Αν αγαπήσατε τις λαγάνες χωρίς ζύμωμα με τα Τσουρέκια απλά θα ξετρελαθείτε.
Τα τσουρέκια νομίζω τα αγαπάμε όλοι και τα τρώμε όλο τον χρόνο.
Σκέτα με πραλίνα η με μια φέτα κασέρι η τυρί ναι δοκιμάστε τα.
Θα ασχοληθείτε λίγο το βράδυ και το πρωί θα έχετε μαλακά μυρωδάτα τσουρέκια.
Υλικά
1200 γρ περίπου αλεύρι για τσουρέκια-4 αυγά
400 γρ ζάχαρη-500 γρ γάλα-1/4 κ.γ αλάτι
185 γρ βούτυρο-50 γρ νωπή μαγιά Η 1+1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι-1 κ.γ μαχλέπι-1 κ.γ κακουλέ
Εναλλακτικά
μπορείτε να βάλετε 350 γρ γάλα,και 150 γρ χυμό πορτοκαλιού
αν δεν έχετε ξύσμα,μπορείτε να βάλετε 2 κ.σ μαρμελάδα πορτοκάλι
1200 γρ περίπου αλεύρι για τσουρέκια-4 αυγά
400 γρ ζάχαρη-500 γρ γάλα-1/4 κ.γ αλάτι
185 γρ βούτυρο-50 γρ νωπή μαγιά Η 1+1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι-1 κ.γ μαχλέπι-1 κ.γ κακουλέ
Εναλλακτικά
μπορείτε να βάλετε 350 γρ γάλα,και 150 γρ χυμό πορτοκαλιού
αν δεν έχετε ξύσμα,μπορείτε να βάλετε 2 κ.σ μαρμελάδα πορτοκάλι
Για επάλειψη
1 κρόκο αυγού-2 κ.σ νερό-αμύγδαλο φιλέ η σουσάμι
λίγο καλαμποκέλαιο για το μπολ,τα χέρια μας και τον πάγκο.
1 κρόκο αυγού-2 κ.σ νερό-αμύγδαλο φιλέ η σουσάμι
λίγο καλαμποκέλαιο για το μπολ,τα χέρια μας και τον πάγκο.
Βάζω σε μια κατσαρόλα το γάλα την ζάχαρη και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
ανακατεύω να λιώσει το βούτυρο,και προσέχω να μην κάψει το γάλα να είναι χλιαρό.
ανακατεύω να λιώσει το βούτυρο,και προσέχω να μην κάψει το γάλα να είναι χλιαρό.
Κατεβάζω από την φωτιά και προσθέτω το αλάτι και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα.
Χτυπάω με το σύρμα η με ένα πιρούνι να ενωθούν τα υλικά.
Χτυπάω με το σύρμα η με ένα πιρούνι να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτω το γάλα λίγο λίγο στο αλεύρι,και απλά ανακατεύω με μια μαρίζ.
Το ζυμάρι ξεκολλάει από το μπολ αλλά κολλάει δεν είναι σφιχτό.
Το σκεπάζω και το αφήνω περίπου 2 ώρες να φουσκώσει.
Παίρνω μια μαρίζα (σπάτουλα σιλικόνης)και απλά διπλώνω το ζυμάρι μέσα στο μπολ
Το διπλώνω 5-6 φορές ξεφουσκώνει,κλείνω το μπολ και το βάζω στο ψυγείο.
(αλείφω το μπολ και πάνω από το ζυμάρι με λίγο καλαμποκέλαιο)
Την επόμενη μέρα βγάζω την ζύμη από το ψυγείο,την χωρίζω και την πλάθω.
Έχω μια ζύμη εύπλαστη και μυρωδάτη που πλάθεται εύκολα.
Λαδώνω τα χέρια μου και τον πάγκο με λίγο καλαμποκέλαιο και βάζω την ζύμη.
Κόβω την ζύμη σε ίσα κομμάτια και την πλέκω πλεξούδα με 2 η 3 κομμάτια.
Η στρόγγυλες πλεξούδες ότι σχέδιο σας αρέσει,εγώ έφτιαξα και μάφιν.
Τα σκεπάζω και αφήνω 50 λεπτά να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν.
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις
Χαμηλώνω στους 160,αν ψήσω πολλά στον αέρα.
Αλείφω τα τσουρέκια με άλειμμα αυγού και πασπαλίζω με αμύγδαλα η σουσάμι
Έψησα τα μικρά και τα μάφιν 15 λεπτά και τα πιο μεγάλα 30 λεπτά
Χαμηλώνω στους 160,αν ψήσω πολλά στον αέρα.
Αλείφω τα τσουρέκια με άλειμμα αυγού και πασπαλίζω με αμύγδαλα η σουσάμι
Έψησα τα μικρά και τα μάφιν 15 λεπτά και τα πιο μεγάλα 30 λεπτά
Ανάλογα πάντα το μέγεθος που έχουν τα τσουρέκια και πώς ψήνει ο φούρνος μας.
Η ζύμη βγάζει 4 τσουρέκια 500 γρ περίπου το καθένα
Αν κάνετε μικρά τσουρεκάκια,βγαίνουν 16 κομμάτια.
Η ζύμη βγάζει 4 τσουρέκια 500 γρ περίπου το καθένα
Αν κάνετε μικρά τσουρεκάκια,βγαίνουν 16 κομμάτια.
Εξαιρετική η πρόταση σου!! Μου αρέσει και ο τρόπος που περιγράφεις την εκτέλεση το κάνεις να φαίνεται τόσο εύκολο!! Θα το δοκιμάσω και θα σου πω εντυπώσεις!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλώς σε βρηκα συνονοματη!! αφρατα αφρατα φαινονται τα τσουρεκια σου!!! και πανευκολα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήPOLY OMORFA KAI LAXTARISTA FAINONTAI KYRIA ELPIDA...HTHELA NA RWTHSW MONO AN VGAINOYN ME INES OPWS TA AGORASTA...SAS EYXARISTW EK TWN PROTERWN...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑθηνά μου σε ευχαριστώ πολύ!!!Προσπαθώ να τα δείχνω όσο πιο αναλυτικά μπορώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σου αρέσει!!Να τα δοκιμάσεις είναι πολύ εύκολα!!Καλή επιτυχία και
ότι χρειαστείς είμαι εδώ!!!
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΔιαγραφήΚυρία Καμπουρίδου τις συνταγές μου τις δοκιμάζω και μετά τις ανεβάζω!
ΔιαγραφήΚαλό Πάσχα!!
Ελπίδα - two boys and hope καλώς ήρθες!!Σε ευχαριστώ πολύ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι εύκολα και νόστιμα!!
Σκέτο Ελπίδα..Σε ευχαριστώ πολύ ναι και πολύ μαλακά και νόστιμα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλησπερα κα ελπιδα ειμαι καινουργια στο bloq σας οποτε καλως σας βρηκα...φαινεται ευκολη η συνταγη...θα την δοκιμασω γιατι σπανια τα καταφερνω με τα τσουρεκια
ΑπάντησηΔιαγραφήKαλησπέρα Katia προτιμώ το Ελπίδα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήKαλώς ήρθες λοιπόν και είμαι εδώ για ότι χρειαστείς.
Πολύ εύκολη και πολύ νόστιμη!!Ευχαριστώ!!
Τέλεια η συνταγή σου και η ιδέα χωρίς ζύμωμα!!Ευχαριστούμε για την συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάχη μου σε ευχαριστώ πολύ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπίδα μου τέλεια τα τσουρέκια σου!Θα τα κάνω οπωσδήποτε!Γεια στα χέρια σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά!!!
Eλενάκι μου σε ευχαριστώ πολύ!!!Φιλάκια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερα Ελπιδα!!μπορουμε να βαλουμε ζαχαρη αντι για μελι???αν ναι,ποσο???ευχαριστω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα!Η συνταγή σας αναφέρεται κ στο Blog μας απο σήμερα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑύριο κιόλας θα την δοκιμάσω,φαίνεται πολύ εύκολη κ διαφορετική απο τις υπόλοιπες που ξέρουμε!
Μια ερώτηση μόνο,περίπου πόσα τσουρέκια βγαίνουν?(μεσαίου μεγέθους ας πούμε)
Anatoli σε ευχαριστώ πολύ!!Εγώ έφτιαξα 2 πλεξούδες 2 στρόγγυλα με πραλίνα
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι 6 μάφιν.Αν τα κάνεις λίγο μεγαλύτερα 3-4 σίγουρα!!
Καλησπέρα στην παρέα...μια ερώτηση:-το βούτυρο πρέπει να είναι πρόβειο η οποίο να'ναι ;.....Ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα ότι βούτυρο έχεις εκτός από μαργαρίνη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΒάζω πάντα βούτυρο στα γλυκά!!
Η συνταγή σου θα δοκιμαστεί!! Ευχαριστούμε πολύ!! Φαίνεται πολύ εύκολο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήKalli σε ευχαριστώ πολύ ναι είναι εύκολη!!!Καλή επιτυχία!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν χρειαστείς κάτι μου λες!!!
Καλησπέρα!Μόλις έβαλα την ζύμη στο ψυγείο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια ερώτηση ακόμα.Θέλω να τα κάνω γεμιστά με σοκολάτα!Πώς θα μπορέσω να το κάνω ???
anatoli Καλησπέρα.Εννοείται ότι μπορείς ανοίγεις φύλλο βάζεις σοκολάτα και το κάνεις ρολό.Μετά πλέκεις κανονικά.Ελπίζω να βοήθησα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΆρα για να κάνω πλεξούδα, γεμίζω ξεχωριστά το κάθε φύλλο σωστα;
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι άλλη ερώτηση! Πόσες ώρες θέλει πάνω κάτω στο ψυγείο;;
anatoli ναι αλλιώς δεν θα έχει παντού..
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ το έκανα από το προηγούμενο βράδυ πιστεύω 5-6 ώρες θα είναι καλά.
Τα έφτιαξες?
Περιμένω να γυρίσει ο άντρας μου να τα ξεκινήσω γιατί με την μικρή δεν θα μπορέσω να τα κάνω! :D
Διαγραφήanatoli αύριο περιμένω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμόλις έβγαλα το ζυμάρι, από το ψυγείο, αλλά κολλάει πολύ και απλώνει με αποτέλεσμα να μην μπορώ να πλέξω τις πλεξούδες γιατί σχεδόν ενώνονται. τι μπορώ να κάνω να το διορθώσω?
ΑπάντησηΔιαγραφήΡένα Καλημέρα πρόσθεσε λίγο αλεύρι κολλάει λίγο αλλά πλάθεται εύκολα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε λαδωμένο πάγκο με λαδωμένα χέρια.Αν χρειαστείς κάτι άλλο πες μου.
τελικά έβαλα άλλο λίγο αλεύρι και έγιναν τέλεια... τώρα ψήνονται!!!! άντε καλό μας Πάσχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΡένα ωραία χαίρομαι περιμένω φωτογραφίες και εντυπώσεις!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Πάσχα και του χρόνου με υγεία και χαμόγελα!!!!
Καλησπέρα κ απο εμενα...εγω μολις εβαλα το ζυμαρι στο ψυγειο. ...ηθελα να ρωτησω κατι...ειναι 7 το απόγευμα τωρα κ θα τα φτιαξω αυριο το μεσημέρι. ....πειράζει να μεινει πανω απο 12 ωρες στο ψυγειο? Υπάρχει χρονικο οριο? Ειναι η πρώτη μου φορα που θα φτιαξω τσουρεκι χεχεχεχε
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστώ πολυ φαίνονται τελεια ανυπομονώ να τα φτιαξω αυριο κ να τα δοκιμασω (λεω να βαλω κ σοκολατα μεσα ♥ )
καλο πασχα με υγεια
Teta stef καλησπέρα..όχι δεν πειράζει.Σίγουρα θα τα κάνεις τέλεια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι είναι πεντανόστιμα με σοκολάτα!!!!Περιμένω εντυπώσεις!!!!
Καλή επιτυχία!!!! <3 Kαλές γιορτές με υγεία και χαμόγελα!!!!
♥♥♥♥♥ μερσιιιιι πολυυυυ
Διαγραφήαύριο οι εντυπώσεις :-)
Tέλεια!!! <3 <3
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολυ ωραια εγιναν Ελπιδα ♥♥♥♥ να σαι πάντα καλά καλο πασχα με υγεια αγαπη χαρες φιλιά απο κρητη κ του χρονουυυυ
Διαγραφήελπιδα!!! απολαμβανω το τσουρεκι μου !!! οτι πιο αφρατο και νοστιμο εχω φαει σε σπιτικο τσουρεκι !!! γιαμ γιαμ ΣΟΥΠΕΡ !!! μονο που το εκανα με τη παλια δοσολογια και χρειαστικε αλευρι στο πλασιμο αλλα οκ . να ρωτησω προς τι η αλλαγη ??? για πιο πολυ ποσοτητα ??? <3
ΑπάντησηΔιαγραφήTeta Stef χαίρομαι καλό νόστιμο Πάσχα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήKalli sara σε ευχαριστώ πολύ!!!! Γιατί προσπάθησα να τα κάνω οσο πιο απλά γίνεται. Το κάθε αλεύρι διαφέρει το ίδιο και η ποσότητα. Καλό Πάσχα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταπληκτική συνταγή!!! πρώτη φορά έκανα τόσο αφράτα και νόστιμα τσουρέκια!!!Μπράβο και πάλι μπράβο,καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ Ρουλα!!! Και του χρόνου με υγεία Καλό Πάσχα!!!!!
ΔιαγραφήΕυκολη συνταγη,τα εκανα και εγιναν πολυ ωραια.Ελπιδα,σε ευχαριστ για την συνταγη!!! Καλο Πασχα και καλη Ανασταση!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Πάσχα και του χρόνου !!!Σε ευχαριστώ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχα τα τσουρέκια, μέσα σε ένα μήνα τα έκανα πέντε φορές,τα εγγόνια μου έχουν ξετρελαθει,συγχαρητήρια!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΆννα μου σε ευχαριστώ πολύ!!!Χαίρομαι που σας άρεσαν!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήοταν τα επλεξα δεν με εφτασε μιση ώρα για να φουσκωσουν, στο τελος ανοιξα τον φουρνο στους 50 βαθμους για να ανεβουν λιγο πριν τα βαλω για ψησιμο....
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία καλή επιτυχία Tirene!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα τσουρεκια φαινονται πολύ αφρατα..θα δοκιμασω να τα κανω συντομα..
ΑπάντησηΔιαγραφήθελω να σε ρωτησω αν ξερεις καμια κρεμα καστανου για να βαλω στη μεση...κι αν ταιριαζει με τα μπαχαρικα που προτείνεις, η πρεπει να παραλείψω καποιο ? ..Ευχαριστω......
anastasia περιμένω εντυπώσεις σε ευχαριστώ !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνώ κάνω πολλά και πολύ ωραία εδέσματα ποτέ δεν πέτυχα τσουρέκια.Εχω γραμμένες
ΑπάντησηΔιαγραφήπάνω από 10 συνταγές.Εννοείται πως διαγράφονται όλες .Ευχαριστώ Ελπιδα. Εκανα τα τέλεια τσουρέκια και δίχως καθόλου κόπο.
Θεανώ μου χαίρομαι πολύ και σε ευχαριστώ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία συνταγή φαίνεται, μπορώ να μάθω όμως γιατί τη ζύμη τη βάζετε στο ψυγείο ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ!Επειδή δεν χρειάζεται ζύμωμα.Είναι ίδια τεχνική όπως το ψωμί χωρίς ζύμωμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα!! Μπορώ τη ζύμη να την κάνω με νωπή μαγιά; πόση μαγιά να βάλω;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!Δεν την έχω φτιάξει με νωπή για να σου πω.Όπως είδες έχει ελάχιστη μαγιά γιατί αφήνεις όλη νύχτα το ζυμάρι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜολις τα επλασα...Ας πω δηλαδη οτι προσπαθησα γιατι δεν μπορουσα να τα πλασω μου απλωναν τα φυτιλια μου...Και το πιο βασικο ειναι οτι δεν μου φουσκωσαν...Τι εκανα λαθος Ελπιδα μου;Παρολα αυτα τα ψηνω κι οτι γινει...Θελω να τα ξαναδοκιμασω γιατι ειναι πολυ ευκολα...Μακαρι να μου πετυχαιναν...
ΑπάντησηΔιαγραφήmarylou's τα άφησες όλη νύχτα στο ψυγείο?
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν κ πολυ καθυστερημενα σου απανταω αλλα ναι τα ειχα αφησει ολη νυχτα στο ψυγειο.Τα εψησα ηταν νοστιμα αλλα δεν φουσκωσαν κ οταν τα επλαθα τα φυτιλια μου απλωναν.....Τι λαθος εκανα;;;
ΔιαγραφήΚαι στο ψυγείο τριπλασιάζονται και μπορείς να τα πλέξεις τέλεια. Ισως ήθελε ελάχιστο αλεύρι ακόμα.
ΔιαγραφήΣυγχαρητήρια για την πολύ εύκολη συνταγή! Έφτιαξα τα τσουρέκια εχθές και σήμερα δεν έχει μείνει ψίχουλο...
ΑπάντησηΔιαγραφήElenaK Χαίρομαι πολύ Μπράβο!!!!Σε ευχαριστώ πολύ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλησπερα!λεω για πρωτη φορα να δοκιμασω να κανω κ εγω τσουρεκια!ως αρχαρια θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα.ειναι απαραιτητο να μπουνε στο ψυγειο?επειδη ο χρονος ειναι περιορισμενος υπαρχει η δυνατοτητα να τα κανω την ιδια μερα ?αν ναι πως?επισης τι αλευρι θα προτεινατε?
ΑπάντησηΔιαγραφήtsita Ναι πρέπει να μπουνε στο ψυγείο μπορείς να τα κάνεις το πρωί να τα βάλεις στο ψυγείο και να τα ψήσεις το βράδυ!Έχω δοκιμάσει διάφορα αλεύρια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελευταία πήρα από τον φούρνο της γειτονιάς μου.
Χρόνια προσπαθώ να πετύχω αυτή τη συνταγή!!! Τέλεια τσουρέκια, ευχαριστούμε πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήSantou χαίρομαι πολύ σε ευχαριστώ και του χρόνου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτα υλικά γράφετε 400 γρ ζάχαρη, ενώ καπου στα σχόλια λέτε 225 γρ ζάχαρη δηλ μια κούπα...Ποιό απ τα δύο ισχύει?
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα έκανα πέρσι-ήταν τέλεια!!!- αλλά δεν θυμάμαι τι είχα κανει με την ζάχαρη...Περιμένω απεγνωσμένα απάντηση γιατί αύριο πρέπει να τα ξεκινήσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήElisabeth κανονικά ότι λέει η συνταγή 400 γρ ζάχαρη!!Καλή επιτυχία!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ! Ελπίζω να γίνουν σαν τα περσινα μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕννοείται τέλεια θα γίνουν!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια έγιναν!!! Σε ευχαριστώ πολύ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήRena Μπράβο χαίρομαι και του χρόνου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒρήκα τη συνταγή σας στο Facebook, θα την κάνω και θα σας πω εντυπώσεις! Είμαι σίγουρη ότι θα γίνουν τέλεια, τα απλά είναι τα καλύτερα! Ευχαριστούμε πολύ :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιώτα μου σε ευχαριστώ πολύ!!Καλή επιτυχία,αν και την έχεις σίγουρα.
ΔιαγραφήΈγιναν φανταστικά και πάρα πολύ νόστιμα! Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση με υγεία, ευχαριστώ πολύ.
ΔιαγραφήΜπράβο σου! Καλό Πάσχα....:-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ,Καλό Πάσχα!!
ΔιαγραφήΤώρα μόλις τα τελείωσα ....πανεύκολα κ πεντανόστιμα ,σε ευχαριστώ πολύ για την συνταγή ❤️💝❤️💝
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ, Καλό Πάσχα!!
ΔιαγραφήΓεια σας συγχαρητήρια για την συνταγή θα ηθελα να ρωτησω στο πρωτο βημα που αναφερεται οτι βαζουμε το αλευρι και μετα την μαγια.Εχω επιλεξρι να κανω την συνταγή σας με νωπή μαγια θα πρεπει πρωτα να την διαλυσω σε νερο με πιρούνι
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ Πολύ, και μέσα στο αλεύρι να την τρίψετε φουσκώνουν τέλεια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω πολυ..μολις τα κανω θα σας γραψω παλι τα σχολια μου αν και νομιζω θα γινουν πολυ καλα!
ΔιαγραφήΚαλή επιτυχία,περιμένω!!
ΔιαγραφήΚαλησπέρα!έκανα κι εγώ τη συνταγη με νωπή μαγιά!Είμαι στο στάδιο που εχω βάλει τη ζυμη στο ψυγειο!παρατηρησα οτι δεν εχει λιωσει καλα η μαγια κι εχουνε μεινει κομματακια!θα υπάρξει πρόβλημα στη γεύση ή στο ψησιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορώ να κάνω κάτι για να το διορθώσω?
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν νομίζω να έχεις πρόβλημα!!
ΔιαγραφήΚαλημερα παλι φετος τη δικη σου συνταγη κανω!! περυσι τελεια ειχαν βγει! μια ερωτηση...αφου τα πλεξουμε αφηνουμε να φουσκωσουν 50' πριν ψησουμε.... κ περυσι κ φετος σε αυτα τα 50' δεν ειδα να φουσκωνουν,παρεμειναν τα ιδια... μηπως θελει κοντα σε καλοριφερ ή γενικα ζεστη σε αυτα τα 50' ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω παρα πολυ!!!
Ναι ναι σε ζέστη,άναψε τον φούρνο στους 50 και σβήστον.Έτσι θα δεις ότι τριπλασιάζονται.Σε ευχαριστώ πολύ, Καλό Πάσχα!!!
Διαγραφήτο μελι τελικα, σε ποια φαση το προσθετουμε 'η ενοειται οτι μεχρι να γινουν τα τσουρεκια, δε μπορει θα πεινασουμε, οποτε το βαζουμε σε καναδυο φετουλες και το καταναλωνουμε
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν δεν έχουμε καλαμποκέλαιο μπορούμε να βάλουμε και σπορελαιο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι δεν πειράζει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχω πλάσει τα τσουρέκια και τα εχω αφησει να φουσκωσουν..μυρισε ολο το σπιτι..εβγαλα 3 μεγαλα τσουρεκια και 12 ατομικα για την μικρη μου την κορη..περιμενω να τα ψησω πως και πως!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγιναν τα τσουρέκια..βγηκαν καταπληκτικα..ειναι ΤΕΛΕΙΑ μπραβο για την υπεροχη αυτη συνταγή..ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Μάρθα μου χαίρομαι πολύ,σε ευχαριστώ!!Καλό Πάσχα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚα Ελπίδα η συνταγή σας είναι καταπληκτική!!!! Τα παιδιά ξετρελλάθηκαν.. θα γίνει η παραδοσιακή μας συνταγή για το Πάσχα στα χρόνια που ακολουθούν!!! Ακόμα και στη μισή δόση βγαίνουν υπέροχα... (To αξιοπερίεργο είναι ότι μέσα στο ψυγείο η ζύμη φουσκώνει ξανά και ξεχειλίζει το μπωλ). Να είστε καλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒαρβάρα μου με κάνεις πολύ χαρούμενη,με αυτά που γράφεις!!
ΔιαγραφήΧαίρομαι τόσο και σε ευχαριστώ πολύ!!
Χριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά!!! Τη δοκίμασα τη συνταγή κ. Ελπίδα και έχω να πω τα καλύτερα!!! Δε νομίζω να υπάρχει πιο εύκολη και πιο νόστιμη συνταγή για τσουρέκια και μάλιστα χωρίς καθόλου ζύμωμα .Πριν φτιάξω τη συνταγή σου, πίστευα πως για να πετύχεις τόσο αφράτο τσουρέκι με αυτές τις υπέροχες ίνες, ήταν απαραίτητο να ζυμώσεις πάρα πολύ καλά τη ζύμη. Εσύ κ. Ελπίδα με διέψευσες με τη συνταγή αυτή.Όσο για το αν είναι νόστιμα.....όσοι δοκίμασαν(που δεν ήταν και λίγοι)έμειναν κατενθουσιασμένοι!!! Και φυσικά κατοχυρώθηκε στις αγαπημένες μου. Μάλιστα, ετοιμάζομαι να τα φτιάξω για 2η φορά....
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστώ που τη μοιράστηκες μαζί μας!!! Να είσαι πάντα καλά!!!
Δήμητρα Χρόνια Πολλά!!Σε ευχαριστώ τόσο πολύ!!Χαίρομαι πολύ που αγάπησες,και εσύ την συνταγή μου!!Είμαι σίγουρη ότι θα την φτιάχνεις συνέχεια!!
ΔιαγραφήΝα πω για άλλη μια φορά.....μπράβο κ. Ελπίδα!!!!Είναι απίστευτη συνταγή....τέλεια σε όλα!!! Και η δεύτερη φορά...στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αν κι έκανα μια μικρή...τόσο δα αλλαγή. Βλέπεις....μου αρέσει να πειραματίζομαι: έβαλα 350 gr ζάχαρη κρυσταλλική και περίπου 50 gr ιμβερτοζάχαρη ( δεν είχα δοσομετρητή για ml) η οποία διάβασα κάπου ότι διατηρεί τα τσουρέκια αφράτα , φρέσκα και με υγρασία για αρκετές μέρες! Το αποτέλεσμα όπως προείπα...άψογο!!! Επίσης με την ίδια ζύμη έκανα και λίγα καλιτσούνια τα οποία συνηθίζουμε εδώ στην Κρήτη....απίστευτα κ. Ελπίδα!!! Από το Σάββατο που τα έφτιαξα και είναι τόσο αφράτα λες και μόλις τα ξεφούρνισα !!! Την επόμενη φορά...που προβλέπω να είναι σύντομα, θα κάνω διπλή δόση!!! Εννοείται ότι αυτή τη συνταγή θα κάνω από δω και πέρα!!! Ευχαριστώ πολύ και πάλι κ. Ελπίδα!!!
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ και πάλι Δήμητρα!!Χαίρομαι πολύ,καλά μαγειρέματα!!!
ΔιαγραφήΚα Χαραλαμπίδου, αν και καθυστερημένα, νοιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω για την συνταγή. Την έκανα δύο φορές κατά τη διάρκεια του Πάσχα. Και τις δύο φορές έγιναν καταπληκτικά τα τσουρέκια, απλά και γεμιστά με μερέντα!!! Όπως ακριβώς τα περιγράφετε!!! Χρόνια τώρα ζυμώνω τσουρέκια, με επιτυχία, πλην όμως τα συγκεκριμένα εκτός από υπέροχα είναι ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ!!!Χθες μου ζήτησε ο άντρας μου να τα ξανακάνω και έτσι θυμήθηκα ότι πρέπει πρωτίστως να σας ευχαριστήσω για την υπέροχη συνταγή που μοιραστήκατε μαζί μας. Να είστε πάντα καλά και δημιουργική!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑθανασία!!! Σε ευχαριστώ πάρα πολυ,με κάνεις πολύ χαρούμενη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχωνα πω οτι τα τσουρεκια σου ελπιδα μουεχουν καθιερωθει τα φτιαχνω συνεχεια μπραβο για την υπεροχη συνταγη!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι και σε ευχαριστώ πολύ!!
ΔιαγραφήΝα κανω μια ερωτηση στο σταδιο που περναει το 2 πριν μπει στο ψυγειο το διπλωνουμε το ζυμαρι και λαδωνουμε μεσα και απο πανω το μπολ πριν μπει ψυγειο γιατι δεν το λαδωσα το μπολ και απο πανω και δυσκολευτηκα να το πλασω και το σχημα δεν ηταν τοσο καλο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι λαδώνουμε το μπολ,και ελαφρώς την ζύμη.Με λαδωμένα χέρεια θα τα πλάσετε.
Διαγραφήελπιδα μου αν και καθυστερημενα θελω να σε ευχαριστησω για την καταπλικτικη συνταγη!!!εκει που εκανα τσουρεκια μονο πασχα και αυτα παντα χωρισ επιτυχια,τωρα ποια δεν λοιπουν απο το σπιτι.ειναι τοσο ευκολα σαν να κανω κεικ τοσο απλα.ευχαριστω πολυ να εισαι παντα καλα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαίτη μου χαίρομαι πολύ,σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!
Διαγραφήγεια σας, μπορώ με αυτή τη ζύμη να φτιάξω 2 βασιλόπιτες? το ταψάκι μου είναι 28 εκατοστά. πόση ώρα να τα ψήσω?
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγνώμη αλλά τώρα είδα το μήνυμα,ναι μπορείς δες εδώ http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/2016/12/blog-post_28.html
ΔιαγραφήΣας ευχαριστώ πολύ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλησπερα Ελπιδα. Εγω ειδα την συνταη σου απο το travelen ,εχει ομως καποιες διαφορες στην εκτελεση ,οσο αφορα την αναμονη μετα το πλασιμο κ πριν φουρνισμα, οπως επισης κ πως τα ψηνουμε .
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγω τα εκανα σημερα εμφανιση τα σπανε ,αφρος ,οσο για γευση δε μπορω να σας πω γιατι δεν εχω δοκιμασει, τα εκλεισα σε ζελατινα για να τα δωσω στα βαπτιστηρια .
Πηρε ομως ενα ο αδερφος μου αρα θα μαθω απο εκει.
Η συνταγή είναι ίδια,δεν ξέρω τι διαφορές έχει θα την δω.Σε ευχαριστώ πολύ, είναι μοναδική συνταγή!!
ΔιαγραφήΕλπιδα μου συγχαρητήρια για την υπέροχη συνταγή σου!!! Να σου πω την αλήθεια στην αρχή ήμουν επιφυλακτικη και είπα να τα κάνω μια δόση τώρα για δοκιμή. ..ΤΈΛΕΙΑ! ! ! Έχω πάθει πλάκα ...πόσο αφράτα πόσο νόστιμα πόσο εύκολα! !Κάθε χρόνο παιδευόμουν πάρα πολύ και άλλοτε έβγαιναν άλλοτε όχι. ..Αλλά με πολύ κόπο! Αυτή τη συνταγή σου πλέον δεν την αλλάζω !καλά εγώ στο πλέξιμο δεν τα πάω πολύ καλά. .Αν ήξερα να πλέκω τα τσουρέκια μου λίγο καλύτερα ακόμα πιο ωραία θα γινόντουσαν ..Την άλλη φορά ελπίζω! Έκανα και ατομικά σαν στριφτα αλλά μέχρι το βράδυ δε θα έχει μείνει ψίχουλο! !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔήμητρα χαίρομαι τόσο πολύ με αυτά που μου λες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!
Πολύ ενδιαφέρων τρόπος, θα ήθελα να δοκιμάσω! Η ερώτηση μου είναι η εξής: αν χρησιμοποιήσω νωπή μαγιά, πως θα την βάλω μαζί με το αλεύρι? Απλώς τριμμένη ή θα την ετοιμάσω κανονικά με νερό και αλεύρι, θα την αφήσω να φουσκώσει και θα την προσθέσω μετά? Ευχαριστώ !
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ,θα χαρώ να τα δοκιμάσεις.Μπορείς απλά να την διαλύσεις πολύ καλά στο αλεύρι,να την την διαλύσεις με τα χλιαρά υγρά σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα είχα κάνει και πέρυσι ήταν υπέροχα!!Αλλά τότε έγραφε μέλι η συνταγή,πόσο μέλι βάζουμε αντί Για ζάχαρη?
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι μπορείς να βάλεις 250 γρ μέλι,θα είναι εντάξει.
ΔιαγραφήΕίσαι καταπληκτική!Χίλια ευχαριστώ!!!Καλό Πάσχα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧριστός Ανέστη,σε ευχαριστώ πολύ!!
ΔιαγραφήΚαλημέρα, έχετε δοκιμάσει να κάνετε τη ζύμη με αλεύρι Ζέας ή αλεύρι χωρίς γλουτενη;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταπληκτικά τα τσουρέκια σας, ευχαριστούμε πολύ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ειχα ξανακανει ποτε τσουρεκια. Εκανα αυτη την ευκολη συνταγη και εγιναν υπεροχα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή