Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

" Εύκολη Πίτα "

                                                                                 
Αλήθεια είμαι πολύ περίεργη να μάθω πόσες τεχνικές και συνταγές υπάρχουν για πίτες.
Συνέχεια ανακαλύπτω καινούργιες,και να σας πω την αλήθεια χαίρομαι πάρα πολύ.

Και όπως θα δείτε ψάχνω και σας βρίσκω τις πιο εύκολες ζύμες,αυτές που αγαπάτε.
Με πήρε η κολλητή+κουμπάρα μου και λέει,σου έχω μια πολύ εύκολη πίτα.
Είναι δυνατόν να μην την δοκιμάσω και να την μοιραστώ μαζί σας,όχι βέβαια.
Έτσι σας έχω μια Ευκολόπιτα,ακριβώς όπως την ακούτε πιο εύκολη δεν υπάρχει.
Άρκετα με τα λόγια,πάμε στην κουζίνα μου να φτιάξουμε παρέα την πίτα.
Υλικά για την ζύμη
1 σουρωτή η σόδα 330 ml-1 κ.γ αλάτι-2 κ.γ ξύδι-1 κ.σ ελαιόλαδο
500 γρ αλεύρι περίπου- 4 κ.σ ελαιόλαδο η καλαμποκέλαιο
250 γρ βούτυρο παγωμένο,κομμένο σε κύβους  
Υλικά για την γέμιση
300 γρ μυζήθρα-100 γρ φέτα-1 αυγό-100 γρ γιαούρτι-1 κ.γ μπέικιν.
Αν δεν είναι αλμυρά τα τυριά σας,λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
Οδηγίες
Κόβουμε το βούτυρο σε μικρούς κύβους,και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Το αφήνουμε 10-15 λεπτά να παγώσει.
Βάζουμε σε ένα μπολ την σουρωτή-αλάτι-ξύδι-λάδι-βούτυρο,και λίγο λίγο το αλεύρι.
Ανακατεύουμε και δεν ζυμώνουμε πολύ,για να μην λιώσει το βούτυρο.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς και λαδώνουμε ένα ταψί 36 εκ.
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά της γέμισης και,τελειώνουμε την πίτα.
Χωρίζουμε στα 2 την ζύμη,ρίχνουμε αλεύρι να μην κολλάει και ανοίγουμε το φύλλο.
Το κάτω φύλλο να είναι λίγο μεγαλύτερο
Βάζουμε ένα φύλλο κάτω 1-2 κουταλιές λάδι και την γέμιση,ανοίγουμε το 2ο φύλλο.
Κλείνουμε την πίτα με το δεύτερο φύλλο, και ρίχνουμε επάνω 1-2 κουταλιές λάδι.
Αφού χαράξουμε την πίτα ψήνουμε 50 λεπτά περίπου,μέχρι να πάρει χρώμα.


μυστικάμυστικά
μπορείτε να βάλετε όποια γέμιση σας αρέσει,απλά να μην έχει πολλά υγρά.
εμένα δεν μου αρέσει η πολύ γέμιση,εσείς φτιάξτε την όπως σας αρέσει.
αν θέλετε βάζετε την ζύμη για λίγο στην κατάψυξη,έτσι ανοίγει πιο εύκολα.
ρίχνετε αρκετό αλεύρι και νισεστέ στον πάγκο σας,να μην κολλάει το φύλλο.
μπορείτε να ανοίξετε το φύλλο πιο εύκολα,ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες.
το βούτυρο πρέπει να είναι παγωμένο,έτσι το ζυμάρι σας θα γίνει σαν σφολιάτα.
μπορείτε να πασπαλίσετε επάνω την πίτα σας με σουσάμι,αν σας αρέσει.
πάντα στο αλεύρι σας λέω περίπου,γιατί ποτέ δεν είναι ακριβώς.
ο χρόνος ψησίματος όπως σας λέω,εξαρτάται από τον φούρνο σας.

       " Καλή επιτυχία elpidas little corner "

6 σχόλια:

  1. Το παγωμένο βούτυρο το δουλεύουμε μέσα στη ζύμη μέχρι να λιώσει ή απλώς το ανακατεύουμε και λιώνει όταν ανοίγουμε το φύλλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απλά το ενσωματώνεις,και λιώνει όταν ψηθεί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπερα! Τα φυλλα τα πολλα δημιουργουνται κατα το ψησιμο λογω του βουτυρου? Γιατι στην αρχη βαζουμε ενα πανω και ενα κατω. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι επειδή βάζουμε το παγωμένο βούτυρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα, την πίτα την έκανα αλλά μου έμεινε πολύ λάδι στο ταψί. Μπορώ αυτό να το πετάξω? Μήπως η ποσότητα του βουτύρου για 500γρ. αλεύρι ήταν πολλή?
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα,το ταψί απλά το αλείφεις με λάδι.Πως έμεινε πολύ λάδι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή