Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

" Προψημένη Σπιτική Πίτσα "



 Πίτσα η μοναδική αγαπημένη λατρεμένη όλων.
 Καιρό τώρα σκέφτομαι πως να φτιάξω προψημένη σπιτική  Πίτσα.

" Xωρίς Ζύμωμα Γλυκάκια "

                              Αφού αγαπήσατε τόσο ότι είναι χωρίς ζύμωμα συνεχίζουμε
                        Γλυκάκια χωρίς ζύμωμα ότι μπορείτε να σκεφτείτε όλα με μια ζύμη.
                  Η ζύμη μπορεί να μείνει στο ψυγείο και 2 μέρες για να φτιάχνετε γλυκάκια.
                      Ρολάκια κανέλας-σοκολατομπισκοτάκια-λουκουμαδάκια-κρουασανάτο.
                 Έχετε μια ζύμη και μπορείτε να παίξετε με αυτήν να φτιάξετε ότι φανταστείτε.
                     θα σας δείξω τι έφτιαξα και διαλέγετε ανάλογα τι σας αρέσει περισσότερο.
                          Ζεστά είναι πολύ πιο νόστιμα γιαυτό βγάζετε όση ζύμη χρειάζεστε.
                      μπορείτε να φτιάξτε την μισή ποσότητα πάμε να παίξουμε στην κουζίνα!
                       

                                                                       Θα χρειαστώ:
                           1 3/4 κούπας χλιαρό νερό-1 φακελάκι ξερή μαγιά-1 1/2 κ.γ αλάτι
                           4 αυγά-1/2 κούπα μέλι-1/2 κούπα βούτυρο λιωμένο-7 κούπες αλεύρι
                                                                   Πως τα φτιάχνω:
                    Από το προηγούμενο βράδυ βάζω σε ένα μπολ τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα.
                Το χλιαρό νερό-μέλι-λιωμένο βούτυρο-μαγιά και ανακατεύω με ένα ξύλινο κουτάλι.
                   Προσθέτω το αλεύρι και τέλος το αλάτι ανακατεύω μέχρι να μην βλέπω αλεύρι.
                         Κλείνω το τάπερ και το φυλάω στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα.
                       Παίρνω όση ποσότητα χρειάζομαι και διαλέγω τι γλυκάκι θα φτιάξω.

                                                                 Γλάσο Καραμέλας:
                               3 κ.σ βούτυρο-1/4 κούπας ζάχαρη-λίγα καρύδια-πρέζα αλάτι
                                                                             

                Κάνω πλεξούδα την γεμίζω με πραλίνα και καρύδια και αφήνω να φουσκώσει
                 αλείφω με διάλυμα αυγού και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς.
                                                                             

                                     ανάλογα τον φούρνο και το μέγεθος περίπου 20 λεπτά
                                                                               
                                                                   
               Σαν λουκουμαδάκια τηγανίζω μπαλάκια πασπαλίζω μέλι και φέτα η ζάχαρη.
                                                                             
                                                                             
                Σοκολατοπιτάκια κάνω σαν τυροπιτάκια τα γεμίζω με πραλίνα και ψήνω 10 λεπτά.
                                                                               
                                                                           

                  Για τα ρολάκια παίρνω ζύμη την απλώνω σε μια λαδόκολλα με τον πλάστη
          αλείφω με βούτυρο πασπαλίζω με ζάχαρη κανέλα αν θέλω και καρύδια η σοκολάτα
   Κάνω ρολό και κόβω σε 8 κομμάτια τα αραδιάζω σε ταψάκι και σκεπάζω να φουσκώσουν.
       Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνω τα ρολάκια 35 λεπτά περίπου.
                                                                               

                                     Όση ώρα ψήνονται τα ρολάκια ετοιμάζω και το γλάσο
              Βάζω σε ένα τηγάνι το βούτυρο μετά την ζάχαρη ανακατεύω και προσθέτω το αλάτι.
              Μόλις πάρει χρώμα προσθέτω τα καρύδια ανακατεύω 1-2 λεπτά και κατεβάζω.
      Όταν ψηθούν τα ρολάκια τα τρυπάω με μαχαίρι και ζεστά τα περιχύνω με την καραμέλα.
                                                                               

                                         Μπουκίτσες με λευκή σοκολάτα και κράνμπερις
                                                                           
                                                       
                                Κουλούρια με γέμιση πραλίνας τα ψήνετε μέχρι να πάρουν χρώμα.
                                          Πάντα ανάλογα το μέγεθος και τον φούρνο μας
                                                                               

                      Σας έδωσα μερικές ιδέες για εύκολα και νόστιμα "Γλυκάκια χωρίς Ζύμωμα"
                             Μπορείτε να φτιάξετε πάρα πολλά όρεξη και φαντασία να έχετε!!
                                                                             

                                                       " Καλή  Όρεξη elpidas little corner "

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015

" ΛουκουμοΚέικ Νηστίσιμο "


                                                                     

                              Κέικ διαφορετικό νηστίσιμο γεμάτο νοστιμιά και αρώματα.
                                     Γίνεται μέσα σε πέντε λεπτά μπορεί και λιγότερο.
                                 Απλό νηστίσιμο αλλά τα έχει όλα και είναι τόσο ζουμερό.
                                        Ταιριάζει πολύ με μια κούπα ζεστό καφέ η τσάι.
                          Μπορείτε να το πάτε δωράκι σε φίλους η απλά απολαύστε το.
                                      Πάμε να φτιάξουμε πανευκολάκι Λουκουμοκέικ.
                                                                         
   
                                                                   Θα χρειαστώ: 
                            1/2 κούπα ελαιόλαδο-1/2 κούπα καλαμποκέλαιο-1 κούπα ζάχαρη
                             1 κούπα χυμό πορτοκάλι-2 κ.σ κονιάκ-1/2 κ.σ κανέλα-1 κ.γ σόδα
                       ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο-1/2 κ.γ μπέικιν-1/2 κούπα κράνμπερις
                               1/2 κούπα φιλέ αμυγδάλου-1/2 κούπα λουκούμια ινδοκάρυδο
                                        3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις-πρέζα αλάτι
                                                                       
                                                                           
                                                                   Για επικάλυψη:
                                                      2-3 λουκούμια και ινδοκάρυδο
                                                                           
                                                               
                                                                Πως το φτιάχνω:
                 Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς βουτυρώνω μια στενόμακρη φόρμα.
                                                                         
                                                                               
                     Βάζω και λαδόκολλα για ευκολία και 6 θήκες μάφιν τα αφήνω στην άκρη.
                                                                              

              Βάζω σε ένα μπολ το ελαιόλαδο και το καλαμποκέλαιο την ζάχαρη και ανακατεύω.
                   προσθέτω τον χυμό πορτοκαλιού την σόδα και συνεχίζω το ανακάτεμα.                          
                                Συνεχίζω λίγο λίγο το αλεύρι το μπέικιν-κανέλα-αλάτι-ξύσμα.
               Κόβω στα 4 τα λουκούμια και τα αλευρώνω λίγο μαζί τα αμύγδαλα-κράνμπερις
                   Τα προσθέτω στο μείγμα πασπαλίζω και λίγο ινδοκάρυδο πάνω στο κέικ.
                     Κόβω και 2-3 λουκούμια φέτες και τα βυθίζω πάνω να φαίνονται ελάχιστα
                                                                             

                                   Ψήνω το Λουκουμοκέικ στις αντιστάσεις 50 λεπτά περίπου.
                                       Τα μάφιν πάντα θέλουν λιγότερη ώρα 25-30 λεπτά.
                                Δοκιμάζω με ένα μαχαίρι αν βγαίνει καθαρό και αν ψήθηκε.
                       Έτσι εύκολα και γρήγορα με λίγα υλικά έχουμε ένα πεντανόστιμο Κέικ.
                                                                           

                                              " Νηστίσιμο ΛουκουμοΚέικ απολαύστε το "
                                                                        " Καλή όρεξη "




Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

" Νηστίσιμος Σοκοχαλβάς "


                      Κορμός όλο σοκολάτα με κομμάτια χαλβά και καραμελωμένα φιστίκια.
                                       Συνταγή νηστίσιμη πανεύκολη και πολύ νόστιμη.
                Τώρα τελευταία έχω κολλήσει με τα γλυκά έτσι σκέφτηκα και αυτή την συνταγή.
                                   Έχει αγαπημένα υλικά και έτσι η γεύση του δεν ξεχνιέται.
                                              Πάμε κουζίνα να παίξουμε με την σοκολάτα!        
                                                              Θα χρειαστώ για τον κορμό:
                    200 γρ.κουβερτούρα-100γρ χυμό πορτοκάλι-100 γρ ταχίνι-100 γρ χαλβά-1κ.γ μέλι
                              1κ.γ μέλι1/2 κούπα αράπικο φιστίκι ανάλατο-1κ.σ καλαμποκέλαιο
                                                         Για τα καραμελωμένα φιστίκια:
                         100 γρ αράπικο φιστίκια ανάλατα-100 γρ ζάχαρη-πρέζα αλάτι-πρέζα πιπέρι
                                             λίγες φέτες χαλβά να βάλω πάνω στον κορμό
                                                                   Πως το φτιάχνω:
                    Βάζω σε ένα τηγάνι λίγη ζάχαρη μόλις λιώσει προσθέτω πάλι λίγη ζάχαρη.
                   Κάνω το ίδιο μέχρι να τελειώσει η ζάχαρη βλέπω ότι αρχίζει να παίρνει χρώμα.
                             Προσθέτω τα φιστίκια το μέλι-αλάτι-πιπέρι και ανακατεύω για λίγο.
                                    Αδειάζω σε μια λαδόκολλα και αφήνω να κρυώσει εντελώς.
                                   (πάντα προσέχω όταν κάνω καραμέλα γιατί καίει πάρα πολύ)
                                    Ψιλοκόβω την κουβερτούρα και την αφήνω στην άκρη.
                      Βάζω σε μια κατσαρόλα τον χυμό πορτοκαλιού να ζεσταθεί να μην βράσει.
                   Κατεβάζω από την φωτιά προσθέτω+ανακατεύω το ταχίνι-μέλι-καλαμποκέλαιο
                          Ρίχνω το μείγμα με τον χυμό στην σοκολάτα και σκεπάζω με ένα πιάτο.
                                    Αφήνω 1-2 λεπτά και μετά ανακατεύω γίνεται σαν γκανάζ
                                    Προσθέτω τριμμένο τον χαλβά τα φιστίκια και ανακατεύω.                  
                        Βάζω σε μια στενόμακρη φόρμα λαδόκολλα και αδειάζω το Σοκοχαλβά.
                       Κόβω φέτες χαλβά τις βάζω πάνω στον κορμό και τον βάζω στην κατάψυξη.              
                              Περιμένω να  παγώσει και σερβίρω διατηρείται στην κατάψυξη.
                        Σπάω καραμελωμένα φιστίκια λίγη τριμμένη σοκολάτα και τον τσακίζω!      
                               Δεν νομίζω ότι έχει να ζηλέψει τίποτα ο νηστίσιμος Σοκοχαλβάς!!
                                                    "  Δοκιμάστε και απολαύστε τον "

                                                       "Καλή Σοκοχαλβαδένια Όρεξη "

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

" Τσουρέκια χωρίς Ζύμωμα "

                                                                           
  
       Αν αγαπήσατε τις λαγάνες χωρίς ζύμωμα με τα Τσουρέκια απλά θα ξετρελαθείτε.
       Φανταστική  πανεύκολη συνταγή και τόσο νόστιμη
                                                                             
       Τα τσουρέκια νομίζω τα αγαπάμε όλοι και τα τρώμε όλο τον χρόνο.
       Σκέτα με πραλίνα η με μια φέτα κασέρι η τυρί ναι δοκιμάστε τα.
       Θα ασχοληθείτε λίγο το βράδυ και το πρωί θα έχετε μαλακά μυρωδάτα τσουρέκια.
       Πάμε να παίξουμε στην κουζίνα έτσι απλά να φτιάξουμε Τσουρέκια χωρίς ζύμωμα                                
        Θα χρειαστώ:
     1100 γρ περίπου αλεύρι για τσουρέκια-4 αυγά
     400 γρ  ζάχαρη η 350 γρ ανθόμελο-500 ml γάλα-1/4 κ.γ αλάτι
     185 γρ βούτυρο-1 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά-1 κ.γ μαχλέπι-1 κ.γ κακουλέ
     ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι-1/2 κ.γ μαστίχα
      1 κρόκο αυγού-2 κ.σ νερό-αμύγδαλο φιλέ η σουσάμι
      λίγο καλαμποκέλαιο για το μπολ τα χέρια μας και τον πάγκο.                                                                                                             
     Πως τα φτιάχνω:
    Σε ένα μπολ βάζω 1 κιλό αλεύρι την μαγιά τα μυρωδικά και το αφήνω στην άκρη.
    Βάζω σε μια κατσαρόλα το γάλα την ζάχαρη και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.   
    ανακατεύω να λιώσει το βούτυρο και προσέχω να μην κάψει το γάλα να είναι χλιαρό.
    Κατεβάζω από την φωτιά και προσθέτω το αλάτι και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα.
    Χτυπάω με το σύρμα η με ένα πιρούνι να ενωθούν τα υλικά.
    Προσθέτω στο μείγμα λίγο λίγο το αλεύρι και απλά ανακατεύω με μια μαρίζ.
    Το ζυμάρι ξεκολλάει από το μπολ αλλά κολλάει δεν είναι σφιχτό.
    Το σκεπάζω και το αφήνω περίπου 2 ώρες να φουσκώσει.
     Μετά από 2 ώρες βλέπω ότι η ζύμη έχει γίνει διπλάσια-τριπλάσια.
     (ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμα αν δείτε ότι κολλάει πολύ)
                                                                           
                                                                                                    
        Παίρνω μια μαρίζ (σπάτουλα συλικόνης)και απλά διπλώνω το ζυμάρι μέσα στο μπολ
        Το διπλώνω 5-6 φορές ξεφουσκώνει κλείνω το μπολ και το βάζω στο ψυγείο.              
        (αλείφω το μπολ και πάνω από το ζυμάρι με λίγο καλαμποκέλαιο)
        Την επόμενη μέρα βγάζω την ζύμη από το ψυγείο την χωρίζω και την πλάθω.

       Έχω μια ζύμη εύπλαστη και μυρωδάτη που πλάθεται  εύκολα.
       Λαδώνω τα χέρια μου και τον πάγκο με λίγο καλαμποκέλαιο και βάζω την ζύμη.
       Κόβω την ζύμη σε ίσα κομμάτια και την πλέκω πλεξούδα με 2 η 3 κομμάτια.
       Η στρόγγυλες πλεξούδες ότι σχέδιο σας αρέσει εγώ έφτιαξα και μάφιν.
       Έκοψα 3 μπαλάκια μικρά και τα έβαλα σε θήκη μάφιν φούσκωσαν και ενώθηκαν.
                                                                                   

       Τα σκεπάζω και αφήνω 35-40 λεπτά να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν.
       Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις
       Χαμηλώνω μετά στους 180 αν ψήσω πολλά μαζί ψήνω στον αέρα.
                                                                                   
                                                                         
            Αλείφω τα τσουρέκια με άλειμμα αυγού και πασπαλίζω με αμύγδαλα η σουσάμι
                        Έψησα τα μικρά και τα μάφιν 15 λεπτά και τα πιο μεγάλα 25-30 λεπτά

                Ανάλογα πάντα το μέγεθος που έχουν τα τσουρέκια και πώς ψήνει ο φούρνος μας.
                                     η ζύμη βγάζει 4-5 τσουρέκια 500 γρ περίπου το καθένα
                                 Αυτά είναι τα πανεύκολα Τσουρέκια χωρίς Ζύμωμα δοκιμάστε τα!
                                                                                 
                                             " Καλή Γλυκιά Όρεξη elpidas little corner"



                                                                                 

                                                                                   
                                                                                 

   












                        





Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015

" Η Χορτοτυρόπιτα "




     Νομίζω ότι κάπου εδώ με αυτή την πίτα κέρδισα το στοίχημα που έβαλα με τον εαυτό μου.
         Ίσως η καλύτερη πίτα που έχω φτιάξει έπαιξε ρόλο φυσικά η συνταγή της θείας μου.
              Όποιος δει τα υλικά και την δοκιμάσει θα καταλάβει υπάρχουν 2-3 μυστικά.
                       Εννοείται ότι θέλω να τα μοιραστώ όλα μαζί σας όπως πάντα.
             Κάποιοι κρατάνε συνταγές η μυστικά για τον εαυτό τους και δεν το καταλαβαίνω.
       Αν δεν μοιραστείς μια συνταγή που σε έχει ξετρελάνει να την μάθουν όλοι πιο το νόημα.
           Πιστεύω ότι θα ενθουσιαστείτε όπως εγώ πάμε λοιπόν πίτες θείας μου επεισόδιο τρίτο!
                                                  Η Χορτοτυρόπιτα μου βήμα βήμα:
                                                                               

                                                        Θα χρειαστώ για την ζύμη:εδώ
                                                                                   


                                                                             Γέμιση :
                        1/2 κιλό σπανάκι-3 πράσα το άσπρο μέρος-1 φλ.τσαγιού λάχανο ψιλοκομμένο
                           2 φρέσκα κρεμμυδάκια-150 γρ.φέτα-150 γρ μυζήθρα-30 γρ,σιμιγδάλι ψιλό
                                  1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο-1/2 κ.γ μπέικιν-αλάτι-πιπέρι

                                                      Πάνω στην πίτα πίτα την ψήσω:
                               5 κ.σ καλαμποκέλαιο-λίγο βούτυρο σοφτ-βρέχω 5-6 φορές με νερό
                                                                      Ταψί Νο 36-38cm



                                                                   Πως την φτιάχνω: 
                      Πλένω και ψιλοκόβω όλα τα λαχανικά και απλά τα αφήνω στο σουρωτήρι.
              Προσθέτω τα λαχανικά αφού στραγγίσουν σε ένα μπολ και όλα τα υλικά της γέμισης.
                                                                             

               Ακολουθώ την διαδικασία της Τυρόπιτας κάνω 6 φύλλα και ενδιάμεσα την γέμιση.
                                                                               

                                          Γίνεται σαν την Τυρόπιτα απλά αλλάζει η γέμιση.
                                                                       

                          Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς 50 λεπτά περίπου.
                                                                               

                Ανάλογα πάντα τον φούρνο και πως σας αρέσει εμένα μου αρέσει ξεροψημένη!


                                          Σίγουρα θα σας ξετρελάνει η μοναδική της γεύση!
                                                                             

                                         " Τελικά η Πίτα είναι η βασίλισσα της κουζίνας "
                                                                   "Καλή Όρεξη "