπορούμε να τις κάνουμε και ψητές)
Αλάτι-πιπέρι- ρίγανη λάδι και κάνω την σάλτσα τυριού,
απλά ανακατεύω όλα τα υλικά με ένα σύρμα.
Σε ένα pyrex βάζω τις πίτες κομμένες στη μέση.


Από πάνω βάζω μια στρώση κοτόπουλο και μια στρώση πατάτες.


Εγώ έβαλα 2 στρώσεις γιατί το έκανα σαν γεύμα αν θέλετε βάζετε μόνο μια.
Από πάνω βάζω την σάλτσα τυριού και τρίβω λίγη φέτα.


Ψήνω στους 200 βαθμούς για 10-15 λεπτά να πάρει χρώμα!



Και αφού γίνει κάπως έτσι βάζω από πάνω τις υπόλοιπες πίτες,
και ελάχιστο ελαιόλαδο αλάτι-πιπέρι-ρίγανη και ψήνω άλλα 5 λεπτά περίπου.


Έτσι έχουμε ένα ελαφρύ σπιτικό Γύρο Φούρνου.
Σαν γεύμα η βραδινό με φίλους.


Είμαι σίγουρη ότι θα σας ξετρελάνει δοκιμάστε το!!



Καλή Νόστιμη Χρονιά!!
Καλή Όρεξη!!