Σίγουρα αγαπάτε πολύ την σοκολάτα,εγώ όμως λατρεύω και την βανίλια.
Με υλικά που έχετε σχεδόν πάντα στο σπίτι,πολύ οικονομική.
Μπορείτε να την φτιάξετε με πολλές παραλλαγές,θα την αγαπήσετε.
Υλικά για το κέικ
220 γρ αλεύρι-200 γρ ζάχαρη-1+1/2 κ.γ μπέικιν-240 γρ γάλα
Ενδιάμεσα και επάνω
Οδηγίες
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς,λαδόκολλα σε 2 ταψιά 18εκ.
Αν δεν έχετε 2 ταψιά λαδώνετε,βάζετε λαδόκολλα σε 1 και το κόβετε.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι-ζάχαρη-μπέικιν-αλάτι,και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το γάλα-βανίλια-ελαιόλαδο,και ανακατεύουμε
με ένα σύρμα απλά να ενωθούν όλα τα υλικά.Δεν θέλει πολύ ανακάτεμα.
Μοιράζουμε το μείγμα στα 2 ταψιά και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.
Μέχρι να ψηθούν χτυπάμε την κρέμα-βανίλια-άχνη,να γίνει σαντιγί.
Την φυλάμε στο ψυγείο,μέχρι να κρυώσει το παντεσπάνι.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως το παντεσπάνι,πριν το γαρνίρομαι.
Βάζουμε παντεσπάνι την μισή σαντιγί,πάλι παντεσπάνι και σαντιγί.
μυστικά
Αντί για κρέμα γάλακτος,μπορείτε να βάλετε και την φυτική.
Αντί για κρέμα γάλακτος,μπορείτε να βάλετε και την φυτική.
Μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε από πάνω,να μην βάλετε τα καρύδια.
Αντί για βανίλια,να βάλετε ξύσμα πορτοκαλιού η λεμονιού.
Να βάλετε ενδιάμεσα και επάνω,τριμμένη λευκή κουβερτούρα.
και εγω ελπιδα μου λατρευω τα ασπρα γλυκα .περισσοτερο και απο αυτα της σοκολατας.να περνατεκαλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήεδω δεν χρειαζεται να σιροπιασουμε ελαφρως τα παντεσπανια;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ,οχι δεν χρειάζεται!!
Διαγραφή