Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

" Εύκολες ατομικές στριφτόπιτες,ολικής άλεσης "

                                                                               
Εδώ είμαι πάλι συνταγή για ατομικές στριφτόπιτες,με αλεύρι ολικής άλεσης.
Η ζύμη που έφτιαξα και θα μοιραστώ μαζί σας,με ενθουσίασε έγινε τέλεια.
Είναι εύκολες,όπως σας αρέσουν και είμαι σίγουρη ότι θα τις λατρέψετε.

Πρόσφατα πήρα δώρο αλεύρι,το δοκίμασα και βλέπετε το αποτέλεσμα.
Trinity Farm   Ευχαριστώ πολύ για τα προϊόντα σας,και τα καλά σας λόγια.
Πάμε στην κουζίνα μου,να φτιάξουμε παρέα πεντανόστιμες στριφτόπιτες.
 
Υλικά για την ζύμη
315 γρ αλεύρι ολικής άλεσης Trinity Farm-315 γρ αλεύρι για πίτες
1/2 κ.σ αλάτι-2 κ.σ λάδι-1 κ.σ ξύδι-3 κ.σ περίπου λιωμένο βούτυρο.
375 γρ νερό βρύσης-80 γρ περίπου βούτυρο μαλακό
 Γέμιση: τριμμένη φέτα    


                                                                    
 Οδηγίες
 Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι-αλάτι-ξύδι-λάδι και ανακατεύετε.
 Ανοίγετε μια τρύπα ρίχνετε σιγά σιγά το νερό,και ζυμώνετε.

 Η ζύμη είναι έτοιμη,όταν δείτε ότι είναι μαλακή και δεν κολλάει στα χέρια σας.
 Την αφήνετε σε μια σακούλα αφού την αλευρώσετε,για μισή ώρα περίπου.
 Χωρίζετε την ζύμη σε 15 κομμάτια,και τα κάνετε μπαλάκια.

 Κάνετε πιτάκι με το χέρι σας,και το αλείφεται με 1/2 κ.γ βούτυρο με τα δάχτυλα σας.
 Το πρώτο πιτάκι το ανοίγετε μεγαλύτερο,για να καλύψετε τα υπόλοιπα που θα μπουν επάνω.
 Σε αυτό το στάδιο τα βάζουμε με αλεύρι σε σακουλάκι,και τα αφήνουμε στο ψυγείο.

 Όσο πιο πολύ τα αφήσετε στο ψυγείο,τόσο πιο πετυχημένη θα γίνει η πίτα σας.
 Αν βιάζεστε μπορείτε να την φτιάξετε αμέσως,αλλά έχει μεγάλη διαφορά η ζύμη. 
 Αφού κάνετε ένα φύλλο με τα 3 μπαλάκια,το ανοίγετε ένα μεγάλο φύλλο.

 Ρίχνετε λιωμένο βούτυρο,λίγο λίγο να πάει σε όλο το φύλλο όπως εδώ
 Απλώνετε πάνω την φέτα τριμμένη,κάνετε ρολό το στρίβετε και κάνετε πίτα.
Συνεχίζετε το ίδιο με τα υπόλοιπα,και έχετε 5 ατομικές στριφτόπιτες.
Σε αυτό το στάδιο,μπορείτε να τις φυλάξτε στην κατάψυξη και να τις ψήσετε
άλλη μέρα.Τις κλείνετε πολύ καλά σε σακούλα κατάψυξης,και ψήνετε όταν θέλετε.
Ψήνετε τις πίτες στους 190 βαθμούς,μέχρι να πάρουν το χρώμα που θέλετε.


Αν θέλετε να κάνετε μια πίτα,τυλίγεται γύρω γύρω όλα τα ρολά που φτιάξατε.
Έτσι θα γίνει μια μεγάλη στριφτόπιτα,φτιάξτε τα όπως σας αρέσουν.                                            



μυστικά
η ζύμη είναι έτοιμη,όταν δείτε ότι δεν κολλάει στα χέρια.
αν αφήσετε την ζύμη να ωριμάσει στο  ψυγείο,γίνεται καλύτερη.
αν χωρίσετε σε πιο πολλά μπαλάκια την ζύμη,θα γίνει πιο λεπτή.
μπορείτε να την φτιάξετε μόνο με αλεύρι γ.ο.χ,αν δεν σας αρέσει το ολικής.
                                                                                


                                                  " Καλή επιτυχία elpidas little corner "
                                                          Trinity Farm Ευχαριστώ πολύ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου