Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

" Εύκολα Κούκις "



Εδώ είμαι πάλι μετά από καιρό,όχι δεν σας ξέχασα και έχω κάτι για σας.
Μια ζύμη εύκολη για μπισκότα,αλλά μπορείτε να παίξετε όπως θέλετε.

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ λατρεύω τα μπισκότα,γιαυτό δοκιμάζω διάφορα.
Εννοείται ότι δεν θέλω να σας κουράζω,γιαυτό θα φτιάξουμε εύκολα κούκις.
Πάμε στην κουζίνα μου βάζω καφέ,και θα φτιάξουμε παρέα τα μπισκότα. 
 
Υλικά για την ζύμη
225 γρ βούτυρο λιωμένο και κρύο,σε θερμοκρασία δωματίου.
100 γρ ζάχαρη καστανή-100 γρ ζάχαρη λευκή
355 γρ αλεύρι γ.ο.χ-πρέζα αλάτι-1 κ.γ σόδα φαγητού
2 μεγάλα αυγά-2 κ.γ υγρή βανίλια                               
Κλασσικά κούκις σοκολάτας
1 κ.σ γεμάτη ψιλοκομμένη κουβερτούρα
Κούκις διπλής σοκολάτας
1 κ.σ κακάο-1 κ.σ σταγόνες σοκολάτας
Κούκις με βρώμη και σταφίδες
2 κ.γ βρώμη-1 κ.σ σταφίδες                     
Κούκις με φυστικοβούτυρο
1 κ.σ φυστικοβούτυρο,1 κ.σ ψιλοκομμένα φιστίκια
Κούκις με φουντούκια και σοκολάτα
1 κ.σ πραλίνα-1 κ.σ ψιλοκομμένα ψημένα φουντούκια 
Κούκις με αλμυρή καραμέλα
Ψιλοκομμένες καραμέλες γάλακτος-λίγο ανθό αλατιού
Κούκις γενεθλίων
2 κ.γ λευκή κουβερτούρα-διάφορα καραμελάκια      
Οδηγίες για την ζύμη
Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο-καστανή και λευκή ζάχαρη-αυγά και βανίλια.
Τα ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι,
αλάτι-σόδα και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε το αλεύρι στο βούτυρο,και ανακατεύουμε.
Αυτή είναι η ζύμη μας,τόσο εύκολα και τόσο απλά. 
Σκεπάζουμε την ζύμη,και την βάζουμε στο ψυγείο το λιγότερο για 2 ώρες.
Μπορείτε να την αφήσετε στο ψυγείο 5-6 μέρες,η στην κατάψυξη.
Βγάζετε την ζύμη από το ψυγείο,είναι έτοιμη να φτιάξετε τα μπισκότα σας.
Με ένα κουτάλι,η 1/4 κούπας βγάζετε ζύμη και την βάζετε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.
Βάζετε μέσα την αγαπημένη σας γέμιση,και με ένα κουτάλι κλείνετε το μπισκότο.
Σας δίνω διάφορες ιδέες να διαλέξετε,η να βάλετε την δικιά σας αγαπημένη γεύση.
Μπορείτε να τα φτιάξετε όλα ίδια,η να φτιάξετε διάφορες γεύσεις παίξτε με την ζύμη.
Αραδιάζεται όλα τα Κούκις στη λαδόκολλα,και ψήνετε για 12-15 λεπτά περίπου.
Σε προθερμασμένο φούρνο,πάντα ανάλογα τον φούρνο σας και πως ψήνει.
Αφήνετε τα μπισκότα σας να κρυώσουν,αν περισσέψουν τα φυλάμε σε μεταλλικό κουτί.
μυστικά                                                                 
αν για κάποιο λόγο δεν θέλετε να βάλετε αυγά,βάλτε ζαχαρούχο γάλα.
να προτιμάτε βούτυρο και όχι μαργαρίνη,όταν φτιάχνετε μπισκότα.
αν σας αρέσουν τραγανά τα ψήνετε πιο πολύ,η το αντίθετο 
                                                 
                                     
                                                   " Καλή επιτυχία elpidas little corner "
                                              (η συνταγή είναι της φίλης μου της Gemma)






2 σχόλια: