Σάββατο, 10 Μαΐου 2014

" Πιπερόπιτα elpidas little corner "

                          Πολύ νόστιμη πίτα-πίτσα θα έλεγα ότι θυμίζει η Πιπερόπιτα.
                          Την συνταγή για την ζύμη την πήρα από την αδερφή μου.
                        Πρόσφατα έμαθε να κάνει πίτες και το αποτέλεσμα ήταν τέλειο.
             Και επειδή μου αρέσει να μαθαίνω και να δοκιμάζω συνέχεια πήρα την συνταγή.
                         Θα την δούμε βήμα-βήμα είναι εύκολη και αξίζει να την  δοκιμάσετε.
                           Αν δεν έχετε δοκιμάσει πίτα με πιπεριές Φλωρίνης ήρθε η ώρα.
                                          Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε την Πιπερόπιτα μου..

                                                                               
   Για την ζύμη θα χρειαστώ:
 750 γρ αλεύρι για πίτα-500-600 ml περίπου χλιαρό νερό.
Λέω περίπου γιατί εξαρτάται από το αλεύρι μας
1 κ.σ αλάτι-1 κ.σ ζάχαρη-2 κ.σ ελαιόλαδο
250 γρ μαργαρίνη σόφτ-6 κ.σ καλαμποκέλαιο.

Για την γέμιση:
1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης-2 κρεμμύδια-2 αυγά
φέτα-τριμμένα κίτρινα τυριά-μαιντανό
πιπέρι-πρέζα μσχοκάρυδο-πάπρικα γλυκιά
2-3 κ.σ σιμιγδάλι-100 γρ τυρί κρέμα.
Ταψί Νο 36.
Τα υλικά για την γέμιση τα προσαρμόζουμε όπως μας αρέσουν.


Βάζω σε ένα μπολ το αλεύρι-αλάτι-ζάχαρη-λάδι και προσθέτω λίγο λίγο το νερό.
Ανακατεύω με ένα κουτάλι και μόλις αρχίσει και γίνεται μπάλα το ζυμώνω. 


Έχω μια μαλακή ζύμη που κολλάει λίγο γιαυτό ρίχνω ελάχιστο αλεύρι. 
Παίρνω την ζύμη και την χτυπάω με φόρα πάνω στο τραπέζι 5-6 φορές.
Θα δείτε ότι η ζύμη μας έχει γίνει μια μαλακή ζύμη κολλάει λίγο και έχει γίνει τέλεια.
Την αφήνω σκεπασμένη να ξεκουραστεί 20 λεπτά.


Αφού ξεκουραστεί η ζύμη μου την χωρίζω στα 2 και το κάθε κομμάτι στα 4.
Βλέπω το κάθε μπαλάκι να είναι όσο η χούφτα μου και όχι μεγαλύτερο. 


Ανοίγω τα 4  μπαλάκια στο μέγεθος ενός ρηχού πιάτου και αλείφω με το βούτυρο.
Τα βάζω το ένα πάνω στο άλλο ανά 4 και έτσι κάνω 1 φύλλο.
Το ίδιο και τα υπόλοιπα 4 μπαλάκια και έχω και το 2ο φύλλο.
Προσέχω οι άκρες μου να είναι λεπτές βοηθάει ο πλάστης σαν ρόδα.  


Παίρνω τώρα την μια άκρη και διπλώνω μέχρι την μέση.
  Και ξαναδιπλώνω και γίνεται σαν σφολιάτα
Βάζω πάλι μέχρι τη μέση βούτυρο και διπλώνω
Διπλώνω άλλη μια φορά και έχω ένα πακέτο το καλύπτω με μεμβράνη .
Και το αφήνω για μια ώρα στο ψυγείο το ίδιο κάνω με το υπόλοιπο ζυμάρι.
Ετοιμάζω τώρα την γέμιση βάζω σε ένα τηγάνι τις πιπεριές και τα κρεμμύδια.
Μόλις μαραθούν κατεβάζω από την φωτιά ρίχνω τα τυριά.
Μετά πιπέρι-πάπρικα-μοσχοκάρυδο-σιμιγδάλι τέλος τα αυγά και τον μαιντανό.
Ρίχνω 2 κ.σ καλαμποκέλαιο στο ταψί και  αλείφω μετά ανοίγω το φύλλο.


Βάζω το φύλλο στο ταψί πάλι 2 κ.σ καλαμποκέλαιο και από πάνω κρύα την γέμιση.
Ανοίγω και το άλλο φύλλο το βάζω από πάνω και κλείνω τις άκρες.
Βάζω τις 2 κ.σ καλαμποκέλαιο από πάνω να πάει παντού.


Χαράζω την πίτα όχι μέχρι κάτω και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 250 βαθμούς για 15 λεπτά.
Χαμηλώνω στους 200 σκεπάζω με λαδόκολλα και ψήνω άλλα 45 λεπτά.
Ψήνω στην τελευταία σχάρα στις αντιστάσεις,ανάλογα πάντα τον φούρνο μας.


 Αφήνω να κρυώσει λίγο και μετά κόβω την πίτα,αν αντέξω!!
Αυτή είναι η Πιπερόπιτα elpidas little corner!!


Καλή Όρεξη!!


Σάββατο, 3 Μαΐου 2014

" Σολομός Φρικασέ "


         Δεν θα ασχοληθείτε ούτε 5 λεπτά και τέλος δεν το θα πιστεύετε.
         Και όμως δεν έχει ούτε λάδι μόνο το ζουμί του και λεμόνι
         Μπορούμε να βάλουμε και λάδι η να κάνουμε λαδολέμονο.
         Πάμε αμέσως να σας δείξω τι έφτιαξα και ενθουσιάστηκα!

                                                                           
Θα χρειαστούμε 
 1 φέτα σολομό-1 κούπα χόρτα εγώ έβαλα ραδίκια που είχα.
4 μαρούλια-2 φρέσκα κρεμμυδάκια-άνιθο-φέτες λεμόνι
αλάτι-πιπέρι-θρούμπι-κόλιανδρο-χυμό λεμονιού.

Πως το φτιάχνουμε
Βράζουμε λίγο τα χόρτα να κρατάνε γιατί το ψάρι θέλει λίγη ώρα.
Βάζουμε σε μαντεμένια κατσαρόλα τα χόρτα-μαρούλι-κρεμμυδάκι-άνιθο.
Αλάτι-πιπέρι και τις φέτες με το λεμόνι γύρω-γύρω.
Από πάνω τον σολομό αλάτι-πιπέρι-θρούμπι-κόλιανδρο.

Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-220 βαθμούς ανάλογα τον φούρνο 
Ψήνουμε περίπου μισή ώρα να πάρει ένα ωραίο χρώμα
Αφού ψηθεί κάνουμε λαδολέμονο η σκέτο λεμόνι όπως το έφτιαξα εγώ.
Έτσι και αλλιώς ο σολομός είναι λιπαρό ψάρι πολύ ωφέλιμο όμως.
Αν δεν έχετε σαν την κατσαρόλα μου φτιάξτε το σε γάστρα η ταψάκι.
( να το σκεπάσετε να ψηθούν και τα χόρτα)

Δοκιμάστε το αξίζει πιο πολλά από όσο κοστίζει!!
"Καλή Επιτυχία elpidas little corner"