Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

" Τσουρέκια χωρίς Ζύμωμα "

                                                                           
  
       Αν αγαπήσατε τις λαγάνες χωρίς ζύμωμα με τα Τσουρέκια απλά θα ξετρελαθείτε.
       Φανταστική  πανεύκολη συνταγή και τόσο νόστιμη
                                                                             
       Τα τσουρέκια νομίζω τα αγαπάμε όλοι και τα τρώμε όλο τον χρόνο.
       Σκέτα με πραλίνα η με μια φέτα κασέρι η τυρί ναι δοκιμάστε τα.
       Θα ασχοληθείτε λίγο το βράδυ και το πρωί θα έχετε μαλακά μυρωδάτα τσουρέκια.
       Πάμε να παίξουμε στην κουζίνα έτσι απλά να φτιάξουμε Τσουρέκια χωρίς ζύμωμα                                
        Θα χρειαστώ:
     1100 γρ περίπου αλεύρι για τσουρέκια-4 αυγά
     400 γρ  ζάχαρη η 350 γρ ανθόμελο-500 ml γάλα-1/4 κ.γ αλάτι
     185 γρ βούτυρο-1 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά-1 κ.γ μαχλέπι-1 κ.γ κακουλέ
     ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι-1/2 κ.γ μαστίχα
      1 κρόκο αυγού-2 κ.σ νερό-αμύγδαλο φιλέ η σουσάμι
      λίγο καλαμποκέλαιο για το μπολ τα χέρια μας και τον πάγκο.                                                                                                             
     Πως τα φτιάχνω:
    Σε ένα μπολ βάζω 1 κιλό αλεύρι την μαγιά τα μυρωδικά και το αφήνω στην άκρη.
    Βάζω σε μια κατσαρόλα το γάλα την ζάχαρη και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.   
    ανακατεύω να λιώσει το βούτυρο και προσέχω να μην κάψει το γάλα να είναι χλιαρό.
    Κατεβάζω από την φωτιά και προσθέτω το αλάτι και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα.
    Χτυπάω με το σύρμα η με ένα πιρούνι να ενωθούν τα υλικά.
    Προσθέτω στο μείγμα λίγο λίγο το αλεύρι και απλά ανακατεύω με μια μαρίζ.
    Το ζυμάρι ξεκολλάει από το μπολ αλλά κολλάει δεν είναι σφιχτό.
    Το σκεπάζω και το αφήνω περίπου 2 ώρες να φουσκώσει.
     Μετά από 2 ώρες βλέπω ότι η ζύμη έχει γίνει διπλάσια-τριπλάσια.
     (ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμα αν δείτε ότι κολλάει πολύ)
                                                                           
                                                                                                    
        Παίρνω μια μαρίζ (σπάτουλα συλικόνης)και απλά διπλώνω το ζυμάρι μέσα στο μπολ
        Το διπλώνω 5-6 φορές ξεφουσκώνει κλείνω το μπολ και το βάζω στο ψυγείο.              
        (αλείφω το μπολ και πάνω από το ζυμάρι με λίγο καλαμποκέλαιο)
        Την επόμενη μέρα βγάζω την ζύμη από το ψυγείο την χωρίζω και την πλάθω.

       Έχω μια ζύμη εύπλαστη και μυρωδάτη που πλάθεται  εύκολα.
       Λαδώνω τα χέρια μου και τον πάγκο με λίγο καλαμποκέλαιο και βάζω την ζύμη.
       Κόβω την ζύμη σε ίσα κομμάτια και την πλέκω πλεξούδα με 2 η 3 κομμάτια.
       Η στρόγγυλες πλεξούδες ότι σχέδιο σας αρέσει εγώ έφτιαξα και μάφιν.
       Έκοψα 3 μπαλάκια μικρά και τα έβαλα σε θήκη μάφιν φούσκωσαν και ενώθηκαν.
                                                                                   

       Τα σκεπάζω και αφήνω 35-40 λεπτά να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν.
       Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις
       Χαμηλώνω μετά στους 180 αν ψήσω πολλά μαζί ψήνω στον αέρα.
                                                                                   
                                                                         
            Αλείφω τα τσουρέκια με άλειμμα αυγού και πασπαλίζω με αμύγδαλα η σουσάμι
                        Έψησα τα μικρά και τα μάφιν 15 λεπτά και τα πιο μεγάλα 25-30 λεπτά

                Ανάλογα πάντα το μέγεθος που έχουν τα τσουρέκια και πώς ψήνει ο φούρνος μας.
                                     η ζύμη βγάζει 4-5 τσουρέκια 500 γρ περίπου το καθένα
                                 Αυτά είναι τα πανεύκολα Τσουρέκια χωρίς Ζύμωμα δοκιμάστε τα!
                                                                                 
                                             " Καλή Γλυκιά Όρεξη elpidas little corner"



                                                                                 

                                                                                   
                                                                                 

   












                        





71 σχόλια:

  1. Εξαιρετική η πρόταση σου!! Μου αρέσει και ο τρόπος που περιγράφεις την εκτέλεση το κάνεις να φαίνεται τόσο εύκολο!! Θα το δοκιμάσω και θα σου πω εντυπώσεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλώς σε βρηκα συνονοματη!! αφρατα αφρατα φαινονται τα τσουρεκια σου!!! και πανευκολα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. POLY OMORFA KAI LAXTARISTA FAINONTAI KYRIA ELPIDA...HTHELA NA RWTHSW MONO AN VGAINOYN ME INES OPWS TA AGORASTA...SAS EYXARISTW EK TWN PROTERWN...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αθηνά μου σε ευχαριστώ πολύ!!!Προσπαθώ να τα δείχνω όσο πιο αναλυτικά μπορώ!
    Χαίρομαι που σου αρέσει!!Να τα δοκιμάσεις είναι πολύ εύκολα!!Καλή επιτυχία και
    ότι χρειαστείς είμαι εδώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελπίδα - two boys and hope καλώς ήρθες!!Σε ευχαριστώ πολύ!!
    Ναι εύκολα και νόστιμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σκέτο Ελπίδα..Σε ευχαριστώ πολύ ναι και πολύ μαλακά και νόστιμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλησπερα κα ελπιδα ειμαι καινουργια στο bloq σας οποτε καλως σας βρηκα...φαινεται ευκολη η συνταγη...θα την δοκιμασω γιατι σπανια τα καταφερνω με τα τσουρεκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kαλησπέρα Katia προτιμώ το Ελπίδα :)
    Kαλώς ήρθες λοιπόν και είμαι εδώ για ότι χρειαστείς.
    Πολύ εύκολη και πολύ νόστιμη!!Ευχαριστώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τέλεια η συνταγή σου και η ιδέα χωρίς ζύμωμα!!Ευχαριστούμε για την συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ελπίδα μου τέλεια τα τσουρέκια σου!Θα τα κάνω οπωσδήποτε!Γεια στα χέρια σου!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Eλενάκι μου σε ευχαριστώ πολύ!!!Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημερα Ελπιδα!!μπορουμε να βαλουμε ζαχαρη αντι για μελι???αν ναι,ποσο???ευχαριστω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα!Η συνταγή σας αναφέρεται κ στο Blog μας απο σήμερα!!!
    Αύριο κιόλας θα την δοκιμάσω,φαίνεται πολύ εύκολη κ διαφορετική απο τις υπόλοιπες που ξέρουμε!
    Μια ερώτηση μόνο,περίπου πόσα τσουρέκια βγαίνουν?(μεσαίου μεγέθους ας πούμε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Anatoli σε ευχαριστώ πολύ!!Εγώ έφτιαξα 2 πλεξούδες 2 στρόγγυλα με πραλίνα
    και 6 μάφιν.Αν τα κάνεις λίγο μεγαλύτερα 3-4 σίγουρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα στην παρέα...μια ερώτηση:-το βούτυρο πρέπει να είναι πρόβειο η οποίο να'ναι ;.....Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπέρα ότι βούτυρο έχεις εκτός από μαργαρίνη.
    Βάζω πάντα βούτυρο στα γλυκά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η συνταγή σου θα δοκιμαστεί!! Ευχαριστούμε πολύ!! Φαίνεται πολύ εύκολο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Kalli σε ευχαριστώ πολύ ναι είναι εύκολη!!!Καλή επιτυχία!!!
    Αν χρειαστείς κάτι μου λες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπέρα!Μόλις έβαλα την ζύμη στο ψυγείο!
    Μια ερώτηση ακόμα.Θέλω να τα κάνω γεμιστά με σοκολάτα!Πώς θα μπορέσω να το κάνω ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. anatoli Καλησπέρα.Εννοείται ότι μπορείς ανοίγεις φύλλο βάζεις σοκολάτα και το κάνεις ρολό.Μετά πλέκεις κανονικά.Ελπίζω να βοήθησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Άρα για να κάνω πλεξούδα, γεμίζω ξεχωριστά το κάθε φύλλο σωστα;
    και άλλη ερώτηση! Πόσες ώρες θέλει πάνω κάτω στο ψυγείο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. anatoli ναι αλλιώς δεν θα έχει παντού..
    Εγώ το έκανα από το προηγούμενο βράδυ πιστεύω 5-6 ώρες θα είναι καλά.
    Τα έφτιαξες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιμένω να γυρίσει ο άντρας μου να τα ξεκινήσω γιατί με την μικρή δεν θα μπορέσω να τα κάνω! :D

