Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015

" Πίτα με Κεράσια "

     Είμαι πολύ χαρούμενη με αυτή την συνταγή μου
     Είναι ξεχωριστή για μένα και είμαι περήφανη για αυτή
     Είναι ωραίο να βλέπεις την σκέψη σου να γεμίζει αρώματα
     Να νιώθεις σε κάθε μπουκιά αυτό  που είχες στο μυαλό σου
     Η γνωστή λατρεία μου για τις πίτες μάλλον δεν έχει τέλος
     Νομίζω πλέον ότι μπορώ να φτιάξω πίτα με τα πάντα
     Εξάλλου αυτό είναι η πίτα δεν συμφωνείτε,
     Θέλω τόσο πολύ να μοιραστώ την φαντασία μου μαζί σας
     Η μυρωδιά της βανίλιας σου σπάει τα ρουθούνια
     και τα τραγανά κεράσια σκάνε στο στόμα σου όλο αρώματα.
     Αρκετά με τα λόγια πάμε να δείτε για τι μιλάω.
          Θα χρειαστούμε για το ζυμάρι:Εδώ 1/2 ποσότητα
          1/2 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
          Για την κρέμα:250 γρ γάλα-30 γρ ζάχαρη-1 κρόκο
         30 γρ κόρν φλάουρ-1 κ.γ υγρή βανίλια-20 γρ βούτυρο
          πρέζα αλάτι-πρέζα κανέλα-200 γρ κρήμ τσίζ



       1/2 κ.γ χυμό λεμονιού-300 γρ κεράσια ολόκληρα
      άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
     Πως την φτιάχνουμε:
     Για την κρέμα βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα-ζάχαρη-
     κρόκο-κόρν φλάουρ-αλάτι-κανέλα-βανίλια σε μέτρια φωτιά.
     Ανακατεύουμε και μόλις πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά
     προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύουμε τέλος τον χυμό λεμονιού.
     Σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα
     και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά στο ψυγείο.
     Μόλις κρυώσει η κρέμα προσθέτουμε το κρήμ τσίζ.
     Χτυπάμε με μίξερ χειρός η με το σύρμα να ενσωματωθεί.
     Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια τα ανακατεύουμε
     στην κρέμα με μια μαρίζ με απαλές κινήσεις.
     Αν δεν σας αρέσουν ολόκληρα τα κεράσια τα κόβετε

                                Φτιάχνουμε μισή δόση ζυμάρι είναι πιο μικρό το ταψί
                                Για αυτό χωρίζουμε την ζύμη στα 4 όχι στα 6
                               Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
                               Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί 20 εκατοστά
                               Βάζουμε ένα φύλλο κάτω  να προεξέχει από το ταψί
                               Ενδιάμεσα στα φύλλα βάζουμε  ελάχιστο καλαμποκέλαιο.
                               Λίγη γέμιση και το επόμενο φύλλο σουρωτά μέσα στο ταψί
                               Ξανά λίγη γέμιση το φύλλο μέσα σουρωτά γυρνάμε και τις άκρες
                               Βάζουμε λίγο βούτυρο εκεί που γυρνάμε το φύλλο
                               Μπορείτε να το δείτε στην φωτογραφία είναι απλό.
                               Κλείνουμε με το 4ο φύλλο την πίτα σουρωτά μέσα στο ταψί
                               Πάνω στην πίτα ρίχνουμε 3-4 κουταλιές καλαμποκέλαιο
                               και βρέχουμε με ελάχιστο νερό την πίτα πριν την ψήσουμε 
  
     Ψήνουμε την Πίτα 35-40 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο μας
     και το χρώμα που θέλουμε να πάρει εγώ την ξεροψήνω λίγο

      Αφήνουμε να κρυώσει αν αντέξουμε την μυρωδιά..
      Και σερβίρουμε πασπαλίζοντας άχνη ζάχαρη.


     Μπορείτε να την φτιάξετε και με άλλα φρούτα η πιο γλυκιά
             Η επόμενη θα είναι με μήλα και κρέμα βανίλιας
                                   " Καλή Όρεξη "

       "Αφιερώνω αυτή την συνταγή σε ένα πολύ δικό μου ξεχωριστό άτομο
           Που με έκανε τόσο περήφανη και είναι πολύ σημαντικό για μένα"



Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015

" Πίτσα-Ψωμί "

     Μια παραλλαγή Πίτσας τέλεια ιδέα για παιδικά πάρτυ και όχι μόνο
     Εύκολη γρήγορη και οικονομική λύση να αδειάσει το ψυγείο μας
     Δεν χρειάζεται να πάρετε κάτι για να το φτιάξετε αυτοσχεδιάστε
     Θα σας δώσω ιδέες και θα φτιάξουμε τέλεια " Πίτσα-Ψωμί "
     Πάμε να τη φτιάξουμε μαζί βήμα-βήμα


                                Θα χρειαστούμε:
                                1/2 δόση ζύμη πίτσας: Εδώ
                                Για την γέμιση:
                                1/2 κούπα γαλοπούλα-1/2 κούπα πιπεριές-ελιές
                                1 κούπα διάφορα τυριά-1 κ.γ ρίγανη-λίγο πιπέρι
                                1 κούπα μοτσαρέλα η φέτα εκτός της γέμισης

                                Πως τη φτιάχνουμε:
                                Βάζουμε τα στερεά υλικά και τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ
                                Προσθέτουμε σιγά σιγά χλιαρό νερό και ζυμώνουμε για λίγο
                                Σκεπάζουμε την ζύμη  και αφήνουμε μια ώρα να φουσκώσει
                                στον πάγκο της κουζίνας και άλλη 1 ώρα στο ψυγείο.
                                 Μπορούμε να την φτιάξουμε από το προηγούμενο βράδυ
                                 Και να φυλάξουμε την ζύμη στο ψυγείο.
                                         Ανοίγουμε το ζυμάρι όπως της πίτσας στενόμακρο
                                         ρίχνουμε την μοτσαρέλα η την φέτα και κλείνουμε.
                                Με προσοχή σαν φάκελος να μην βγει έξω το τυρί
                                (έβαλα και λίγα υλικά από την γέμιση με την φέτα)
                                Βάζουμε το Ψωμί σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.
                                Γίνεται στενόμακρο Ψωμί-Πίτσα όσο η Λαμαρίνα
                                Σκεπάζουμε και αφήνουμε 45 λεπτά να φουσκώσει
                                Χαράζουμε με ένα μαχαίρι το ψωμί αλείφουμε με λίγο λάδι
                                Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 220 βαθμούς
                                 Περίπου 45 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα
                                Αν πάρει γρήγορα χρώμα το σκεπάζεται για να ψηθεί.
                                Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε

                                Αλλάζεται τα τυριά η την γαλοπούλα αν δεν σας αρέσουν
                                Αν δεν σας αρέσουν οι ελιές η οι πιπεριές δεν τις βάζετε

                                                                     "Καλή Όρεξη "



Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015

" Φουζίλι με Γιαούρτι "

 Δοκίμασα διάφορα ζυμαρικά ολικής άλεσης  δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσαν.
 Τα συγκεκριμένα ζυμαρικά που μου πρότεινε και έδωσε η   "...σέσουλα"
 Είναι ξεχωριστά γιατί είναι με γιαούρτι  σαν σπιτικά πολύ νόστιμα.
 Καλοκαιρινή συνταγή με ψητά λαχανικά και σάλτσα γιαουρτιού.
 Εύκολα γρήγορα και οικονομικά πάμε να τα φτιάξουμε

 Θα χρειαστούμε:
 250 γραμμάρια φουζίλι με γιαούρτι-2 κολοκυθάκια
 2 μελιτζάνες-2 κ.σ ελαιόλαδο-αλάτι-κάρυ-καπν.πάπρικα 
 Σάλτσα γιαουρτιού:
 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2% -βασιλικό
 πολτό σκόρδου-αλάτι- 1/2 κ.σ μηλόξυδο-1 κ.σ ελαιόλαδο
 καπνιστή πάπρικα και ρολάκια αγγουριού
 (δεν γράφω ποσότητα ανάλογα πόσο μας αρέσει
 και αν κάτι δεν μας αρέσει βάζουμε άλλο μπαχαρικό)

 Πως τα φτιάχνουμε:
 Βράζουμε 5 λεπτά τα ζυμαρικά ανάλογα την συσκευασία
 Τα συγκεκριμένα βράζουν σε λιγότερο χρόνο.
 Και απλά  και προσθέτουμε λίγο λάδι.
 Κόβουμε τα λαχανικά φέτες τα βάζουμε σε ένα μπολ προσθέτουμε  λάδι
 πάπρικα-κάρυ ανακατεύουμε και ψήνουμε σε σχαροτήγανο.
 Αφού ψήσουμε τα λαχανικά αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη


















 Για την σάλτσα χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι και σερβίρουμε τα φουζίλι
 Μια στρώση ζυμαρικά-λαχανικά-σάλτσα η όπως μας αρέσει
 
    Τελειώνω με γιαούρτι καπν.πάπρικα και ρολάκια αγγουριού.
    Μπορείτε να τα φτιάξετε με όποιο ζυμαρικό σας αρέσει.

                                                                    " Καλή Όρεξη "