Ιταλική καρμπονάρα σήμερα..τέλεια και πανεύκολη..
Οι πιο πολλοί όταν λένε καρμπονάρα εννοούν με κρέμα γάλακτος.
Δεν γίνεται με κρέμα κανονικά αλλά με αυγά,
εγώ βάζω πιο λίγα αυγά δεν μου αρέσει με πολλά.
Γιαυτό και την ποσότητα των υλικών την προσαρμόζετε στα γούστα σας.
Τι θα χρειαστώ:
1 πακέτο μακαρόνια.
μπέικον η καπνιστή πανσέτα.
2-3 αυγά-παρμεζάνα
αλάτι-πιπέρι.
1 κ.γ βούτυρο.
Πως την φτιάχνω:Βάζω να βράσουν τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
σε ένα τηγανάκι βάζω το βούτυρο με το μπέικον να πάρει χρώμα.
Αφού βράσουν τα μακαρόνια τα στραγγίζω και τα ρίχνω στο μπέικον.
Χτυπάω με ένα πιρούνι τα αυγά με την παρμεζάνα.
Σερβίρω την καρμπονάρα με τριμμένη παρμεζάνα!!
Και φρεσκοτριμμένο πιπέρι!! Καλή όρεξη!!
ΠΟλυ χαιρομαι που δνε βλεπω την τυποποιημενη καρμποναρα με την κρεμα γαλακτος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαινεται παρα πολυ νοστιμη!
Ευχαριστώ πολύ!!!Είναι ελαφριά και νόστιμη!!!
Διαγραφήσωστήηηη,η πραγματική καρμπονάρα δεν έχει ίχνος κρέμας γαλακτος,αλλά εγω αρνούμαι!σιχαινομαι έτσι το αυγο,καλημέρα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ!!!Ψήνετε το αυγό δεν μένει ωμό :) :)
ΔιαγραφήΕλπίδα μπράβο!!! Υπέροχη συνταγή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ Χρυσαυγή μου!!!!
ΔιαγραφήΈτσι ακριβώς είναι η καρμπονάρα αλλά δεν έχω τολμήσει ακόμα να τη φτιάξω με τα αυγά.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία είναι η δική σου!!
Ευχαριστώ πολύ!!!!
ΔιαγραφήΕννοείται ότι η αυθεντική καρμποναρα είναι πολύ καλύτερη από αυτή με την κρέμα γάλακτος, που απλά δεν είναι καρμπονάρα... Πολύ καλά έκανες και την έδειξες, Ελπίδα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά!
Ευχαριστώ πολύ Αναστασία μου!!
ΔιαγραφήΠολλά πολλά φιλάκια!!!