Γίνεται με ελάχιστα υλικά ακόμα και με ανακυκλώσιμα
Αν σας έχει περισέψει πουρές η πατάτες,κάνετε Πίτσα.
Δεν νομίζω να αφήσω κάτι που δεν θα το κάνω Πίτσα.
Γιατί όχι,αφού είναι η πιο νόστιμη και οικονομική λύση.
Πάμε πάμε να φτιάξουμε Πατατό-Πίτσα.
Υλικά για την ζύμη
800 γρ αλεύρι σκληρό-200 γρ σιμιγδάλι
650 γρ.περίπου χλιαρό νερό-2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 κ.σ μέλι η ζάχαρη-4 κ.σ ελαιόλαδο-1 κ.σ αλάτι
Για την Πατατόπιτσα
Υλικά για την ζύμη
800 γρ αλεύρι σκληρό-200 γρ σιμιγδάλι
650 γρ.περίπου χλιαρό νερό-2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 κ.σ μέλι η ζάχαρη-4 κ.σ ελαιόλαδο-1 κ.σ αλάτι
Για την Πατατόπιτσα
1-2 πατάτες-1 φλ.καφέ γάλα-1 κ .γ βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο,αν θέλετε-αλάτι-πιπέρι-2 κ.σ ελαιόλαδο
φρέσκο βασιλικό-ρίγανη-δυόσμο πάπρικα
180-200 γρ τριμμένα τυριά-4 αυγά προαιρετικά
Οδηγίες
Σε ένα μπολ ζυγίζουμε κοσκινίζουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι
Προσθέτουμετο αλάτι ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό,μέχρι τη μέση και ρίχνουμε τη μαγιά+μέλι.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά,να αφρίσει.
Κάνουμε μια τρύπα στο αλεύρι ρίχνουμε τη μαγιά,ανακατεύουμε με το κουτάλι.
Ρίχνοντας σιγά-σιγά το υπόλοιπο νερό,ζυμώνουμε με το χέρι ρίχνουμε το λάδι
και συνεχίζουμε το ζύμωμα.Η ζύμη δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτή να είναι αφράτη.
Θα κολλάει στα χέρια,αλλά θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ.
Δεν ρίχνουμε άλλο αλεύρι γιατί θα γίνει σαν ψωμί.
Σκεπάζουμε για μια ώρα η στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ
Χωρίζουμε την ζύμη στα 2 η 3 η περισσότερα,ανάλογα πως τι θέλετε
Προσθέτουμετο αλάτι ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό,μέχρι τη μέση και ρίχνουμε τη μαγιά+μέλι.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά,να αφρίσει.
Κάνουμε μια τρύπα στο αλεύρι ρίχνουμε τη μαγιά,ανακατεύουμε με το κουτάλι.
Ρίχνοντας σιγά-σιγά το υπόλοιπο νερό,ζυμώνουμε με το χέρι ρίχνουμε το λάδι
και συνεχίζουμε το ζύμωμα.Η ζύμη δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτή να είναι αφράτη.
Θα κολλάει στα χέρια,αλλά θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ.
Δεν ρίχνουμε άλλο αλεύρι γιατί θα γίνει σαν ψωμί.
Σκεπάζουμε για μια ώρα η στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ
Χωρίζουμε την ζύμη στα 2 η 3 η περισσότερα,ανάλογα πως τι θέλετε
Βάζουμε σε ένα μπολάκι το λάδι-σκόρδο-μπαχαρικά,
μπορείτε να βάλετε ότι μπαχαρικά σας αρέσουν
Ανοίγουμε πάνω σε λαδόκολλα την ζύμη και αλείφουμε το μείγμα.
Βράζουμε τις πατάτες για 10-12 λεπτά,στραγγίζουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο και τις πατάμε
σαν να κάνουμε ένα σφιχτό πουρέ+αφήνουμε να κρυώσει
Βάζουμε την πατάτα πάνω στο ζυμάρι,δεν γεμίζουμε με πολλά υλικά.
Προθερμαίνουμε στους 230 βαθμούς στον αέρα τον φούρνο
Πάνω από την πατάτα ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά.
Και κάνουμε τρύπα στα σημεία που θα βάλουμε τα αυγά.
Σπάμε 3-4 αυγά στις γωνίες,προαιρετικά.
Αν δεν θέλετε πολύ σφιχτά τα αυγά,τα βάζετε μετά από 5 λεπτά.
Ψήνουμε σε λαδόκολλα στην σχάρα της κουζίνας,περίπου 10-12 λεπτά.
Ανάλογα τον φούρνο σας,εξαρτάται και πόσο χοντρό θα κάνετε το ζυμάρι.
Αν δεν θέλετε πολύ σφιχτά τα αυγά,τα βάζετε μετά από 5 λεπτά.
Ανάλογα τον φούρνο σας,εξαρτάται και πόσο χοντρό θα κάνετε το ζυμάρι.
" Καλή Όρεξη elpidas little corner "
Αααααα.... εσύ έχεις αναγάγει την πίτσα σε επιστήμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρωτοτυπότατη!!
Φιλιά Ελπιδάκι!
χαχα ναι έβαλα σκοπό να μην αφήσω τίποτα!!!!
ΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ φιλάκια!!!!
Φανταστική, φτιάχνω μια πιο απλή εκδοχή με πατάτες και κολοκυθάκια αλλά μου αρέσει πάρα πολύ η δική σου με το αυγό! Φιλάκια Ελπιδάκι μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι Έρη μου κάνω και εγώ την άλλη...
ΔιαγραφήΑυτή είναι λίγο διαφορετική.Ευχαριστώ πολύ!!!
Φιλάκια!!!!
Τέλεια είναι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχω φτιάξει ποτέ!!
Ευχαριστώ πολύ Πέπη μου!!!
ΔιαγραφήΔοκίμασε την!!!
χρόνια πριν την εφτιαξα κι επειδη λατρευω πουρέ ενθουσιάστηκα!μονο που την είχα κανει με σαλτσα και χωρίς αυγα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι τέλεια και εγώ ενθουσιάστηκα!!!!!
ΔιαγραφήΠρωτότυπη ιδέα για πίτσα! Ευκαιρία να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό από την κλασσική πίτσα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ!!!
ΔιαγραφήΝαι δοκίμασε την!!!
Ελπιδάκι μου τι έφτιαξες πάλι???Συνεχώς με εκπλήσεις!Καταπληκτική, γεια στα χέρια σου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά πολλά φιλιά!!!
Ευχαριστώ πολύ Ελενάκι μου!!!!!
ΔιαγραφήΞέρεις μου αρέσουν τα παράξενα!!!
Πολλά φιλάκια!!!!!
Εξαιρετική η πατατοπίτσα σου, Ελπίδα μου! Εύκολη, πεντανόστιμη και ιδανική για τροφοανακύκλωση! Μπράβο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ Αναστασία μου!!!!!
ΔιαγραφήΝαι ότι πρέπει!!!!Φιλάκια!!!!!
Τι θεικές γεύσεις είναι αυτές; Λατρεύουμε πατάτα, λατρεύουμε αβγουλάκια και γενικώς λατρεύουμε το σύνολο για αυτό και θα εκτελεσετί πάραυτα! Καλό απόγευμα Ελπίδα! :)
ΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ Έφη μου!!!!
ΔιαγραφήΔοκίμασε την και πες μου!!!!
Φιλιά!!!!
Πεντανοστιμη!!!! 😮😮😮😮 εγω δεν εβαλα αυγα γιατι δεν τα προτιμαμε κ τυρι γιατι δεν ειχα. Αλλα κ παλι εγινε πεντανοστιμη! Το ζυμαρι ειδικα,μαλακο κ αφρατο! Δεν εχω δοκιμασει πιο αφρατο σπιτικο ζυμαρι!! Μπραβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσε,ναι βάζεις αυτά που σου αρέσουν!!Σε ευχαριστώ πολύ!!
ΑπάντησηΔιαγραφή