Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Τυρόπιτα elpidas little corner

                                                                               

                                                                               
Όπως έχουμε πει πολλές φορές το κεφάλαιο Πίτα δεν τελειώνει ποτέ,το ίδιο και η τεχνική της.
Η Τυρόπιτα είναι σίγουρα η πιο αγαπητή σε όλους, σας έχω μια διαφορετική συνταγή.
Ήρθε η θεία μου από την Αμερική,της έχω τρελή αδυναμία,δεν μου χαλάει ποτέ χατήρι.

Μεγάλωσε στο Καρπενήσι και φτιάχνει από πολύ μικρή πίτες,έπρεπε να φτιάξω πίτα μαζί της.
Και φτιάξαμε μια φανταστική ξεροψημένη και διαφορετική Τυρόπιτα,πάρτε υλικά και φτιάξτε την.
Πάμε στην κουζίνα μου να μοιραστώ μαζί σας όλα τα μυστικά της θείας μου,φτιάχνω καφέ ελάτε.
                                                                                   
                                                                       
    Υλικά για την ζύμη
    550 γρ αλεύρι για πίτες-300 γρ περίπου χλιαρό νερό-1 κ.σ ελαιόλαδο
    1/2 κ.σ αλάτι-1 κ.σ ξύδι-1 κ.σ ελαιόλαδο για να ξεκουραστεί η ζύμη.                                                         

                                                                                  

                                                                                 

    Υλικά για την γέμιση
    400 γρ κατσικίσια φέτα-200 γρ κότατζ τσίζ-200 γρ κρήμ τσίζ-4 αυγά
    1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο,για μέσα και έξω από την πίτα
                                                                             

   Οδηγίες για την ζύμη
   Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης,ανακατεύουμε και ζυμώνουμε,μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη.
   Η ζύμη κολλάει ελαφρώς δεν πρέπει να είναι σφιχτή,χωρίζουμε σε 9 κομμάτια την ζύμη μας.
   Κάνουμε 9 μπαλάκια και τα αφήνουμε σε λαδωμένο μπολ,να ξεκουραστούν μισή ώρα.
   Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά για 10 λεπτά περίπου.
   Έχουμε σε ένα μπολ τα τυριά και σε άλλο μπολ τα αυγά,δεν τα ανακατεύουμε.
   Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς,και συνεχίζουμε πάμε να ανοίξουμε τα φύλλα.
   Ανοίγουμε 9 λεπτά φύλλα λαδώνουμε και το ταψί 36-38 εκ.,βάζουμε κάτω φύλλο και τυριά.
   Πάνω από τα τυριά με το χέρι,απλώνουμε 2-3 κ.σ αυγά είναι σφιχτά σαν μαρέγκα.
   Μετά από τα 3 φύλλα,στα επόμενα φύλλα ραντίζουμε ενδιάμεσα 1-2 κ.σ ελαιόλαδο.
   Κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα και η γέμιση,κρατάμε λίγο από τα αυγά.
   Τελειώνουμε την πίτα με 2-3 κ.σ αυγά που κρατήσαμε,και 2-3 κ.σ περίπου λάδι γύρω γύρω.
   Ψήνουμε 40-45 λεπτά περίπου,μέχρι η πίτα μας να πάρει χρυσό χρώμα πάνω και κάτω.
                                                                                        

    μυστικά
    τα αυγά θέλουν πολύ καλό χτυπήμα,να γίνουν σφιχτά σαν μαρέγκα.
    η πίτα σας θα πάρει τέλειο χρυσό χρώμα,και θα γίνει τραγανή.
    άνοιξα και τα 9 φύλλα με νισετσέ,έτσι τελείωσα πιο εύκολα και γρήγορα.
    το νερό εξαρτάται από το αλεύρι και την θερμοκρασία,γιαυτό γράφω περίπου.
    ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται πάντα,από το πως ψήνει ο φούρνος σας.


                  (Θεία Ρωξάνη σε λατρεύω εσένα και την Τυρόπιτα σου,σε ευχαριστώ για όλα)

2 σχόλια: