Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

" Στριφτόπιτα η Εύκολη "



 
Σαν και αυτήν δεν έχω γνωρίσει,και ούτε πρόκειται να γνωρίσω άλλη.
Πολύ αγαπημένη μου Κατίνα-Αικατερίνη-Κάθριν-Κατερίνα.
Γειτόνισσα μου ξεκίνησε,οικογένεια κατέληξε μια και μοναδική Κάθριν.
Ακόμα και σήμερα αν χρειαστώ κάτι,και ας μην μένουμε δίπλα είναι εκεί.
Δεν θα μπορούσα να μην σαν δείξω την στριφτόπιτα της,με τυρί.
Εννοείται ότι τα κάνει όλα με το μάτι,αλλά της λέω εδώ θα τα μετρήσουμε.

Εύκολη μπορείτε να φυλάξετε την ζύμη στο ψυγείο,και να την φτιάξετε όποτε θέλετε.
Πάμε στην κουζίνα μου,να δείτε πόσο εύκολα θα φτιάξουμε την πιο νόστιμηΤυρόπιτα.

                                                                   

Υλικά για την ζύμη
630 γρ αλεύρι για πίτες-1/2 κ.σ αλάτι-2 κ.σ λάδι-1 κ.σ ξύδι
375 γρ νερό βρύσης-80 γρ περίπου βούτυρο μαλακό-3 κ.σ περίπου λιωμένο βούτυρο.

Υλικά για την γέμιση
400 γρ φέτα-1 αυγό-2-3 κ.σ γιαούρτι η γάλα.                        
 
Οδηγίες
Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι-αλάτι-ξύδι-λάδι και ανακατεύετε.
Ανοίγετε μια τρύπα ρίχνετε σιγά σιγά το νερό,και ζυμώνετε.
Η ζύμη είναι έτοιμη,όταν δείτε ότι είναι μαλακή και δεν κολλάει στα χέρια σας.
Την αφήνετε σε μια σακούλα αφού την αλευρώσετε,για μισή ώρα περίπου.
Χωρίζετε την ζύμη σε 15 η 18 κομμάτια,και τα κάνετε μπαλάκια.
  
                                                                             
   Βάζετε σε κάθε πιτάκι 1/2 κ.γ περίπου βούτυρο,και το αλείφεται με το χέρι σας.
  Το πρώτο πιτάκι το ανοίγετε πιο μεγάλο,να καλύψετε τα υπόλοιπα που θα μπουν επάνω.
                                                                             
 
 Σε αυτό το στάδιο τα βάζουμε με αλεύρι σε σακκουλάκι,και τα αφήνουμε στο ψυγείο.
 Όσο πιο πολύ τα αφήσετε,τόσο πιο πετυχημέννη θα γίνει η πίτα σας.
 Αν βιάζεστε μπορείτε να την φτιάξετε αμέσως,αλλά έχει μεγάλη διαφορά η ζύμη. 

 Αφού κάνετε ένα φύλλο με τα 3 μπαλάκια,το ανοίγετε ένα μεγάλο φύλλο.
 Ρίχνετε λιωμένο βούτυρο,λίγο λίγο να πάει σε όλο το φύλλο όπως βλέπετε.
 Απλώνετε πάνω την γέμιση,κάνετε ρολό το στρίβετε και το βάζετε στο ταψί.

Θα γίνουν 5 ρολά από 3 μπαλάκια το κάθε φύλλο,όπως στην φωτογραφία.
                                                                                   
Το ίδιο κάνουμε με το υπόλοιπο ζυμάρι,μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.
Βουτυρώνουμε τα ρολά και ψήνουμε την πίτα μας,σε προθερμασμένο φούρνο.
Στους 180-190 βαθμούς για 1 ώρα περίπου,ανάλογα τον φούρνο σας.           


                                                                                 




μυστικά
αν χωρίσετε την ζύμη στα 18,θα γίνουν πιο λεπτά τα φύλλα
μπορείτε να φυλάξετε την ζύμη στο ψυγείο,5-6 μέρες γίνεται καλύτερη.
να βάλετε έτοιμη την πίτα στην κατάψυξη,και να την ψήσετε όταν θέλετε.

                                                                             

Καλή όρεξη elpidas little corner "

8 σχόλια:

  1. yπεροχη!ευχαριστουμε!!!θα δοκιμαστει....πολυ γρηγορα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχα....θα τα δοκιμάσω Ελπίδα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε ευχαριστώ πολύ,περιμένω εντυπώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπεροχηηηηη τετοιο φυλο δεν ξανακανα.....σε ευχαριστω απο καρδιαςς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο σου χαίρομαι πολύ,σε ευχαριστώ και εγώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΙΤΑ,ΕΧΩ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΡΙΦΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΦΥΛΛΟ ΦΥΛΛΟ.ΕΓΩ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΑ!!ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΖΥΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΘΕΛΕΙΣ ΠΛΑΣΤΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΣ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. θα την δοκιμάσω φαίνεται πολύ ωραία

    ΑπάντησηΔιαγραφή