Είμαι σίγουρη ότι οι περισσότεροι,αγαπάτε τα γλυκά με μήλα.
Μηλόπιτες-τάρτες με μήλα-μηλοτηγανίνες, κέικ παντού μήλα.
Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή,χθεσινή έμπνευση.
Την δοκίμασα χθες ήταν ακριβώς όπως την ήθελα και σήμερα,την έχετε.
Λατρεύω τα ζουμερά κέικ,αυτά που δεν στεγνώνουν την άλλη μέρα.
Αν μείνει κανένα κομματάκι δηλαδή,εγώ το έφτιαξα χθες και σχεδόν δεν υπάρχει.
Γίνεται μέσα σε 5 λεπτά δεν χρειάζεται μίξερ,απλά περιμένετε να ψηθεί.
Πάμε στην κουζίνα ανυπομονώ να το μοιραστώ μαζί σας,και να το φτιάξετε.
2 κ.σ λιναρόσπορο-5 κ.σ νερό
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
1) 360 γρ αλεύρι-20 γρ κόρν φλάουρ-1/2 κ.σ κανέλα-1 κ.γ σόδα-1/2 κ.γ αλάτι
1/2 κ.γ μπέικιν-1/2 κ.γ κακάο-1 κούπα τριμμένα μήλα (στον τρίφτη)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
2)180 γρ καλαμποκέλαιο η ελαιόλαδο-200 γρ χυμό πορτοκάλι
150 γρ ζάχαρη-2 κ.σ μαρμελάδα πορτοκάλι η άλλη μαρμελάδα.
Οδηγίες
Βάζουμε τον λιναρόσπορο με το νερό σε ένα μπρίκι να βράσει.
Μόλις δούμε ότι βράζει,κατεβάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί 25 εκ,και συνεχίζουμε με το κέικ.
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά που έχω,στο 1 και ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά που έχω στο 2,και με ένα σύρμα
ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.Ρίχνουμε τα υγρά στο αλεύρι,
συνεχίζοντας το ανακάτεμα και τέλος προσθέτουμε τον λιναρόσπορο.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε 40-50 λεπτά,πάντα
ανάλογα τον φούρνο μας και δοκιμάζουμε αν ψήθηκε με οδοντογλυφίδα.
μυστικά
5 λεπτά πριν το βγάλετε από τον φούρνο,πασπαλίστε ζάχαρη και κανένα.
μπορείτε να προσθέσετε και 1/2 κούπα καρύδια η 1/2 κ.γ τζίντζερ.
" Καλή επιτυχία elpidas little corner "
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου