" Ναι Λαγάνες χωρίς ζύμωμα"
Σίγουρα υπάρχουν πάρα πολλές συνταγές για Λαγάνα και όλες παρόμοιες.
Το ζυμάρι μοιάζει με αυτό της πίτσας του ψωμιού μια εύκολη συνταγή.
Κάτι σαν την μπαγκέτα χωρίς ζύμωμα έτσι και η λαγάνα.
Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε Λαγάνες χωρίς ζύμωμα απλές και νόστιμες.
Θα χρειαστώ:
6+1/2 κούπες αλεύρι σκληρό για ψωμί η για όλες τις χρήσεις.
1+1/2 κ.σ ξερή μαγιά-1 κ.σ αλάτι-1/4 κούπας ζάχαρη-1/4 κούπας ταχίνι
1/4 κούπας καλαμποκέλαιο-3 κούπες χλιαρό νερό
Για να ψεκάσω τις λαγάνες:
1/2 κούπα νερό-1/2 κ.σ ζάχαρη
Πως τις φτιάχνω:
Βάζω σε ένα μπολ την μαγιά την ζάχαρη το ταχίνι το νερό χλιαρό.
Προσέχω να μην είναι πολύ ζεστό το νερό και κάψω την μαγιά.
Προσθέτω το καλαμποκέλαιο-αλεύρι-αλάτι και ανακατεύω με ένα ξύλινο κουτάλι.
Εγώ το άφησα στον φούρνο για 2 ώρες και τριπλασιάστηκε.
Μπορείτε να το αφήσετε από 2 έως 5 ώρες η στο ψυγείο όλη νύχτα.
Χωρίζω το ζυμάρι ανάλογα πόσο μεγάλες θέλω τις λαγάνες εγώ έφτιαξα 4.
Σκεπάζω τις λαγάνες και αφήνω μισή ώρα να φουσκώσουν.
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200 βαθμούς και βάζω κάτω κάτω ένα μπολ με νερό.
Κάνω δαχτυλιές στις λαγάνες ψεκάζω με ζαχαρόνερο και ρίχνω σουσάμι.
Ψήνω 20-25 λεπτά περίπου και ελέγχω πάντα ανάλογα τον φούρνο.
Ψεκάζω 1-2 φορές τα πρώτα 10 λεπτά για πιο τραγανές λαγάνες
Βγάζω το μπολ με το νερό από τον φούρνο και ψήνω άλλα 15 λεπτά.
Εμένα μου αρέσουν ξεροψημένες αλλά και πάλι είναι αφράτες και μαλακές
"Αυτές είναι οι Λαγάνες Μου εύχομαι να τις απολαύσετε"
Υπέροχο αποτελεσμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά κούλουμα
Καλό Σαββατοκύριακο, φιλιά!
Σε ευχαριστώ!!Με υγεία και χαμόγελα φιλάκια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίες σου βγήκαν Ελπίδα μου .Και του χρόνου με υγεία και καλή Σαρακοστή
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ!!!!Και του χρόνου με υγεία φιλιά!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν δεν βαλω ταχινι θα γινουν το ιδιο καλες;
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι δεν πειράζει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται πολύ ωραία, συγχαρητήρια! Αλλά τελικά βούτυρο ή λάδι να βάλω γιατι αναφέρονται κ τα δύο :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ μπορείς να βάλεις και λάδι εγώ έβαλα άριστον φυτικό βούτυρο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑαααα Ελπίδα μου πολύ μου άρεσε η συνταγή σου!! Αυτές θα φτιάξω φέτος!!!! Φαίνονται υπέροχες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά Κούλουμα!!!
Kiki μου σε ευχαριστώ!!!Εύχομαι να τις ευχαριστηθείς καλό τριήμερο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπρεπει να αντικαταστησουμε το ταχινι με κατι αλλο αν δεν εχουμε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που βρήκα την σελιδα σου καλη σαρακοστη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήgiota la αν δεν έχεις μη βάζεις!!
ΑπάντησηΔιαγραφήlemonaki καλώς ήρθες χαίρομαι και εγώ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕαν την κανω με λαδι...ποσο να βαλω???Καλη σαρακοστη!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σαρακοστή!! Δεν την έκανα αλλά το ίδιο βάλε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην εκανα με λαδι ειναι καλη.το μονο που θα κανω την επομενη φορα θα βαλω 2φακελακια μαγια. Καλη σαρακοστη!
ΑπάντησηΔιαγραφήKαλή Σαρακοστή!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπίδα, πιστεύεις πως με αυτήν την ζύμη θα μπορούσα να κάνω κουλούρια Θεσσαλονίκης;
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί όχι δοκίμασε το!!
ΑπάντησηΔιαγραφήElenaK μόλις βγήκαν από τον φούρνο τα κουλούρια! Τέλεια όπως οι λαγάνες!
ΑπάντησηΔιαγραφήElenaK μόλις βγήκαν από τον φούρνο τα κουλούρια! Τέλεια όπως οι λαγάνες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ!! Θα τα δοκιμάσω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήElenaK ωραία περιμένω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛογικά με το ταχίνι θα γίνονται κ πιο γλυκες? Γιατι κ με το υγρό που τις ψεκαζουμε θα είναι κ πιο γλυκές .
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόσες μερες νωρίτερα μπορούμε να τις φτιάξουμε κ να τις τυλιξουμαι μέχρι τη καθαρά?
Nαι πιο γλυκιές!!Δεν μένουν ποτέ για να τις τυλίξουμε,θα σε γελάσω.
Διαγραφήκαλησπερα μηπως τις φτιαξατε νωριτερα οπως ειχατε ρωτησει?
Διαγραφήμηπως τις βαλατε κ στη καταψυξη?
Καλησπέρα είναι τόσο εύκολες,που δεν χρειάζεται να τις φτιάξεις νωρίτερα.Σίγουρα αν τις βάλεις κατάψυξη,δεν θα είναι όπως όταν είναι φρέσκιες.
ΔιαγραφήΣτον αέρα η στις αντιστάσεις ψήσιμο; και σε ποια θέση στον φούρνο;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτην μεσαία σχάρα αν κάνεις πολλές στον αέρα,αλλιώς στις αντιστάσεις.
ΔιαγραφήΤο μπολ τι χωριτηκοτητας είναι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο μπολ,για την ζύμη;;Βάζεις ένα όποιοδήποτε μπολ,η ζύμη τριπλασιάζεται!!
ΔιαγραφήΕμένα δεν μου έγινε ζύμη! Ούτε φουσκωσε πολύ την ώρα πριν το πλασιμο! Τι λάθος έκανα;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΦουσκώνει πάρα πολύ, γίνεται τριπλάσιο.Μήπως έκαψες την μάγια??
Διαγραφήμπορω να ρωτησω στη μια δοση ποσες βγαινουν ? κ τις ανοιγεις στο μεγεθος του ταψιου κουζινας ?
ΑπάντησηΔιαγραφή4-5 ανάλογα το μέγεθος που θέλεις.
ΔιαγραφήΈφτιαξα σήμερα τις λαγάνες και τα pretzel σου Ελπίδα... Με ελάχιστες τροποποιήσεις (αλεύρι ολικής και βρώμης , χωρίς ζάχαρη κτλ λόγω ζαχάρου) , βγηκαν Τ Ε Λ Ε Ι Α !!!!! Η μόνη απορία που έχω είναι η εξής , το ζυμάρι της λαγάνας κολλούσε πολύ στα χέρια μου , έτσι πρέπει να γίνεται? Σ ευχαριστώ πολυ για τις όμορφες συνταγές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι δεν κολλάει,επειδή άλλαξες το αλεύρι.Να προσθέσεις λίγο ακόμα.Χαίρομαι που σου άρεσαν,και με τις αλλαγές που έκανες!!
Διαγραφή