Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015

" Χιονόμπαλες με σοκολάτα "

                                                                           
    Χιονόμπαλες κουραμπιεδάκια με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς
    Άλλη γεύση διαφορετική πολύ νόστιμη σοκολατένια
    Γίνονται πάρα πολύ εύκολα και  πάμε να τα φτιάξουμε!
    Θα χρειαστώ
    2 κούπες κοσκινισμένο αλεύρι-πρέζα αλάτι-1 αυγό
    3/4 κούπας βούτυρο-1/2 κούπα άχνη-1 κ.γ μπέικιν
    2 κ.γ υγρή βανίλια-1 κούπα σταγόνες σοκολάτας
    1 κούπα μιξ ξηρών καρπών η έναν ξηρό καρπό
    Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
    Πως τις φτιάχνω
    Ανάβω τον φούρνο στους  180 βαθμούς και ετοιμάζω 2 λαμαρίνες
    Χτυπάω το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει
    Προσθέτω την βανίλια και το αυγό συνεχίζοντας το χτύπημα.
    Μετά το αλεύρι απλά να ενωθούν τα υλικά και κλείνω το μίξερ.
    Προσθέτω τέλος την σοκολάτα και τους ξηρούς καρπούς ανακατεύω με μαρίζ
    Τέλος κάνω μπαλάκια όλα ίδιο μέγεθος και τα βάζω στην λαμαρίνα-λαδόκολλα
    Ψήνω 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα και αφήνω να κρυώσουν λίγο.
    Βάζω άχνη σε ένα σακουλάκι και βάζω τις μπαλίτσες έτσι δεν λερώνω με την άχνη!
    Αυτές είναι οι Χιονόμπαλες με σοκολάτα δοκιμάστε να τις φτιάξετε τώρα!
   Αν παραλείψετε την άχνη έχετε τραγανά μπισκοτάκια για τον καφέ και όχι μόνο!

                                          "Καλές γλυκιές γιορτές elpidas little corner"

Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2015

"Κουραμπιέδες elpidas little corner"

                                                                                 
    Και αφού φτιάξαμε τα Μελομακάρονα ήρθαν και οι κουραμπιέδες.
    Αυτά τα τέλεια άσπρα μπαλάκια που λιώνουν στο στόμα
    Έτσι και φας ένα δεν σταματάς θέλεις να αδειάσεις την πιατέλα.
    Γίνονται πανεύκολα είναι κουκλίτσικα και τόσο νόστιμα.
    Πάμε στην κουζίνα μου να τους φτιάξουμε μαζί!              
                                                                     
    Θα χρειαστούμε
    500 γρ βούτυρο(εγώ έβαλα 200 γρ άριστον)-1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
    2 κρόκους-1 κούπα αμύγδαλα άψητα με την φλούδα
    1 κ.γ μπέικιν-1 κ.γ σόδα-5 κούπες περίπου αλεύρι γ.ο.χ
    Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα                                                                                                          

    Πως τους φτιάχνουμε
    Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα και μετά τα σπάμε στο μούλτι.
    Τα ψιλοκόβουμε όπως μας αρέσουν και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
    Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά το βούτυρο  με την άχνη μέχρι να ασπρίσει
    Περίπου 15 λεπτά να γίνει μια κρέμα βελούδινη και μετά προσθέτουμε τους κρόκους.
    Μόλις ενσωματωθούν στο μείγμα κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι.
    Τέλος τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε λίγο μέχρι δούμε ότι έχουμε μια βουτυράτη ζύμη.
    Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς.
    Μέχρι να πάρουν χρώμα περίπου 30-35 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας.
    Αφού ψηθούν αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη                

          


     Μυστικά
    Το βούτυρο θέλει πολύ καλό χτύπημα και δεν ζυμώνουμε πολύ ώρα.
     Η ζύμη μας είναι μαλακή και βουτυράτη όχι σφιχτή
     Όταν βγούν από τον φούρνο είναι πολοί μαλακοί μετά σφίγγουν.
     Το βούτυρο με το φυτικό λίπος τα κάνει πιο ελαφριά(για εμένα)
     Ευχαριστώ την  Έλσα για την παλιά δοκιμασμένη συνταγή.                     

     
                                    Γλυκές χαρούμενες γιορτές με χαμόγελα καλή επιτυχία!
                                                            "elpidas little corner"

Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015

" Μελομακάρονα elpidas little corner "



    Μελομακάρονα τα λατρεύουν όλοι το κακό είναι ότι τα τρώμε μόνο Χριστούγεννα.
    Υπάρχουν σίγουρα πάρα πολλές συνταγές σήμερα φτιάχνουμε τα εύκολα.
    Τα έφτιαξα  με την Ελίνα μου πανεύκολα πεντανόστιμα και τραγανά.
    Είναι σίγουρα μια συνταγή που θα μείνει και θα την φτιάχνω συχνά.
    Πάμε στην κουζίνα να μυρίσει το σπίτι Μελομακάρονα!

   Θα χρειαστούμε
   2 κούπες ελαιόλαδο-1 κούπα ζάχαρη-1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
   1 σφηνάκι κονιάκ-2 κ.γ μπέικιν-1 κ.γ σόδα-2  κ.σ κανέλα
   ξύσμα από 1-2 πορτοκάλια-7 1/2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ  
    Για το σιρόπι
    2 κούπες μέλι-1 κούπα νερό-2 γαρύφαλλα
    200 γρ περίπου τριμμένα καρύδια  
            
    Πως τα φτιάχνουμε
    Βάζουμε σε ένα μπολ τα υγρά υλικά και σε άλλο μπολ τα στερεά
    Προσθέτουμε στα υγρά υλικά τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε
    Δεν τα ζυμώνουμε πολύ ώρα απλά ανακατεύουμε να ενωθούν.
    Πλάθουμε μικρά μελομακάρονα και τα τρυπάμε με ένα πιρούνι.
    Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
    Περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρουν το χρώμα που μας αρέσει.
    Ετοιμάζουμε το σιρόπι απλά βάζουμε τα υλικά στην κατσαρόλα
    Αφού πάρει βράση το σιρόπι αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά.
    Μόλις ψηθούν τα μελομακάρονα τα βουτάμε στο καυτό σιρόπι.
    Βάζουμε τα μελομακάρονα σε πιατέλα και ενδιάμεσα τριμμένα καρύδια.
    (Ευχαριστώ την Έλσα για την εύκολη δοκιμασμένη συνταγή της)
                                             Χαρούμενες γιορτές με υγεία και χαμόγελα!
                                                 "Καλή επιτυχία elpidas little corner"