Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014

" Σούπερ Σοκολατόπιτα "

                        Μετά την σούπερ κολοκυθόπιτα ήρθε η " Σούπερ Σοκολατόπιτα "
                        Είμαι ενθουσιασμένη,όποιος την βλέπει καταλαβαίνει γιατί..
                        Πόσο μάλλον να την δοκιμάσει,τέλεια σοκολατένια γεύση σε πίτα.
                        Αγαπημένο ζυμαράκι Πίτα+Σοκολάτα,όλα αυτά σε ένα.
                        Είναι σαν να τρως μπουγάτσα σοκολάτα,η τάρτα σοκολάτας.
                        Ταιριάζει πολύ με μια μπάλα παγωτό,η σκέτη όπως την βλέπετε.
                        Μάλλον σας άνοιξα την όρεξη,γιαυτό δεν περιγράφω άλλο.
                        Πάμε γρήγορα κουζίνα,να φτιάξουμε παρέα Σούπερ Σοκολατόπιτα.            
Υλικά
350 γρ αλεύρι για όλες της χρήσεις-2 κ.σ ελαιόλαδο-1/4 κγ ζάχαρη
1 φλ περίπου χλιαρό νερό-1/2 κ.γ αλάτι-1 κ.γ ρακί η ξύδι
Υλικά για την γέμιση
680 ml γάλα-25 γρ βούτυρο-1/4 κ.γ αλάτι-100 γρ ζάχαρη
55 γρ αλεύρι-40 γρ κόρν φλάουερ-2 κρόκους
200 γρ κουβερτούρα-1 φλ ελαιόλαδο (για όλη την πίτα)
Για σερβίρισμα
άχνη ζάχαρη η λιωμένη σοκολάτα η παγωτό
"συνταγή Ματίνα-πίτες της Σοφίας "
Κάνω την ζύμη και την αφήνω να ξεκουραστεί 20 λεπτά.
Βάζω το γάλα σε πάρα πολύ χαμηλή φωτιά με την ζάχαρη  και το βούτυρο.
Ανακατεύω το αλεύρι με το κόρν φλάουρ,και το αφήνω στην άκρη.
Χτυπάω τους κρόκους με 2-3 κουταλιές από το ζεστό γάλα,και τους αφήνω στην άκρη.
Προσθέτω τώρα το αλεύρι στο γάλα,και ανακατεύω με γρήγορες κινήσεις.
Τέλος ρίχνω και τους κρόκους στο μείγμα,ανακατεύω πολύ γρήγορα να μη κόψει.
Κατεβάζω από την φωτιά και προσθέτω την μισή σοκολάτα ψιλοκομμένη.
Σκεπάζω με μια μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα,και αφήνω να κρυώσει τελείως.
Χωρίζω στα 4 την ζύμη και ανοίγω το πρώτο φύλλο για την πίτα.
  Αλείφω με λάδι το ταψί και το φύλο ξανά,άλλο ένα φύλλο πάλι λάδι και πάνω σοκο-κρέμα. 

Πάνω από την κρέμα ρίχνω την μισή σοκολάτα,ψιλοκομμένη και ένα φύλλο πατσαβουριαστό
Τελειώνω με το 4ο φύλλο λαδώνω πάντα καλά,όλα τα φύλλα και κλείνω την πίτα.
Ψήνω την Σοκολατόπιτα 190 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά περίπου
Πάντα σε προθερμασμένο φούρνο εγώ την έψησα στον αέρα.
                                                                     
                                                                               

" Καλή σοκολατένια όρεξη elpidas little corner "




     














Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014

" Τα Cake Pops μου "

              Θέλω εδώ και πολύ καιρό να φτιάξω Cake Pops σήμερα είχαν την τιμητική τους.
                  Με την καλύτερη παρέα Δήμητρα και Ειρήνη ανιψιές  μου 12 και 9 χρονών.
                    Λατρεία εγώ σε αυτές και αυτές σε μένα έτσι δημιουργούμε όλες μαζί!!
                " Η Ειρήνη μου είπε θεία όταν μεγαλώσω θέλω να μαγειρεύω σαν και σένα "
           " H Δήμητρα θεία θέλω όλες τις συνταγές σου-μόλις δοκίμασε αυτά που φτιάξαμε είπε:
                                        " Είναι τόσο τέλεια που η γεύση τους δεν ξεχνιέται "
                          Τι να πω εγώ μετά από αυτά που άκουσα-απλά ευτυχισμένη!!
              Έφτιαξα το μείγμα και έδειξα στα κορίτσια τι να κάνουν τα βοήθησα ελάχιστα.
             Είναι πανεύκολα πεντανόστιμα δοκιμάστε τα με τον καφέ σας σε γιορτές και γενέθλια.
                   Φτιάξτε τα με τα παιδάκια η ανιψάκια  σας και θα ξετρελαθούν πιστέψτε με.
                                            Πάμε να παίξουμε στην κουζίνα όλοι μαζί;;
 
Θα χρειαστώ για το κέικ:

Για το σοκολατένιο μείγμα:
4 κ.σ πραλίνα φουντουκιού (μερέντα) όποια έχετε
200 γρ τυρί κρέμα

Για την επικάλυψη:
300 γρ κουβερτούρα-1/2 κ.γ ηλιέλαιο-1/2 κ.γ μέλι
35-40 ξυλάκια περίπου
  
 
          Φτιάχνω τα κέικ από το προηγούμενο βράδυ και την επόμενη μέρα τα τρίβω με τα χέρια.
          Μπορείτε να βάλετε και κέικ που περίσσεψε η που δεν πέτυχε και κόλλησε στην φόρμα.
             Ακόμα και σοκολατένια γεμιστά μπισκότα η αυτά που έχετε στην κουζίνα σας.
               Προσθέτω στα τρίμματα του κέικ την πραλίνα και την κρέμα τυριού και ζυμώνω.
                          Γίνετε σαν μια σοκολατένια μπάλα θα σας θυμίσει ζυμάρι.
                                                                            

              Αρχίζω και πλάθω μικρά μπαλάκια το scoop  βοηθάει πολύ (κουτάλι  παγωτού)


Λιώνω σε μπεν-μαρι την κουβερτούρα προσθέτω και το ηλιέλαιο και το μέλι.
Παίρνω τα ξυλάκια τα βουτάω την άκρη στη σοκολάτα και μετά τα βάζω στα μπαλάκια.


               Τα βάζω για 20 λεπτά στην κατάψυξη να σφίξει η σοκολάτα και να σταθεροποιηθούν.
                         Παίρνω ένα ένα τα βουτάω στην σοκολάτα και τα βγάζω αμέσως. 

                                                                                
Αν δείτε ότι έσφιξε πολύ η σοκολάτα την ξαναζεσταίνετε λίγο.



 Και κάπου εδώ αρχίζει το παιχνίδι βγάλτε στο τραπέζι ότι τρουφάκι έχετε.


Και αφού βουτήξετε στην σοκολάτα τα Cake Pops στολίστε τα όπως θέλετε.


                                    Βάλτε τα για λίγο πάλι στην κατάψυξη και είναι έτοιμα.


                  Παίξτε και στολίστε τα με τρούφες καραμέλες ινδοκάρυδο ότι αρέσει στα παιδιά σας.


                                     "  Αφιερώνω αυτή την συνταγή στην Δήμητρα & Ειρήνη "
                                                 Δοκιμάστε και εσείς τα " Cake Pops μου "   
                                                                                     

        " Καλή Όρεξη "