Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

" Τσουρέκια χωρίς Ζύμωμα "

                                                                           
  
       Αν αγαπήσατε τις λαγάνες χωρίς ζύμωμα με τα Τσουρέκια απλά θα ξετρελαθείτε.
       Φανταστική  πανεύκολη συνταγή και τόσο νόστιμη
                   

       Τα τσουρέκια νομίζω τα αγαπάμε όλοι και τα τρώμε όλο τον χρόνο.
       Σκέτα με πραλίνα η με μια φέτα κασέρι η τυρί ναι δοκιμάστε τα.
       Θα ασχοληθείτε λίγο το βράδυ και το πρωί θα έχετε μαλακά μυρωδάτα τσουρέκια.
       Πάμε να παίξουμε στην κουζίνα έτσι απλά να φτιάξουμε Τσουρέκια χωρίς ζύμωμα                                
      Υλικά
     1200 γρ περίπου αλεύρι για τσουρέκια-4 αυγά
     400 γρ  ζάχαρη-500 γρ γάλα-1/4 κ.γ αλάτι
     185 γρ βούτυρο-50 γρ νωπή μαγιά Η 1+1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
     ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι-1 κ.γ μαχλέπι-1 κ.γ κακουλέ
     Εναλλακτικά
     μπορείτε να βάλετε 350 γρ γάλα,και 150 γρ χυμό πορτοκαλιού
     αν δεν έχετε ξύσμα,μπορείτε να βάλετε 2 κ.σ μαρμελάδα πορτοκάλι
      Για επάλειψη
      1 κρόκο αυγού-2 κ.σ νερό-αμύγδαλο φιλέ η σουσάμι
      λίγο καλαμποκέλαιο για το μπολ,τα χέρια μας και τον πάγκο.                                       
    Οδηγίες
    Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι την μαγιά τα μυρωδικά και το αφήνω στην άκρη.
    Βάζω σε μια κατσαρόλα το γάλα την ζάχαρη και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.   
    ανακατεύω να λιώσει το βούτυρο,και προσέχω να μην κάψει το γάλα να είναι χλιαρό.
    Κατεβάζω από την φωτιά και προσθέτω το αλάτι και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα.
    Χτυπάω με το σύρμα η με ένα πιρούνι να ενωθούν τα υλικά.
    Προσθέτω το γάλα λίγο λίγο στο αλεύρι,και απλά ανακατεύω με μια μαρίζ.
    Το ζυμάρι ξεκολλάει από το μπολ αλλά κολλάει δεν είναι σφιχτό.
    Το σκεπάζω και το αφήνω περίπου 2 ώρες να φουσκώσει.
     Μετά από 2 ώρες βλέπω ότι η ζύμη έχει γίνει διπλάσια-τριπλάσια.
                                                                           
                                                                                                    
        Παίρνω μια μαρίζα (σπάτουλα σιλικόνης)και απλά διπλώνω το ζυμάρι μέσα στο μπολ
        Το διπλώνω 5-6 φορές ξεφουσκώνει,κλείνω το μπολ και το βάζω στο ψυγείο.              
        (αλείφω το μπολ και πάνω από το ζυμάρι με λίγο καλαμποκέλαιο)
        Την επόμενη μέρα βγάζω την ζύμη από το ψυγείο,την χωρίζω και την πλάθω.

       Έχω μια ζύμη εύπλαστη και μυρωδάτη που πλάθεται  εύκολα.
       Λαδώνω τα χέρια μου και τον πάγκο με λίγο καλαμποκέλαιο και βάζω την ζύμη.
       Κόβω την ζύμη σε ίσα κομμάτια και την πλέκω πλεξούδα με 2 η 3 κομμάτια.
       Η στρόγγυλες πλεξούδες ότι σχέδιο σας αρέσει,εγώ έφτιαξα και μάφιν.
       Έκοψα 3 μπαλάκια μικρά και τα έβαλα σε θήκη μάφιν φούσκωσαν και ενώθηκαν.
 
       Τα σκεπάζω και αφήνω 50 λεπτά να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν.
       Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις
       Χαμηλώνω στους 160,αν ψήσω πολλά στον αέρα.          
                                                                         
            Αλείφω τα τσουρέκια με άλειμμα αυγού και πασπαλίζω με αμύγδαλα η σουσάμι
                        Έψησα τα μικρά και τα μάφιν 15 λεπτά και τα πιο μεγάλα 30 λεπτά

                Ανάλογα πάντα το μέγεθος που έχουν τα τσουρέκια και πώς ψήνει ο φούρνος μας.
                Η ζύμη βγάζει 4 τσουρέκια 500 γρ περίπου το καθένα
                Αν κάνετε μικρά τσουρεκάκια,βγαίνουν 16 κομμάτια.
                                                                         

                                                                                 
                                 " Καλή Επιτυχία elpidas little corner"
                                                                                   
                   

124 σχόλια:

  1. Εξαιρετική η πρόταση σου!! Μου αρέσει και ο τρόπος που περιγράφεις την εκτέλεση το κάνεις να φαίνεται τόσο εύκολο!! Θα το δοκιμάσω και θα σου πω εντυπώσεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλώς σε βρηκα συνονοματη!! αφρατα αφρατα φαινονται τα τσουρεκια σου!!! και πανευκολα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. POLY OMORFA KAI LAXTARISTA FAINONTAI KYRIA ELPIDA...HTHELA NA RWTHSW MONO AN VGAINOYN ME INES OPWS TA AGORASTA...SAS EYXARISTW EK TWN PROTERWN...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αθηνά μου σε ευχαριστώ πολύ!!!Προσπαθώ να τα δείχνω όσο πιο αναλυτικά μπορώ!
    Χαίρομαι που σου αρέσει!!Να τα δοκιμάσεις είναι πολύ εύκολα!!Καλή επιτυχία και
    ότι χρειαστείς είμαι εδώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Κυρία Καμπουρίδου τις συνταγές μου τις δοκιμάζω και μετά τις ανεβάζω!
      Καλό Πάσχα!!

      Διαγραφή
  5. Ελπίδα - two boys and hope καλώς ήρθες!!Σε ευχαριστώ πολύ!!
    Ναι εύκολα και νόστιμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σκέτο Ελπίδα..Σε ευχαριστώ πολύ ναι και πολύ μαλακά και νόστιμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλησπερα κα ελπιδα ειμαι καινουργια στο bloq σας οποτε καλως σας βρηκα...φαινεται ευκολη η συνταγη...θα την δοκιμασω γιατι σπανια τα καταφερνω με τα τσουρεκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kαλησπέρα Katia προτιμώ το Ελπίδα :)
    Kαλώς ήρθες λοιπόν και είμαι εδώ για ότι χρειαστείς.
    Πολύ εύκολη και πολύ νόστιμη!!Ευχαριστώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τέλεια η συνταγή σου και η ιδέα χωρίς ζύμωμα!!Ευχαριστούμε για την συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ελπίδα μου τέλεια τα τσουρέκια σου!Θα τα κάνω οπωσδήποτε!Γεια στα χέρια σου!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Eλενάκι μου σε ευχαριστώ πολύ!!!Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημερα Ελπιδα!!μπορουμε να βαλουμε ζαχαρη αντι για μελι???αν ναι,ποσο???ευχαριστω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα!Η συνταγή σας αναφέρεται κ στο Blog μας απο σήμερα!!!
    Αύριο κιόλας θα την δοκιμάσω,φαίνεται πολύ εύκολη κ διαφορετική απο τις υπόλοιπες που ξέρουμε!
    Μια ερώτηση μόνο,περίπου πόσα τσουρέκια βγαίνουν?(μεσαίου μεγέθους ας πούμε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Anatoli σε ευχαριστώ πολύ!!Εγώ έφτιαξα 2 πλεξούδες 2 στρόγγυλα με πραλίνα
    και 6 μάφιν.Αν τα κάνεις λίγο μεγαλύτερα 3-4 σίγουρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα στην παρέα...μια ερώτηση:-το βούτυρο πρέπει να είναι πρόβειο η οποίο να'ναι ;.....Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπέρα ότι βούτυρο έχεις εκτός από μαργαρίνη.
    Βάζω πάντα βούτυρο στα γλυκά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η συνταγή σου θα δοκιμαστεί!! Ευχαριστούμε πολύ!! Φαίνεται πολύ εύκολο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Kalli σε ευχαριστώ πολύ ναι είναι εύκολη!!!Καλή επιτυχία!!!
    Αν χρειαστείς κάτι μου λες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπέρα!Μόλις έβαλα την ζύμη στο ψυγείο!
    Μια ερώτηση ακόμα.Θέλω να τα κάνω γεμιστά με σοκολάτα!Πώς θα μπορέσω να το κάνω ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. anatoli Καλησπέρα.Εννοείται ότι μπορείς ανοίγεις φύλλο βάζεις σοκολάτα και το κάνεις ρολό.Μετά πλέκεις κανονικά.Ελπίζω να βοήθησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Άρα για να κάνω πλεξούδα, γεμίζω ξεχωριστά το κάθε φύλλο σωστα;
    και άλλη ερώτηση! Πόσες ώρες θέλει πάνω κάτω στο ψυγείο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. anatoli ναι αλλιώς δεν θα έχει παντού..
    Εγώ το έκανα από το προηγούμενο βράδυ πιστεύω 5-6 ώρες θα είναι καλά.
    Τα έφτιαξες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιμένω να γυρίσει ο άντρας μου να τα ξεκινήσω γιατί με την μικρή δεν θα μπορέσω να τα κάνω! :D

      Διαγραφή
  23. μόλις έβγαλα το ζυμάρι, από το ψυγείο, αλλά κολλάει πολύ και απλώνει με αποτέλεσμα να μην μπορώ να πλέξω τις πλεξούδες γιατί σχεδόν ενώνονται. τι μπορώ να κάνω να το διορθώσω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ρένα Καλημέρα πρόσθεσε λίγο αλεύρι κολλάει λίγο αλλά πλάθεται εύκολα.
    Σε λαδωμένο πάγκο με λαδωμένα χέρια.Αν χρειαστείς κάτι άλλο πες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. τελικά έβαλα άλλο λίγο αλεύρι και έγιναν τέλεια... τώρα ψήνονται!!!! άντε καλό μας Πάσχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ρένα ωραία χαίρομαι περιμένω φωτογραφίες και εντυπώσεις!!!
    Καλό Πάσχα και του χρόνου με υγεία και χαμόγελα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλησπέρα κ απο εμενα...εγω μολις εβαλα το ζυμαρι στο ψυγειο. ...ηθελα να ρωτησω κατι...ειναι 7 το απόγευμα τωρα κ θα τα φτιαξω αυριο το μεσημέρι. ....πειράζει να μεινει πανω απο 12 ωρες στο ψυγειο? Υπάρχει χρονικο οριο? Ειναι η πρώτη μου φορα που θα φτιαξω τσουρεκι χεχεχεχε
    ευχαριστώ πολυ φαίνονται τελεια ανυπομονώ να τα φτιαξω αυριο κ να τα δοκιμασω (λεω να βαλω κ σοκολατα μεσα ♥ )

    καλο πασχα με υγεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Teta stef καλησπέρα..όχι δεν πειράζει.Σίγουρα θα τα κάνεις τέλεια!!!!
    Ναι είναι πεντανόστιμα με σοκολάτα!!!!Περιμένω εντυπώσεις!!!!
    Καλή επιτυχία!!!! <3 Kαλές γιορτές με υγεία και χαμόγελα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Απαντήσεις
    1. Πολυ ωραια εγιναν Ελπιδα ♥♥♥♥ να σαι πάντα καλά καλο πασχα με υγεια αγαπη χαρες φιλιά απο κρητη κ του χρονουυυυ

      Διαγραφή
  30. ελπιδα!!! απολαμβανω το τσουρεκι μου !!! οτι πιο αφρατο και νοστιμο εχω φαει σε σπιτικο τσουρεκι !!! γιαμ γιαμ ΣΟΥΠΕΡ !!! μονο που το εκανα με τη παλια δοσολογια και χρειαστικε αλευρι στο πλασιμο αλλα οκ . να ρωτησω προς τι η αλλαγη ??? για πιο πολυ ποσοτητα ??? <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Kalli sara σε ευχαριστώ πολύ!!!! Γιατί προσπάθησα να τα κάνω οσο πιο απλά γίνεται. Το κάθε αλεύρι διαφέρει το ίδιο και η ποσότητα. Καλό Πάσχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καταπληκτική συνταγή!!! πρώτη φορά έκανα τόσο αφράτα και νόστιμα τσουρέκια!!!Μπράβο και πάλι μπράβο,καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ρουλα!!! Και του χρόνου με υγεία Καλό Πάσχα!!!!!

      Διαγραφή
  33. Ευκολη συνταγη,τα εκανα και εγιναν πολυ ωραια.Ελπιδα,σε ευχαριστ για την συνταγη!!! Καλο Πασχα και καλη Ανασταση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλό Πάσχα και του χρόνου !!!Σε ευχαριστώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Υπέροχα τα τσουρέκια, μέσα σε ένα μήνα τα έκανα πέντε φορές,τα εγγόνια μου έχουν ξετρελαθει,συγχαρητήρια!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Άννα μου σε ευχαριστώ πολύ!!!Χαίρομαι που σας άρεσαν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. οταν τα επλεξα δεν με εφτασε μιση ώρα για να φουσκωσουν, στο τελος ανοιξα τον φουρνο στους 50 βαθμους για να ανεβουν λιγο πριν τα βαλω για ψησιμο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Τα τσουρεκια φαινονται πολύ αφρατα..θα δοκιμασω να τα κανω συντομα..
    θελω να σε ρωτησω αν ξερεις καμια κρεμα καστανου για να βαλω στη μεση...κι αν ταιριαζει με τα μπαχαρικα που προτείνεις, η πρεπει να παραλείψω καποιο ? ..Ευχαριστω......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. anastasia περιμένω εντυπώσεις σε ευχαριστώ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ενώ κάνω πολλά και πολύ ωραία εδέσματα ποτέ δεν πέτυχα τσουρέκια.Εχω γραμμένες
    πάνω από 10 συνταγές.Εννοείται πως διαγράφονται όλες .Ευχαριστώ Ελπιδα. Εκανα τα τέλεια τσουρέκια και δίχως καθόλου κόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Θεανώ μου χαίρομαι πολύ και σε ευχαριστώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ωραία συνταγή φαίνεται, μπορώ να μάθω όμως γιατί τη ζύμη τη βάζετε στο ψυγείο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ευχαριστώ!Επειδή δεν χρειάζεται ζύμωμα.Είναι ίδια τεχνική όπως το ψωμί χωρίς ζύμωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Καλησπέρα!! Μπορώ τη ζύμη να την κάνω με νωπή μαγιά; πόση μαγιά να βάλω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Καλημέρα!Δεν την έχω φτιάξει με νωπή για να σου πω.Όπως είδες έχει ελάχιστη μαγιά γιατί αφήνεις όλη νύχτα το ζυμάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Μολις τα επλασα...Ας πω δηλαδη οτι προσπαθησα γιατι δεν μπορουσα να τα πλασω μου απλωναν τα φυτιλια μου...Και το πιο βασικο ειναι οτι δεν μου φουσκωσαν...Τι εκανα λαθος Ελπιδα μου;Παρολα αυτα τα ψηνω κι οτι γινει...Θελω να τα ξαναδοκιμασω γιατι ειναι πολυ ευκολα...Μακαρι να μου πετυχαιναν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Απαντήσεις
    1. Αν κ πολυ καθυστερημενα σου απανταω αλλα ναι τα ειχα αφησει ολη νυχτα στο ψυγειο.Τα εψησα ηταν νοστιμα αλλα δεν φουσκωσαν κ οταν τα επλαθα τα φυτιλια μου απλωναν.....Τι λαθος εκανα;;;

      Διαγραφή
    2. Και στο ψυγείο τριπλασιάζονται και μπορείς να τα πλέξεις τέλεια. Ισως ήθελε ελάχιστο αλεύρι ακόμα.

      Διαγραφή
  48. Συγχαρητήρια για την πολύ εύκολη συνταγή! Έφτιαξα τα τσουρέκια εχθές και σήμερα δεν έχει μείνει ψίχουλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ElenaK Χαίρομαι πολύ Μπράβο!!!!Σε ευχαριστώ πολύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. καλησπερα!λεω για πρωτη φορα να δοκιμασω να κανω κ εγω τσουρεκια!ως αρχαρια θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα.ειναι απαραιτητο να μπουνε στο ψυγειο?επειδη ο χρονος ειναι περιορισμενος υπαρχει η δυνατοτητα να τα κανω την ιδια μερα ?αν ναι πως?επισης τι αλευρι θα προτεινατε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. tsita Ναι πρέπει να μπουνε στο ψυγείο μπορείς να τα κάνεις το πρωί να τα βάλεις στο ψυγείο και να τα ψήσεις το βράδυ!Έχω δοκιμάσει διάφορα αλεύρια.
    Τελευταία πήρα από τον φούρνο της γειτονιάς μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Χρόνια προσπαθώ να πετύχω αυτή τη συνταγή!!! Τέλεια τσουρέκια, ευχαριστούμε πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Santou χαίρομαι πολύ σε ευχαριστώ και του χρόνου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Στα υλικά γράφετε 400 γρ ζάχαρη, ενώ καπου στα σχόλια λέτε 225 γρ ζάχαρη δηλ μια κούπα...Ποιό απ τα δύο ισχύει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Τα έκανα πέρσι-ήταν τέλεια!!!- αλλά δεν θυμάμαι τι είχα κανει με την ζάχαρη...Περιμένω απεγνωσμένα απάντηση γιατί αύριο πρέπει να τα ξεκινήσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Elisabeth κανονικά ότι λέει η συνταγή 400 γρ ζάχαρη!!Καλή επιτυχία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ευχαριστώ! Ελπίζω να γίνουν σαν τα περσινα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Τέλεια έγιναν!!! Σε ευχαριστώ πολύ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Βρήκα τη συνταγή σας στο Facebook, θα την κάνω και θα σας πω εντυπώσεις! Είμαι σίγουρη ότι θα γίνουν τέλεια, τα απλά είναι τα καλύτερα! Ευχαριστούμε πολύ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώτα μου σε ευχαριστώ πολύ!!Καλή επιτυχία,αν και την έχεις σίγουρα.

      Διαγραφή
    2. Έγιναν φανταστικά και πάρα πολύ νόστιμα! Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση με υγεία, ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  60. Τώρα μόλις τα τελείωσα ....πανεύκολα κ πεντανόστιμα ,σε ευχαριστώ πολύ για την συνταγή ❤️💝❤️💝

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Γεια σας συγχαρητήρια για την συνταγή θα ηθελα να ρωτησω στο πρωτο βημα που αναφερεται οτι βαζουμε το αλευρι και μετα την μαγια.Εχω επιλεξρι να κανω την συνταγή σας με νωπή μαγια θα πρεπει πρωτα να την διαλυσω σε νερο με πιρούνι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ευχαριστώ Πολύ, και μέσα στο αλεύρι να την τρίψετε φουσκώνουν τέλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω πολυ..μολις τα κανω θα σας γραψω παλι τα σχολια μου αν και νομιζω θα γινουν πολυ καλα!

      Διαγραφή
  63. Καλησπέρα!έκανα κι εγώ τη συνταγη με νωπή μαγιά!Είμαι στο στάδιο που εχω βάλει τη ζυμη στο ψυγειο!παρατηρησα οτι δεν εχει λιωσει καλα η μαγια κι εχουνε μεινει κομματακια!θα υπάρξει πρόβλημα στη γεύση ή στο ψησιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Μπορώ να κάνω κάτι για να το διορθώσω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Καλημερα παλι φετος τη δικη σου συνταγη κανω!! περυσι τελεια ειχαν βγει! μια ερωτηση...αφου τα πλεξουμε αφηνουμε να φουσκωσουν 50' πριν ψησουμε.... κ περυσι κ φετος σε αυτα τα 50' δεν ειδα να φουσκωνουν,παρεμειναν τα ιδια... μηπως θελει κοντα σε καλοριφερ ή γενικα ζεστη σε αυτα τα 50' ;
    Ευχαριστω παρα πολυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ναι σε ζέστη,άναψε τον φούρνο στους 50 και σβήστον.Έτσι θα δεις ότι τριπλασιάζονται.Σε ευχαριστώ πολύ, Καλό Πάσχα!!!

      Διαγραφή
  66. το μελι τελικα, σε ποια φαση το προσθετουμε 'η ενοειται οτι μεχρι να γινουν τα τσουρεκια, δε μπορει θα πεινασουμε, οποτε το βαζουμε σε καναδυο φετουλες και το καταναλωνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Αν δεν έχουμε καλαμποκέλαιο μπορούμε να βάλουμε και σπορελαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Εχω πλάσει τα τσουρέκια και τα εχω αφησει να φουσκωσουν..μυρισε ολο το σπιτι..εβγαλα 3 μεγαλα τσουρεκια και 12 ατομικα για την μικρη μου την κορη..περιμενω να τα ψησω πως και πως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Εγιναν τα τσουρέκια..βγηκαν καταπληκτικα..ειναι ΤΕΛΕΙΑ μπραβο για την υπεροχη αυτη συνταγή..ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Μπράβο Μάρθα μου χαίρομαι πολύ,σε ευχαριστώ!!Καλό Πάσχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Κα Ελπίδα η συνταγή σας είναι καταπληκτική!!!! Τα παιδιά ξετρελλάθηκαν.. θα γίνει η παραδοσιακή μας συνταγή για το Πάσχα στα χρόνια που ακολουθούν!!! Ακόμα και στη μισή δόση βγαίνουν υπέροχα... (To αξιοπερίεργο είναι ότι μέσα στο ψυγείο η ζύμη φουσκώνει ξανά και ξεχειλίζει το μπωλ). Να είστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βαρβάρα μου με κάνεις πολύ χαρούμενη,με αυτά που γράφεις!!
      Χαίρομαι τόσο και σε ευχαριστώ πολύ!!

      Διαγραφή
  72. Χριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά!!! Τη δοκίμασα τη συνταγή κ. Ελπίδα και έχω να πω τα καλύτερα!!! Δε νομίζω να υπάρχει πιο εύκολη και πιο νόστιμη συνταγή για τσουρέκια και μάλιστα χωρίς καθόλου ζύμωμα .Πριν φτιάξω τη συνταγή σου, πίστευα πως για να πετύχεις τόσο αφράτο τσουρέκι με αυτές τις υπέροχες ίνες, ήταν απαραίτητο να ζυμώσεις πάρα πολύ καλά τη ζύμη. Εσύ κ. Ελπίδα με διέψευσες με τη συνταγή αυτή.Όσο για το αν είναι νόστιμα.....όσοι δοκίμασαν(που δεν ήταν και λίγοι)έμειναν κατενθουσιασμένοι!!! Και φυσικά κατοχυρώθηκε στις αγαπημένες μου. Μάλιστα, ετοιμάζομαι να τα φτιάξω για 2η φορά....
    Σ ευχαριστώ που τη μοιράστηκες μαζί μας!!! Να είσαι πάντα καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δήμητρα Χρόνια Πολλά!!Σε ευχαριστώ τόσο πολύ!!Χαίρομαι πολύ που αγάπησες,και εσύ την συνταγή μου!!Είμαι σίγουρη ότι θα την φτιάχνεις συνέχεια!!

      Διαγραφή
    2. Να πω για άλλη μια φορά.....μπράβο κ. Ελπίδα!!!!Είναι απίστευτη συνταγή....τέλεια σε όλα!!! Και η δεύτερη φορά...στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αν κι έκανα μια μικρή...τόσο δα αλλαγή. Βλέπεις....μου αρέσει να πειραματίζομαι: έβαλα 350 gr ζάχαρη κρυσταλλική και περίπου 50 gr ιμβερτοζάχαρη ( δεν είχα δοσομετρητή για ml) η οποία διάβασα κάπου ότι διατηρεί τα τσουρέκια αφράτα , φρέσκα και με υγρασία για αρκετές μέρες! Το αποτέλεσμα όπως προείπα...άψογο!!! Επίσης με την ίδια ζύμη έκανα και λίγα καλιτσούνια τα οποία συνηθίζουμε εδώ στην Κρήτη....απίστευτα κ. Ελπίδα!!! Από το Σάββατο που τα έφτιαξα και είναι τόσο αφράτα λες και μόλις τα ξεφούρνισα !!! Την επόμενη φορά...που προβλέπω να είναι σύντομα, θα κάνω διπλή δόση!!! Εννοείται ότι αυτή τη συνταγή θα κάνω από δω και πέρα!!! Ευχαριστώ πολύ και πάλι κ. Ελπίδα!!!

      Διαγραφή
    3. Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι Δήμητρα!!Χαίρομαι πολύ,καλά μαγειρέματα!!!

      Διαγραφή
  73. Κα Χαραλαμπίδου, αν και καθυστερημένα, νοιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω για την συνταγή. Την έκανα δύο φορές κατά τη διάρκεια του Πάσχα. Και τις δύο φορές έγιναν καταπληκτικά τα τσουρέκια, απλά και γεμιστά με μερέντα!!! Όπως ακριβώς τα περιγράφετε!!! Χρόνια τώρα ζυμώνω τσουρέκια, με επιτυχία, πλην όμως τα συγκεκριμένα εκτός από υπέροχα είναι ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ!!!Χθες μου ζήτησε ο άντρας μου να τα ξανακάνω και έτσι θυμήθηκα ότι πρέπει πρωτίστως να σας ευχαριστήσω για την υπέροχη συνταγή που μοιραστήκατε μαζί μας. Να είστε πάντα καλά και δημιουργική!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Αθανασία!!! Σε ευχαριστώ πάρα πολυ,με κάνεις πολύ χαρούμενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Εχωνα πω οτι τα τσουρεκια σου ελπιδα μουεχουν καθιερωθει τα φτιαχνω συνεχεια μπραβο για την υπεροχη συνταγη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Να κανω μια ερωτηση στο σταδιο που περναει το 2 πριν μπει στο ψυγειο το διπλωνουμε το ζυμαρι και λαδωνουμε μεσα και απο πανω το μπολ πριν μπει ψυγειο γιατι δεν το λαδωσα το μπολ και απο πανω και δυσκολευτηκα να το πλασω και το σχημα δεν ηταν τοσο καλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι λαδώνουμε το μπολ,και ελαφρώς την ζύμη.Με λαδωμένα χέρεια θα τα πλάσετε.

      Διαγραφή
  77. ελπιδα μου αν και καθυστερημενα θελω να σε ευχαριστησω για την καταπλικτικη συνταγη!!!εκει που εκανα τσουρεκια μονο πασχα και αυτα παντα χωρισ επιτυχια,τωρα ποια δεν λοιπουν απο το σπιτι.ειναι τοσο ευκολα σαν να κανω κεικ τοσο απλα.ευχαριστω πολυ να εισαι παντα καλα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καίτη μου χαίρομαι πολύ,σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!

      Διαγραφή
  78. γεια σας, μπορώ με αυτή τη ζύμη να φτιάξω 2 βασιλόπιτες? το ταψάκι μου είναι 28 εκατοστά. πόση ώρα να τα ψήσω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη αλλά τώρα είδα το μήνυμα,ναι μπορείς δες εδώ http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/2016/12/blog-post_28.html

      Διαγραφή
  79. καλησπερα Ελπιδα. Εγω ειδα την συνταη σου απο το travelen ,εχει ομως καποιες διαφορες στην εκτελεση ,οσο αφορα την αναμονη μετα το πλασιμο κ πριν φουρνισμα, οπως επισης κ πως τα ψηνουμε .
    Εγω τα εκανα σημερα εμφανιση τα σπανε ,αφρος ,οσο για γευση δε μπορω να σας πω γιατι δεν εχω δοκιμασει, τα εκλεισα σε ζελατινα για να τα δωσω στα βαπτιστηρια .
    Πηρε ομως ενα ο αδερφος μου αρα θα μαθω απο εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η συνταγή είναι ίδια,δεν ξέρω τι διαφορές έχει θα την δω.Σε ευχαριστώ πολύ, είναι μοναδική συνταγή!!

      Διαγραφή
  80. Ελπιδα μου συγχαρητήρια για την υπέροχη συνταγή σου!!! Να σου πω την αλήθεια στην αρχή ήμουν επιφυλακτικη και είπα να τα κάνω μια δόση τώρα για δοκιμή. ..ΤΈΛΕΙΑ! ! ! Έχω πάθει πλάκα ...πόσο αφράτα πόσο νόστιμα πόσο εύκολα! !Κάθε χρόνο παιδευόμουν πάρα πολύ και άλλοτε έβγαιναν άλλοτε όχι. ..Αλλά με πολύ κόπο! Αυτή τη συνταγή σου πλέον δεν την αλλάζω !καλά εγώ στο πλέξιμο δεν τα πάω πολύ καλά. .Αν ήξερα να πλέκω τα τσουρέκια μου λίγο καλύτερα ακόμα πιο ωραία θα γινόντουσαν ..Την άλλη φορά ελπίζω! Έκανα και ατομικά σαν στριφτα αλλά μέχρι το βράδυ δε θα έχει μείνει ψίχουλο! !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Δήμητρα χαίρομαι τόσο πολύ με αυτά που μου λες!!!
    Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Πολύ ενδιαφέρων τρόπος, θα ήθελα να δοκιμάσω! Η ερώτηση μου είναι η εξής: αν χρησιμοποιήσω νωπή μαγιά, πως θα την βάλω μαζί με το αλεύρι? Απλώς τριμμένη ή θα την ετοιμάσω κανονικά με νερό και αλεύρι, θα την αφήσω να φουσκώσει και θα την προσθέσω μετά? Ευχαριστώ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Σε ευχαριστώ πολύ,θα χαρώ να τα δοκιμάσεις.Μπορείς απλά να την διαλύσεις πολύ καλά στο αλεύρι,να την την διαλύσεις με τα χλιαρά υγρά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Τα είχα κάνει και πέρυσι ήταν υπέροχα!!Αλλά τότε έγραφε μέλι η συνταγή,πόσο μέλι βάζουμε αντί Για ζάχαρη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Είσαι καταπληκτική!Χίλια ευχαριστώ!!!Καλό Πάσχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Καλημέρα, έχετε δοκιμάσει να κάνετε τη ζύμη με αλεύρι Ζέας ή αλεύρι χωρίς γλουτενη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Καταπληκτικά τα τσουρέκια σας, ευχαριστούμε πολύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Δεν ειχα ξανακανει ποτε τσουρεκια. Εκανα αυτη την ευκολη συνταγη και εγιναν υπεροχα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή