Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

" Φερέρο Κέικ "


      Χατίρια δεν χαλάω όπως είναι γνωστό
      Έτσι μόλις μου είπε η " Χρύσα " θέλω Φερέρο Κέικ έτοιμο!
      Ένα γλυκό πολύ σοκολατένιο με γεμάτη γεύση.
      Πάμε να φτιάξουμε σούπερ σοκολατένιο κέικ                                                
    Θα χρειαστώ για το κέικ
    3 αυγά-1 κ.γ υγρή βανίλια-1 κ.σ καλαμποκέλαιο
    1/2 κ.γ αλάτι-3/4 κούπας ζάχαρη-1 κούπα ξυνόγαλα

    2  1/2 κούπες αλεύρι-1 κ.γ μπέικιν-1/3 κούπας κακάο
    2 ταψάκια 20 εκατοστά-λαδόκολα
    Για την Γέμιση Φερέρο
    200 γρ σοκολάτα γάλακτος-1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
    1 κούπα σπασμένα φερέρο Εδώ αν δεν έχετε απλά,
    προσθέστε γκοφρέτες με φουντούκι(οικονομική λύση)
    Για την Γκανάζ Πραλίνας
    1 κούπα πραλίνα-1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
    (συνταγή Niko's)                                                              
    Πως φτιάχνω το κέικ
    Λαδώνω και βάζω λαδόκολλα στα ταψάκια τα αφήνω στην άκρη
    Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς
    Κοσκινίζω σε ένα μπολ το αλεύρι-μπέικιν-κακάο,
    τα ανακατεύω με ένα σύρμα και τα αφήνω στην άκρη.
    Σε άλλο μπολ βάζω τα αυγά-βανίλια-καλαμποκέλαιο-αλάτι-
    ζάχαρη και ξινόγαλα.Ανακατεύω με ένα σύρμα και προσθέτω το αλεύρι,
    συνεχίζω το ανακάτεμα 1-2 λεπτά και το αδειάζω στα ταψάκια.
    Ψήνω στους 180 βαθμούς 35 λεπτά περίπου.
    Πάντα ελέγχουμε αν έχουν ψηθεί ανάλογα τον φούρνο
                                              
   Πως φτιάχνω την γέμιση
   Κόβω την σοκολάτα μικρά κομάτια και την αφήνω στην άκρη
   Ζεσταίνω την κρέμα και πριν βράσει κατεβάζω από την φωτιά
   Ρίχνω την κρέμα στην σοκολάτα και σκεπάζω για 1 λεπτό
   Ανακατεύω απαλά την κρέμα και αφήνω να κρύώσει 5 λεπτά
   Σπάω τα φερέρο μέσα στην κρέμα και ανακατεύω                                            
   Πως φτιάχνω την Γκανάζ Πραλίνας
   Ζεσταίνω την κρέμα και την ρίχνω στην πραλίνα
   ανακατεύω μέχρι να γίνει μια λεία βελούδινη κρέμα      
    Τέλος κόβω τα κέικ στη μέση και έχω 4 φέτες κέικ
     Ενδιάμεσα βάζω την κρέμα Φερέρο και αφήνω λίγο στο ψυγείο
     Καλύπτω το Κέικ με την γκανάς και στολίζω όπως μου αρέσει.
     Εγώ έβαλα ολόκληρα Φερέρο και σπασμένη γκοφρέτα!
                                               
                                            "Καλή Γλυκιά Επιτυχία elpidas little corner"







2 σχόλια: