Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

"Ριζότο-Μαγειρίτσα"

                        Η Μαγειρίτσα νομίζω είναι ένα φαγητό που η το λατρεύεις η το μισείς.
                   Εγώ ανήκω στους πρώτους το λατρεύω ενώ γενικά δεν μου αρέσει το συκώτι.
                            Σκέφτηκα και την δοκίμασα αλλιώς την πείραξα λίγο και μου άρεσε
                                      Μια πειραγμένη μαγειρίτσα λοιπόν την έκανα ριζότο.
                                        Μπορεί να γίνει και με κοτόπουλο η μανιτάρια
                                             Πάμε να φτιάξουμε Ριζότο-Μαγειρίτσα;;

                                                                           

                                                                       Θα χρειαστώ:
                                             1 συκωταριά-1 αντεριά από αρνί η κατσίκι
                                 1/2 φλ ελαιόλαδο-5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
                                 1/2 κρεμμύδι-2 μαρούλια ψιλοκομμένα-1/2 ματσάκι άνιθο
                                           1 φλ.ρύζι για ριζότο αρμπόριο η καρολίνα
                                   αλάτι-πιπέρι-1/2 φλ λευκό κρασί-1 κ.σ βούτυρο-παρμεζάνα
                                     Ζωμό λαχανικών η ζεστό νερό-ξύσμα και χυμό λεμονιού

                                                          Πως θα το φτιάξω:
                  Ξεπλένω καθαρίζω σε τρεχούμενο νερό την αντεριά και την συκωταριά.
                  Τα πλένω πολύ καλά και τα βάζω σε μπολ με αλάτι και λεμόνι η ξύδι.
               Τα σκεπάζω και τα αφήνω στο ψυγείο αν θέλω και από το προηγούμενο βράδυ
                  Την επόμενη μέρα θα δω ότι άσπρισαν τα ξεπλένω πάλι πολύ καλά.
                   Σε νερό που βράζει τα ζεματάω 3-4 λεπτά και αφήνω να κρυώσουν.
              Τα ψιλοκόβω και τα βάζω σε φαρδιά κατσαρόλα με το λάδι και τα κρεμμύδια.
                                                                         

                            Τσιγαρίζω και χαμηλώνω την φωτιά και αφήνω για 5 λεπτά περίπου.
                                Προσθέτω μετά το ρύζι ανακατεύω και σβήνω με το κρασί


Μόλις εξατμιστεί το κρασί αλατοπιπερώνω και προσθέτω λίγο λίγο ζωμό
Ψιλοκόβω το μαρούλι-άνηθο και τα ρίχνω και αυτά μέσα.
κάθε φορά που πίνει τον ζωμό προσθέτω και άλλο μέχρι να δω ότι έβρασε.


Προσέχω και δεν αφήνω να στεγνώσει τελείως.
Προσθέτω το βούτυρο την τριμμένη παρμεζάνα και κατεβάζω από την φωτιά.
Σερβίρω με ξύσμα και χυμό λεμονιού έξτρα πιπέρι και φλούδες παρμεζάνας.
(μπορούμε να το κάνουμε και με την μαγειρίτσα που περίσσεψε)
Μια πειραγμένη Μαγειρίτσα-Ριζότο δοκιμάστε την!!
Καλή Όρεξη!!


Καλή Ανάσταση!!

                                                                          
   

6 σχόλια: