Μια παραλλαγή Πίτσας τέλεια ιδέα για παιδικά πάρτυ και όχι μόνο
Εύκολη γρήγορη και οικονομική λύση να αδειάσει το ψυγείο μας
Δεν χρειάζεται να πάρετε κάτι για να το φτιάξετε αυτοσχεδιάστε
Θα σας δώσω ιδέες και θα φτιάξουμε τέλεια " Πίτσα-Ψωμί "
Πάμε να τη φτιάξουμε μαζί βήμα-βήμα
Θα χρειαστούμε:
1/2 δόση ζύμη πίτσας: Εδώ
Για την γέμιση:
1/2 κούπα γαλοπούλα-1/2 κούπα πιπεριές-ελιές
1 κούπα διάφορα τυριά-1 κ.γ ρίγανη-λίγο πιπέρι
1 κούπα μοτσαρέλα η φέτα εκτός της γέμισης
Πως τη φτιάχνουμε:
Βάζουμε τα στερεά υλικά και τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ
Προσθέτουμε σιγά σιγά χλιαρό νερό και ζυμώνουμε για λίγο
Σκεπάζουμε την ζύμη και αφήνουμε μια ώρα να φουσκώσει
στον πάγκο της κουζίνας και άλλη 1 ώρα στο ψυγείο.
Μπορούμε να την φτιάξουμε από το προηγούμενο βράδυ
Και να φυλάξουμε την ζύμη στο ψυγείο.
Ανοίγουμε το ζυμάρι όπως της πίτσας στενόμακρο
ρίχνουμε την μοτσαρέλα η την φέτα και κλείνουμε.
Με προσοχή σαν φάκελος να μην βγει έξω το τυρί
(έβαλα και λίγα υλικά από την γέμιση με την φέτα)
Βάζουμε το Ψωμί σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.
Γίνεται στενόμακρο Ψωμί-Πίτσα όσο η Λαμαρίνα
Σκεπάζουμε και αφήνουμε 45 λεπτά να φουσκώσει
Χαράζουμε με ένα μαχαίρι το ψωμί αλείφουμε με λίγο λάδι
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 220 βαθμούς
Περίπου 45 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα
Αν πάρει γρήγορα χρώμα το σκεπάζεται για να ψηθεί.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε
Αλλάζεται τα τυριά η την γαλοπούλα αν δεν σας αρέσουν
Αν δεν σας αρέσουν οι ελιές η οι πιπεριές δεν τις βάζετε
"Καλή Όρεξη "
Εύκολη γρήγορη και οικονομική λύση να αδειάσει το ψυγείο μας
Δεν χρειάζεται να πάρετε κάτι για να το φτιάξετε αυτοσχεδιάστε
Θα σας δώσω ιδέες και θα φτιάξουμε τέλεια " Πίτσα-Ψωμί "
Πάμε να τη φτιάξουμε μαζί βήμα-βήμα
Θα χρειαστούμε:
1/2 δόση ζύμη πίτσας: Εδώ
Για την γέμιση:
1/2 κούπα γαλοπούλα-1/2 κούπα πιπεριές-ελιές
1 κούπα διάφορα τυριά-1 κ.γ ρίγανη-λίγο πιπέρι
1 κούπα μοτσαρέλα η φέτα εκτός της γέμισης
Πως τη φτιάχνουμε:
Βάζουμε τα στερεά υλικά και τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ
Προσθέτουμε σιγά σιγά χλιαρό νερό και ζυμώνουμε για λίγο
Σκεπάζουμε την ζύμη και αφήνουμε μια ώρα να φουσκώσει
στον πάγκο της κουζίνας και άλλη 1 ώρα στο ψυγείο.
Μπορούμε να την φτιάξουμε από το προηγούμενο βράδυ
Και να φυλάξουμε την ζύμη στο ψυγείο.
Ανοίγουμε το ζυμάρι όπως της πίτσας στενόμακρο
ρίχνουμε την μοτσαρέλα η την φέτα και κλείνουμε.
Με προσοχή σαν φάκελος να μην βγει έξω το τυρί
(έβαλα και λίγα υλικά από την γέμιση με την φέτα)
Βάζουμε το Ψωμί σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.
Γίνεται στενόμακρο Ψωμί-Πίτσα όσο η Λαμαρίνα
Σκεπάζουμε και αφήνουμε 45 λεπτά να φουσκώσει
Χαράζουμε με ένα μαχαίρι το ψωμί αλείφουμε με λίγο λάδι
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 220 βαθμούς
Περίπου 45 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα
Αν πάρει γρήγορα χρώμα το σκεπάζεται για να ψηθεί.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε
Αλλάζεται τα τυριά η την γαλοπούλα αν δεν σας αρέσουν
Αν δεν σας αρέσουν οι ελιές η οι πιπεριές δεν τις βάζετε
"Καλή Όρεξη "
έξυπνο 1000 μπράβο , θα το δοκιμάσω και γω και φυσικά όλα τα credits δικά σου ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.greekista.blogspot.gr/
Ευχαριστώ πολύ περιμένω εντυπώσεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝιαμ!!!!!!! Είμαι και ψωμού και πιτσού χαχαχαχαχαχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΤατιάνα μου σε ευχαριστώ!Και εγώ πολύ!!
ΑπάντησηΔιαγραφή