Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016

"Τριπλό Κέικ Γενεθλίων"

    Τόσα γλυκά μηνύματα και ευχές για τα γενέθλια μου                                    
    Ευχές πολλές μοναδικές ιδιαίτερες ξεχωριστές.
    Έτσι και εγώ ήθελα να φτιάξω κάτι ξεχωριστό
    Το Τριπλό Κέικ Γενεθλίων κρύβει μέσα όλες τις ευχές.
    Η εικόνα και η γεύση του τα λέει όλα πάμε να το φτιάξουμε!                                  
     Θα χρειαστώ για το κέικ
    1 κούπα βούτυρο σ.θ.δ-1 1/2 κούπα ζάχαρη-4 αυγά
    3 κούπες αλεύρι-3 κ.γ μπέικιν-3/4 κ.γ αλάτι
    1 κούπα γάλα+1 κ.σ ξύδι-1 κ.γ υγρή βανίλια
    1 κ.σ εσπρέσο-1 κ.σ κακάο-1 κ.σ άχνη+1-2 κ.σ ζεστό νερό
    Για την κρέμα
    250 γρ μασκαρπόνε η κρέμα τυριού-3 κ.σ άχνη ζάχαρη
    250 γρ κρέμα γάλακτος-1 κ.γ υγρή βανίλια
    συνταγή meinblogland    
                                                         
    Πως το φτιάχνω
    Ανάβω τον φούρνο 180 βαθμούς και βουτυρώνω 3 ταψιά 18 εκ
    Χτυπάω το βούτυρο με την ζάχαρη και προσθέτω ένα ένα τα αυγά.
    Προσθέτω εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι-μπέικιν-αλάτι και βανίλια.
    Χωρίζω στα τρία το μείγμα στο ένα ταψί βάζω κέικ βανίλια.
    Στο δεύτερο ανακατεύω τον καφέ και έχω μείγμα καφέ.
    Και στο τρίτο μείγμα κακάο διαλύω το κακάο-άχνη σε ζεστό νερό
    Ψήνω για 35 λεπτά περίπου τα κέικ ελέγχω με οδοντογλυφίδα              
    Κάνω την κρέμα μέχρι να ψηθεί το κέικ χτυπάω το μασκαρπόνε.
    Προσθέτω την βανίλια-άχνη χτυπάω την κρέμα να γίνει σαντιγί.
    Ενσωματώνω την σαντιγί στο μασκαρπόνε και χτυπάω 1-2 λεπτά.
    Βάζω την κρέμα στο ψυγείο να παγώσει πολύ καλά.
    Αφού κρυώσουν εντελώς τα κέικ και η κρέμα στήνω την τούρτα
    Βάζω κρέμα ενδιάμεσα και πάνω στα κέικ και στολίζω την τούρτα
    Έβαλα τριμμένες καραμέλες μόκα μέσα και έξω κουβερτούρα
    Λιώνω σε μπεν μαρί την κουβερτούρα την απλώνω σε λαδόκολλα.
    Και μόλις παγώσει κόβω κομμάτια και τυλίγω το κέικ.

                     
                                         "Καλή Γλυκιά Επιτυχία elpidas little corner"

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016

"Χωριάτικο Χοτ-Ντογκ"

    Πως μπορεί να γίνει ένα χοτ-ντογκ σπιτικό και πεντανόστιμο;
    Νομίζω μετά από αυτή την συνταγή θα καταλάβετε τι εννοώ
    Μαλακό αφράτο ψωμάκι με χωριάτικο λουκάνικο.
    Μπορεί να γίνει ανάλογα με το γούστο του καθενός
    Σας δίνω κάποιες ιδέες και προσαρμώστε το όπως θέλετε.
    Πάμε γρήγορα κουζίνα να φτιάξουμε το τέλειο σάντουιτς                          
    Θα χρειαστώ για τα ψωμάκια
   1 1/4 κούπας χλιαρό γάλα-2 κ.σ ξερή μαγιά (2 φακελάκια)-2 κ.σ ζάχαρη
   1/3 κούπας βούτυρο-1 μεγάλο αυγό-3 1/2 κούπες περίπου αλεύρι
   1 κ.γ αλάτι-1 αυγό+1 κ.γ νερό να αλείψω τα ψωμάκια-σουσάμι              
                                                                                       
      Πως τα φτιάχνω
      Στο μπολ του μίξερ βάζω το χλιαρό γάλα-μαγιά-ζάχαρη-λιωμένο βούτυρο-αυγό.
      Προσθέτω 3 1/4 αλεύρι και το αλάτι ανακατεύω σιγά σιγά γύρω στα 10 λεπτά.
      Άν χρειαστεί προσθέτω και άλλο αλεύρι μέχρι να ξεκολήσει από τον κάδο.
      Έχω μια ζύμη μαλακή ελαστική που κολλάει λίγο την χωρίζω σε 8 κομμάτια.                              
     Τους δίνω σχήμα τα ανοίγω λίγο και τα κάνω σαν ρολάκια τα βάζω στην λαμαρίνα,
     με λαδόκολλα με κενό μεταξύ τους.Σκεπάζω με μια μεμβράνη και αφήνω 10 λεπτά.
     Ανάβω τον φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να φουσκώσουν τα ψωμάκια.
     Τα αλείφω απαλά με το διάλειμα αυγού πασπαλίζω με σουσάμι και ψήνω 12-15 λεπτά.
      Μόλις ψηθούν αφήνω 5 λεπτά και τα φυλάω σε τάπερ η τα βάζω στην κατάψυξη.                        
      Μπορούμε να τα κάνουμε μικρότερα η μεγαλύτερα η στρόγγυλα απλά ίδιο μέγεθος.
      Εγώ τα ζύγισα να έχουν το ίδιο βάρος και να ψηθούν ομοιόμορφα.        
    Έβρασα για λίγο τις πατάτες και μετά τις έκοψα χοντρές φέτες.
    Σε άλλες έβαλα ρίγανη σε άλλες καπνιστή πάπρικα και άλλες,
    τις πασπάλισα με τρίμματα από κράκερς με γεύση τυρι-μπέικον
    Τις έψησα για 10 λεπτά στους 250 βαθμούς να ξεροψηθούν.       
    Μαρμελάδα ντομάτα
    Έβαλα σε μέτρια φωτιά ντοματίνια και μισή ποσότητα ζάχαρη.
    Πρόσθεσα 1/2 λεμόνι-αλάτι-πιπέρι-τζίντζερ άφησα να βράσει 10-15 λεπτά                  
    Καραμελωμένα κρεμμύδια 1 κ.σ βούτυρο 2-3 κρεμμύδια σε φέτες,
    ανακατεύω 5-10 λεπτά προσθέτω 1 κουταλιά ζάχαρη και ανακατεύω.
    Μόλις πάρουν χρώμα σβήνω με 1 κ.σ μπαλσάμικο.                                          
     Ψήνω σε σχαροτήγανο τα λουκάνικα και στήνω τα Χοτ-Ντογκ
     Βάζουμε η βγάζουμε ότι μας αρέσει ταιριάζει πολύ και η λαχανοσαλάτα                                        
 
    Αντί για λουκάνικο βάλτε πανσέτα-σουβλάκι η ψαρονέφρι.
    Όρεξη και φαντασία να έχουμε και φτιάχνουμε θαύματα!                                                           

                                            "Καλή νόστιμη επιτυχία elpidas little corner"




Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016

" Δίδυμη Έμπνευση"

    Γλυκάκι εύκολο δοκιμάστε το και θα σας θυμίσει 2-3 γλυκά
    Φτιάξτε το κλείστε τα μάτια σας,και πέστε μου τι σας θυμίζει.
    Εμένα μου θύμισε,μπουγάτσα-εκλέρ-κώκ όλα αυτά μαζί.

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016

"Νηστίσιμο Τουρτοκέικ"

                                                             
    Πολλές φορές θέλετε να φτιάξετε μια τούρτα νηστίσιμη
    Μπορείτε να την φτιάξετε εύκολα με ελάχιστα υλικά
    Το Τουρτοκέικ είναι κάτι ανάμεσα σε κέικ και τούρτα.
    Νηστίσιμο ευκολάκι με υλικά που έχουμε στο σπίτι.                        
    
    Θα χρειαστώ για το κέικ
    1 κούπα σπορέλαιο-1 κούπα ζάχαρη-1 σουρωτή
    4 κούπες αλεύρι-2 κ.γ μπέικιν-1 κ.γ σόδα
    1 ολόκληρο πορτοκάλι ακέρωτο-1 κ.γ υγρή βανίλια
    Προαιρετικά λίγα κράνμπερι και σταγόνες σοκολάτας
    1 κ.γ πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής
    Για την κρέμα
    1 κούπα γάλα καρύδας-1 κούπα βούτυρο φυτικό
    1 κ.γ υγρή βανίλια-1 κούπα ζάχαρη-1/3 κούπας αλεύρι            
    Πως το φτιάχνω
    Κόβω φέτες το πορτοκάλι και το αλέθω στο μούλτι
    ( έβαλα και λίγο πορτοκαλί χρώμα για έντονο χρώμα)
    Χτυπάω όλα τα υλικά μαζί και ψήνω σε ταψάκι 26 εκ
    Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά
    Ανάλογα τον φούρνο και ελέγχουμε όπως πάντα                      
    Όσο ψήνεται το κέικ κάνω την κρέμα για γέμιση και επικάλυψη
    Σε μέτρια φωτιά ανακατεύω το γάλα με το αλεύρι να πήξει.
    Κατεβάζω από την φωτιά και σκεπάζω με σελοφάν
    Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο-ζάχαρη- βανίλια 5 λεπτά
    Τέλος προσθέτω λίγη λίγη την παγωμένη κρέμα στο βούτυρο.
    Μόλις κρυώσει το κέικ το κόβω στην μέση και βάζω κρέμα
    Καλύπτω με την υπόλοιπη κρέμα και το στολίζω.
    Μπορείτε να παραλείψετε τα κράνμπερι και την σοκολάτα.
                                                                     

    Αν θέλετε μπορείτε αντί για κρέμα να βάλετε φυτική σαντιγί
    Είναι μια νόστιμη εύκολη λύση για νηστεία και όχι μόνο.                        
                     
                        "Καλή γλυκιά επιτυχία elpidas little corner"



Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2016

"Νηστίσιμο Ευκολάκι"

                                                                               
    Ξεχωριστό κέικ με πολλά αρώματα νόστιμο και πανεύκολο.
    Γίνεται σε λίγα λεπτά χωρίς μίξερ και μένει μέρες ζουμερό.
    Η συνταγή λέει νηστίσιμο ελβετικό κέικ από την Έλσα μου.
    Το πείραξα λίγο δεν έβαλα σταφίδες έβαλα ένα δικό μου μιξ
    Ναι η γνωστή κολλητή και κουμπάρα μου με την ίδια τρέλα.
    Πάμε παρέα στην κουζίνα να το φτιάξουμε μαζί!                                  
    Θα χρειαστώ
    1 κούπα τριμμένα καρότα-1 κούπα τριμμένα μήλα-1 κούπα σπορέλαιο
    1 κούπα μιξ κράνμπερι-καρύδια- σταγόνες κουβερτούρας
    1 κούπα ζάχαρη-1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα
    3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ-3 κ.γ μπέικιν πάουντερ-1 κ.γ κανέλα                    
    Πως το φτιάχνω
    Τρίβω στο μούλτι τα καρότα και τα μήλα και τα βάζω σε ένα μπολ
    Στο ίδιο μπολ βάζω το αλεύρι-κανέλα-μπέικιν και το μιξ
    Σε άλλο μπολ βάζω το σπορέλαιο-χυμό πορτοκαλιού-ζάχαρη
    Ανακατεύω με ένα σύρμα τα υγρά να λιώσει η ζάχαρη 1-2 λεπτά.
    Προσθέτω τα υγρά στα στερεά υλικά και ανακατεύω απλά να ενωθούν.
    Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά περίπου.
    Εγώ το έφτιαξα σε κουμπωτή φόρμα 26 εκ μπορείτε και σε ταψάκι.
    Πάντα ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα και ανάλογα τον φουρνο μας.
    Είναι το Κέικ που έφτιαξα και βασιλόπιτα απλά δοκιμάστε το!                                          
                                                                                     
    
 
     Είμαι σίγουρη θα το λατρέψετε αν σας αρέσουν τα ζουμερά κέικ!                                                                    
                                   
                                             " Καλή γλυκιά επιτυχία elpidas little corner"