Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014

" H Μαγική Τούρτα Μου "

                                   Μαγική Τούρτα ναι ακριβώς όπως ακούγεται απίστευτη!!
                 Γενέθλια μοναδικά αγαπημένα και πολύ νόστιμα αυτά όλα σε ένα είναι η τούρτα μου.
                             Θα μου πείτε τι έχει αυτή η τούρτα που δεν το έχουν οι άλλες;;
                                   Μαγική γεύση  μένει ζουμερή και τις επόμενες ημέρες!
                        Υλικά;;Τα πιο πολλά τα έχεις στο σπίτι-πολύ εύκολη-γεύση απίστευτη!!
                            Τούρτα γενεθλίων της " Κατερίνας Μου "  Μοναδική θα έλεγα!!
                                              Ίσως από τα καλύτερα που έχω φτιάξει!!!
                       Η τούρτα φτιάχτηκε χωρίς εργαλεία και  οι φωτογραφίες είναι των γενεθλίων!!
                      Ήταν τούρτα έκπληξη και επειδή-δεν έτυχε πέτυχε αξίζει σίγουρα να την φτιάξετε
                         Πάμε αμέσως στην κουζίνα μου να φτιάξουμε την Μαγική Τούρτα Μου!

                                                                             

                                                                       
                                                            Για το παντεσπάνι εδώ
                Απλά αντικαθιστώ το 1 φλυτζανάκι αλεύρι με κακάο να γίνει σοκολατένιο.
   Και έφτιαξα διπλό παντεσπάνι αν θέλετε φτιάξτε ένα παντεσπάνι,θα γίνει πιο χαμηλή η τούρτα.
                                       Προσθέτω και μια πρέζα κανέλα στο παντεσπάνι!
                                 (διπλή δόση παντεσπάνι και έχω 6 φέτες όταν τα κόψω)

                                                        Για το σιρόπι εδώ διπλή δόση
                                                                             
                                                                               

                                                         1η  Σοκολατένια κρέμα εδώ
                             Απλά δεν χωρίζω την κρέμα και την κάνω όλη σοκολατένια!

                                                             2η Κρέμα Φερέρο:
                    700 γρ πραλίνα φουντουκιού-1 συσκευασία κρέμα τυριού τύπου φιλαδέλφεια
                                 τριμμένη γκοφρέτα φουντουκιού-τριμμένα φουντούκια.
                                        (για την κρέμα και την επάλειψη προαιρετικά)

            Κόβω το κάθε παντεσπάνι στα 3 στα πρώτα βάζω εναλλάξ την 1η Σοκολατένια κρέμα.
                                       Αφού σιροπιάσω κάθε φέτα  το παντεσπάνι!

            Στα επόμενα 3  βάζω την 2η κρέμα την φερέρο ενδιάμεσα βάζω τριμμένα φουντούκια.
            Και τριμμένες γκοφρέτες φουντουκιού σε ένα τσέρκι η σε τάπερ όπως τη έφτιαξα εγώ.

                                                                           


             Και τώρα έχω 2 Τούρτες σε ένα!Σοκολάτα και Φερέρο αφήνω μια νύχτα στο ψυγείο.
                                     Την επόμενη μέρα τελειώνω την Μαγική Τούρτα Μου!!

                                                                                   
  

                                                                Για την Γκανάζ:
                                   200 ml κρέμα γάλακτος-250 γρ κουβερτούρα-1 κ.γ μέλι.

                                   Ψιλοκόβω την κουβερτούρα και την αφήνω στην άκρη.
Βάζω σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα και μόλις αρχίσει να βράζει την ρίχνω στην κουβερτούρα.
        Σκεπάζω και αφήνω 2 λεπτά μετά ρίχνω και το μέλι και ανακατεύω με το σύρμα.
                                      Έχω αμέσως μια σοκολατένια γυαλιστερή γκανάζ!




Μόλις κρυώσει λίγο η γκανάζ καλύπτω όλη την τούρτα!



Πασπαλίζω με 1/2 κούπα τριμμένα φουντούκια και φερέρο συνταγή εδώ
   Απλά Δοκιμάστε την δεν θα πω τίποτα άλλο!!!


Σοκολατένια Καλή Όρεξη!!

" Κατερίνα Μου Χρόνια πολλά Σοκολατένια όπως η Μαγική Τούρτα Mου "

Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014

" Tα Φερέρο Μου "

                                                          Σ   Ο  Κ  Ο  Λ  Α  Τ  Α                                      
                                                                               

                           Σοκολάτα αγαπημένη σοκολατάκια τόσο εύκολα και τόσο νόστιμα.
                      Σίγουρα την λατρεύουν οι περισσότεροι όπως και τα γνωστά σοκολατάκια.
                      Όποιος τα δοκίμασε ενθουσιάστηκε έτσι ήρθε η ώρα να τα μοιραστούμε.
                             Έρχονται και γιορτές είναι τέλεια για δωράκι και όχι μόνο.
                                 Αφού τα λάτρεψαν τα κορίτσια μου μπήκαν στα αγαπημένα.
                               Φτιάχτηκαν για ξεχωριστή μέρα και σίγουρα είναι ξεχωριστά.
                                                 Πάμε να παίξουμε με πολύ σοκολάτα!
     Θα χρειαστώ:
2 κούπες πραλίνα φουντουκιού-1 1/2 κούπα φουντούκια ψημένα
1 κούπα χωνάκια παγωτού η γκοφρέτες φουντουκιού
1 1/2 κούπα σοκολάτα κουβερτούρα η γάλακτος 
(συνταγή Niko's)


Πως τα φτιάχνω:
Ψιλοκόβω τα φουντούκια στο μουλτι και τα βάζω σε ένα μπολ με την πραλίνα.
Το βάζω στο ψυγείο για μια ώρα η για λίγο στην κατάψυξη αν βιάζομαι.
Αυτό το κάνω για να σφίξει και να πλάθονται πιο εύκολα.

Σπάω τα χωνάκια η  τις γκοφρέτες με τα χέρια η για λίγο στο μουλτι.
Παίρνω μείγμα και κάνω μπαλάκια στο κέντρο βάζω από ένα φουντούκι.
Βουτάω τα μπαλάκια στο τρίμμα από τα χωνάκια και τα βάζω πάλι στο ψυγείο να σφίξουν.
Αν θέλω να σφίξουν πιο γρήγορα για λίγο στην κατάψυξη.


Βάζω σε μπεν μαρι την κουβερτούρα και μόλις λιώσει βουτάω τα μπαλάκια.
Και τα αφήνω σε λαδόκολλα να κρυώσουν μετά τα φυλάω στο ψυγείο.



Μπορούν να γίνουν χωρίς το φουντούκι στο κέντρο μόνο  με πραλίνα-φουντούκι. 


Απλά δοκιμάστε Τα Φερέρο Μου!! 
  

Καλή Σοκολατένια Όρεξη!!

Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014

" Η Τούρτα "

                                                                             

         Δεν ξέρω αν είστε τυχερή και έχετε φίλους που σκέφτονται και νιώθουν το ίδιο με σας.
          Εγώ είμαι τυχερή  έχω μια φίλη που μπήκε ξαφνικά στην ζωή μου και έμεινε εκεί για πάντα.
            Όχι απλά ταιριάξαμε σε όλα είναι ο καθρέφτης μου θα έλεγα ακόμα και στην σκέψη.
                          Έχουμε την ίδια τρέλα και στην κουζίνα πως αλλιώς θα ταιριάζαμε
                  Θα το καταλάβετε δοκιμάζοντας την τούρτα αφού μου είπε τόσα για αυτή..
              Μόλις πήρα την συνταγή την έφτιαξα  ξετρελάθηκα  και την μοιράζομαι μαζί σας.

