Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

" Καροτοκέικ με καραμέλα "


    Ξεχωριστό Κέικ Καρότου ιδιαίτερη και μοναδική γεύση.
    Άκουσα τα καλύτερα σχόλια για αυτό το γλυκό.
    Σίγουρα υπάρχουν πάρα πολλές συνταγές για Καροτοκέικ.

    Ένα συστατικό το κάνει ζουμερό και ξεχωριστό.
    Επειδή έχω υποσχεθεί την συνταγή σε μια φίλη.
    Πάμε αμέσως κουζίνα η Σοφία περιμένει να το φτιάξει.
    Υλικά 
    1/2 κούπα καλαμποκέλαιο-3/4 κούπας ζάχαρη
    2 αυγά-1/2 κούπα ανανά ψιλοκομμένο
    1 κούπα καρότα τριμμένα-1/2 κ.γ υγρή βανίλια
    1 κούπα αλεύρι-1/2 κ.γ μπέικιν-1 κ.γ σόδα-1/2 κ.γ κανέλα
    Φρόστιγκ καραμέλας-τυριού
    3/4 κούπας σταγόνες καραμέλας-1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
    230 γρ κρέμα τυριού-1 κ.γ υγρή βανίλια        

              
    Οδηγίες
    Ανάβω τον φούρνο στους 180 βαθμούς-βούτυρο-λαδόκολλα στο ταψί.
    Εγώ το έφτιαξα σε 3 ταψάκια 16 εκ μπορείτε να το βάλετε σε ένα 20 εκ                                        

    Σε ένα μπολ βάζουμε το καλαμποκέλαιο-ζάχαρη-τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα.
    Την βανίλια-ανανά-καρότα και απλά τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
    Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι-μπέικιν-σόδα-κανέλα και ανακατεύουμε.
    Προσθέτουμε τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
    Μοιράζουμε το μείγμα στα ταψιά και ψήνουμε 30-35 λεπτά περίπου.
    Πάντα ανάλογα τον φούρνο μας και δεν τα παραψήνουμε.
    Μέχρι να κρυώσουν τα κέικ φτιάχνουμε το φρόστιγκ καραμέλας-τυριού.
    Λιώνουμε τις σταγόνες καραμέλας και τις αφήνουμε στην άκρη
    Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα τυριού με την άχνη να αφρατέψουν.
    Προσθέτουμε την καραμέλα και την βανίλια και συνεχίζουμε για 1-2 λεπτά
    Αφού κρυώσουν τελείως τα κέικ βάζουμε ενδιάμεσα και επάνω φρόστιγκ.                                      
    Στολίζουμε όπως θέλουμε και μας αρέσει το Καροτοκέικ
    Δοκιμάστε το για να καταλάβετε πόσο ξεχωριστό είναι!
                     
                                              "Καλή Γλυκιά Όρεξη elpidas little corner "
                                                        {Για τον  μικρό μου Θοδωρή}


3 σχόλια: