Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015

" Κέικ Λεμονιού με Κράνμπερι "

  Σίγουρα την σοκολάτα την αγαπάνε πολλοί άλλοι πάλι το λεμόνι.
  Είμαι από αυτούς που τρελαίνονται για γλυκά με λεμόνι.
  Έφτιαξα λοιπόν ένα κέικ βανίλιας και έβαλα μέσα αγαπημένες μου γεύσεις.
  Βανίλια λεμόνι και κράνμπερι αυτά έχει μέσα το κέικ και γλάσο λεμονιού
  Πάμε να δούμε το πολύ εύκολο κέικ μου και να το φτιάξουμε μαζί.
   Θα χρειαστώ
   1 1/2 κούπα αλεύρι γ.ο.χ-1 1/2 κ.γ μπέικιν-1/4 κ.γ αλάτι
   1/2 κούπα βούτυρο σ.θ.δ η σόφτ -3/4 κούπας ζάχαρη
   2 αυγά-1 κ.γ υγρή βανίλια-1/4 κούπας γάλα-1/4 κούπας γιαούρτι
   η ξινόγαλα-2 κ.σ χυμό λεμονιού-ξύσμα λεμονιού
   3 κ.σ κράνμπερι+2 κ.σ αλεύρι

    Γλάσο λεμονιού
    1/2 κούπα ζάχαρη άχνη-1/4 κ.γ υγρή βανίλια
    1-2 κ.σ χυμό λεμονιού.                                
    Πως το φτιάχνω
    Λαδώνω και βάζω λαδόκολλα σε ένα ταψί 22 εκ.
    Βάζω στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνω στην άκρη.
    Ανάβω τον φούρνο στους 180 βαθμούς και όταν δω ότι ζεστάθηκε,
    χτυπάω στο μίξερ τα υλικά του κέικ 1-2 λεπτά απλά να γίνουν κρέμα.
    (προσοχή δεν τα χτυπάμε πολύ γιατί θα γίνει σαν ψωμί)
    Αδειάζω το μείγμα στο ταψί και ψήνω 35 λεπτά περίπου.
    Ελέγχω αν ψήθηκε με την οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή.
    Όση ώρα ψήνεται το κέικ κάνω το γλάσο(προαιρετικά)
    Βάζω την άχνη ζάχαρη και την βανίλια σε ένα μπολ και ανακατεύω
    Προσθέτω σιγά σιγά τον χυμό ανάλογα πόσο πηχτό το θέλω
    Αφού ψηθεί το κέικ αφήνω 10 λεπτά μετά το βάζω πάνω σε μια σχάρα.
    Λούζω το ζεστό κέικ με το γλάσο λεμονιού και στολίζω με λίγα κράνμπερι.
    Μικρά μυστικά
    Αν δεν σας αρέσει το γλάσο αφήνετε το κέικ όπως είναι.
    Αν πάλι σας αρέσει πολύ φτιάξτε διπλάσια δόση
    Μπορείτε αντί για γλάσο να βάλετε 1/2  κρήμ τσίζ φρόστιγκ
                                                                           

                                                 "Καλή Γλυκιά Όρεξη elpidas little corner"

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015

" Τα Μπάουντι Μου "

                      Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ λατρεύω την γεύση της καρύδας
                      Γιαυτό και ότι έχει ινδοκάρυδο είναι αγαπημένο μου.
                      Έχω ενθουσιαστεί με αυτή την συνταγή απλά φτιάξτε τα
                      Είναι τόσο εύκολα και πεντανόστιμα δεν θα το πιστεύετε
                      Πάμε κουζίνα να φτιάξουμε σπιτικά Μπάουντι!

    Θα χρειαστώ
    1 κούπα κρέμα γάλακτος-1/2 κούπα ζάχαρη-1/2 κούπα βούτυρο
    3 κούπες ινδοκάρυδο- 1/2 κ.γ υγρή βανίλια      
    Για την επικάλυψη
    250 γρ κουβερτούρα γάλακτος
    Πως τα φτιάχνω
    Βάζω σε μια κατσαρόλα την κρέμα και την ζάχαρη σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία
    Ανακατεύω και προσθέτω το βούτυρο συνεχίζοντας το ανακάτεμα 2-3 λεπτά περίπου.
    Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτω το ινδοκάρυδο-βανίλια και ανακατεύω 1-2 λεπτά.
    Κατεβάζω από την φωτιά και βάζω το μείγμα σε στενόμακρη φόρμα του κέικ.
    Στην φόρμα βοηθάει πολύ μια λαδόκολλα η μεμβράνη να βγει εύκολα.
    Αφήνω στο ψυγείο 3-4 ώρες η στην κατάψυξη για λίγο να παγώσει.
    Μπορείτε να το φτιάξετε από το προηγούμενο βράδυ και να το φυλάξετε στο ψυγείο.
    Κόβω στενόμακρες μπάρες και τις βουτάω στην κουβερτούρα που λιώνω σε μπεν μαρι.
    Αφήνω να στεγνώσουν πάνω στην λαδόκολλα και μετά απολαμβάνω!
    Δοκιμάστε να τις φτιάξετε είναι πεντανόστιμες!
    Μικρά μυστικά αν δεν έχετε κρέμα φτιάξτε τα με εβαπορέ.
    Αν δεν έχετε στενόμακρη φόρμα σε ταψάκι η πλάθετε με τα χέρια.

                                   
                                      "Καλή Γλυκιά Σοκολατένια όρεξη elpidas little corner "

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

" Καραμελένια Μηλό-Πίτα"

 Γλυκιά πίτα με μήλα κρέμα βανίλιας και σάλτσα καραμέλας!
 Μια πίτα διαφορετική παράξενη δημιουργία του μυαλού μου.
 Τραγανό φύλλο με γέμιση όλο αρώματα και γλύκα
 Πάμε να φτιάξουμε καρεμελένια μηλόπιτα βήμα βήμα.
 Θα χρειαστώ για την ζύμη Εδώ 1/2 ποσότητα                                                


    Για την γέμιση
    2  μεγάλα μήλα-ζάχαρη-κανέλα-1 κ.σ βούτυρο-1/2 κ.σ αλεύρι
    Για την κρέμα 
    250 γρ γάλα-30 γρ ζάχαρη-1 κρόκο-30 γρ κόρν φλάουρ
    πρέζα αλάτι-20 γρ βούτυρο-1 κ.γ υγρή βανίλια
     Για τα φύλλα
    1/2 φλ.τσ σπορέλαιο -1 κ.σ νερό                                                    


   Για την σάλτσα καραμέλας
   1 φλ.τσ ζάχαρη-1/2 φλ.τσ νερό-3/4 φλ.τσ γάλα εβαπορέ
   2 κ.σ κοφτές βούτυρο-1/2 κ.γ υγρή βανίλια-1/4 κ.γ αλάτι
   Πως την φτιάχνω                                                      



       Για την κρέμα βάζω σε μια κατσαρόλα το γάλα την ζάχαρη,
       τον  κρόκο-κόρν φλάουρ-αλάτι-κανέλα-βανίλια σε μέτρια φωτιά.
       Ανακατεύω  και μόλις πήξει την κατεβάζω από την φωτιά
       προσθέτω τέλος το βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να γίνει λεία.
       Σκεπάζω την κρέμα με μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα
       και την αφήνω να κρυώσει πολύ καλά στο ψυγείο.                    


    Βάζω σε ένα τηγάνι τα μήλα κύβους με το βούτυρο και ανακατεύω,
    πασπαλίζω με ζάχαρη-κανέλα και τέλος με το αλεύρι.
    Μετά από 1-2 λεπτά κατεβάζω τα μήλα από την φωτιά
   Τα αφήνω και αυτά να κρυώσουν πολύ καλά.             


Για την καραμέλα βάζω την ζάχαρη και το νερό  σε κατσαρόλα
ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ απλά περιμένω να λιώσει και να πάρει χρώμα.
Περίπου 5-6 λεπτά μετά βλέπω ότι αλλάζει χρώμα και γίνεται καραμέλα
Χαμηλώνω την φωτιά  ρίχνω το εβαπορέ και ανακατεύω.
Με προσοχή γιατί φουσκώνει και καίει πολύ μετά από 1-2 λεπτά κατεβάζω,
από την φωτιά και ανακατεύοντας προσθέτω το βούτυρο την βανίλια-αλάτι.
Συνεχίζω το ανακάτεμα για 1-2 λεπτά μέχρι να ενωθούν οι γεύεσεις
Δεν ακουμπάμε και δεν δοκιμάζουμε ποτέ ζεστή καραμέλα αφήνουμε να κρυώσει.


    Το ζυμάρι για την πίτα είναι το ίδιο όπως και η διαδικασία
    που κάνω στην Τυρόπιτα απλά κάνω 4 φύλλα και ταψί 22 εκ.
   Ανοίγω ένα φύλλο κάτω να προεξέχει ένα φύλλο μέσα σουρωτό


   Ανακατεύω την κρύα κρέμα με τα κρύα μήλα και την απλώνω πάνω


   Ρίχνω 2-3 κουταλιές καραμέλα πάνω στην γέμιση πάλι φύλλο σουρωτό
   Τέλος κλείνω την πίτα με το 4ο φύλλο και 2-3 κ.σ σπορέλαιο και το νερό. 


   Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς 35-40 λεπτά.
   Πάντα ανάλογα τον φούρνο μας και πόσο ξεροψημένη μας αρέσει.

                                        

   Σερβίρουμε την πίτα με έξτρα σάλτσα καραμέλας αν θέλουμε. 
   Αυτή είναι η Καραμελένια-Μηλό-Πίτα μου δοκιμάστε την!      

                                                
                                                " Καλή Γλυκιά Όρεξη elpidas little corner"







       

Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2015

" Κέικ-Γενεθλίων "


    Να ζήσεις "Κατερίνα" και Χρόνια Πολλά και πάντα να έχεις όλα τα καλά!!
    Κέικ Γενεθλίων σήμερα με τις καλύτερες  σοκολατένιες ευχές!  
    Θα χρειαστώ για το κέικ
    85 γρ κουβερτούρα-1 1/2 κούπα ζεστό καφέ-2 1/2 κούπες ζάχαρη-1 1/2 κούπα κακάο
    2 1/2 κούπες αλεύρι-1 κ.γ υγρή βανίλια-2 κ.γ σόδα-1 κ.γ μπέικιν-1/2 κ.γ αλάτι-3 αυγά

Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2015

" Η Φανουρόπιτα Μου "

    Φανουρόπιτα ναι γιατί είναι πεντανόστιμη και γίνεται σε 5 λεπτά
    Συνήθως την φτιάχνουμε για να βρούμε κάτι που χάσαμε.
    Είναι τόσο εύκολη και μυρωδάτη αξίζει να την δοκιμάσετε
    Πάμε αμέσως κουζίνα να μυρίσει κανέλα όλο το σπίτι!                                           
                                                                
    Θα χρειαστώ
    1 κούπα καλαμποκέλαιο-3/4 κούπας ζάχαρη-3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
    1 κούπα χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα-1/2 κ.σ κανέλα
    1 κ.γ σόδα-1/2 κ.γ μπέικιν-1/2 κούπα καρύδια-1 κούπα κράνμπερις  
                                                 
    Πως την φτιάχνω
    Βάζω σε ένα μπολ το αλεύρι-μπέικιν-καρύδια-κράνμπερις-αλάτι,
    ανακατεύω και το αφήνω στην άκρη.                                                                          
                      
    Με μίξερ χειρός η σύρμα ανακατεύω το καλαμποκέλαιο με την ζάχαρη
    Μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτω το ξύσμα και την σόδα με τον χυμό.
    Προσοχή πάνω από το μπολ γιατί η σόδα θα φουσκώσει.
    Συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτω το μείγμα με το αλεύρι,
    απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. 
 
                     Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
                     Πάντα ανάλογα τον φούρνο μας και πάντα ελέγχουμε αν ψήθηκε.
                     Πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη-καρύδια και κράνμπερις (προαιρετικά)
                     Είναι πεντανόστιμη φτιάξτε την και θα καταλάβετε τι εννοώ!                                        
    
                                                      "Καλή όρεξη elpidas little corner"