                           Υπάρχουν γεύσεις που μόλις κλείσεις τα μάτια σου σε ταξιδεύουν.
                   Σου θυμίζουν πολλά και αγαπημένα κάτι τέτοιο σου θυμίζει η Τούρτα μου.
                        Την παλιά απλή καλή γεύση που ένιωθες όταν έτρωγες ένα γλυκό.
                    Όπως είπα είναι μια απλή Τούρτα αλλά τόσο ζουμερή νόστιμη και ελαφριά.
                               Η γεύση της παραμένει τέλεια ακόμα και μετά από δυο μέρες.
            Πάμε να φτιάξουμε την τούρτα από τα παλιά που  σίγουρα  ήρθε για να μείνει!

               " Έλσα Μου σε ευχαριστώ που μπήκες στην ζωή μου η Τούρτα μου δική σου "
                                                                                 
         
Θα χρειαστώ για το παντεσπάνι:
4 αυγά-3 φλ.του καφέ ζάχαρη-ξύσμα πορτοκαλιού
3 1/2 φλ.καφέ αλεύρι-1 κ.γ μπέικιν πάουντερ

Χτυπάω 5 λεπτά τα αυγά με την ζάχαρη και το ξύσμα.
Ρίχνω σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν και ψήνω στους 180 βαθμούς.
Προθερμασμένο φούρνο 40 λεπτά περίπου σε βαθύ ταψάκι 20εκ.

Για την κρέμα:
500 γρ γάλα-40 γρ κόρν φλάουρ-4 κοφτές κ.σ ζάχαρη
1 κ.γ υγρή βανίλια-100 γρ βούτυρο-60 γρ κουβερτούρα.

Πως την φτιάχνω:
Διαλύω σε λίγο κρύο γάλα το κόρν φλάουρ και το αφήνω στην άκρη.
Βάζω το γάλα με την ζάχαρη στη φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτω το κόρν φλάουρ.
Η κρέμα σε 3-4 λεπτά έχει πήξει κατεβάζω από τη φωτιά και τέλος προσθέτω το βούτυρο.
Χωρίζω στα 2 την κρέμα και στην μισή ρίχνω ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
Σκεπάζω με σελοφάν να ακουμπάει πάνω την κρέμα και αφήνω να κρυώσει.


Για το σιρόπι:
1 1/2 φλ.τσαγιού νερό-1/2 φλ.τσαγιού ζάχαρη
Βράζω 2-3 λεπτά το σιρόπι και αφού κρυώσει το παντεσπάνι το κόβω στα 3.


Σιροπιάζω το παντεσπάνι και ενδιάμεσα βάζω μια στρώση κρέμα βανίλια μια σοκολάτα.


Είναι καλύτερα να το κάνω από την προηγούμενη μέρα και την επόμενη να την τελειώσω.


Σουηδική  βουτυρόκρεμα:
1 ασπράδι-1/2 φλ.τσαγιού ζάχαρη όχι πολύ γεμάτο
1/2 φλ.τσαγιού βύτυρο σε θερμοκρασία δωματίου-1 κ.γ βανίλια

Σε μπεν-μαρί βάζω το ασπράδι με την ζάχαρη και ανακατεύω 5 λεπτά περίπου με τον αυγοδάρτη.
Είναι έτοιμο όταν λιώσει η ζάχαρη βάζω μετά το μείγμα να χτυπηθεί στο μίξερ 5-6 λεπτά.
Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτω το βούτυρο κομμένο σε κύβους και τέλος την βανίλια.

  
Απλά αλείφω όλο το γλυκό με την βουτυρόκρεμα και στολίζω με ψημένο φιλέ αμυγδάλου.


Θα δείτε ότι όσο μένει γίνεται πιο νόστιμη!


Δοκιμάστε την και η γεύση της σίγουρα κάτι θα σας θυμίσει!!


Πολύ Καλή Όρεξη!!