      Διαγραφή
  23. μόλις έβγαλα το ζυμάρι, από το ψυγείο, αλλά κολλάει πολύ και απλώνει με αποτέλεσμα να μην μπορώ να πλέξω τις πλεξούδες γιατί σχεδόν ενώνονται. τι μπορώ να κάνω να το διορθώσω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ρένα Καλημέρα πρόσθεσε λίγο αλεύρι κολλάει λίγο αλλά πλάθεται εύκολα.
    Σε λαδωμένο πάγκο με λαδωμένα χέρια.Αν χρειαστείς κάτι άλλο πες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. τελικά έβαλα άλλο λίγο αλεύρι και έγιναν τέλεια... τώρα ψήνονται!!!! άντε καλό μας Πάσχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ρένα ωραία χαίρομαι περιμένω φωτογραφίες και εντυπώσεις!!!
    Καλό Πάσχα και του χρόνου με υγεία και χαμόγελα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλησπέρα κ απο εμενα...εγω μολις εβαλα το ζυμαρι στο ψυγειο. ...ηθελα να ρωτησω κατι...ειναι 7 το απόγευμα τωρα κ θα τα φτιαξω αυριο το μεσημέρι. ....πειράζει να μεινει πανω απο 12 ωρες στο ψυγειο? Υπάρχει χρονικο οριο? Ειναι η πρώτη μου φορα που θα φτιαξω τσουρεκι χεχεχεχε
    ευχαριστώ πολυ φαίνονται τελεια ανυπομονώ να τα φτιαξω αυριο κ να τα δοκιμασω (λεω να βαλω κ σοκολατα μεσα ♥ )

    καλο πασχα με υγεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Teta stef καλησπέρα..όχι δεν πειράζει.Σίγουρα θα τα κάνεις τέλεια!!!!
    Ναι είναι πεντανόστιμα με σοκολάτα!!!!Περιμένω εντυπώσεις!!!!
    Καλή επιτυχία!!!! <3 Kαλές γιορτές με υγεία και χαμόγελα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ♥♥♥♥♥ μερσιιιιι πολυυυυ
      αύριο οι εντυπώσεις :-)

      Διαγραφή
  29. Απαντήσεις
    1. Πολυ ωραια εγιναν Ελπιδα ♥♥♥♥ να σαι πάντα καλά καλο πασχα με υγεια αγαπη χαρες φιλιά απο κρητη κ του χρονουυυυ

      Διαγραφή
  30. ελπιδα!!! απολαμβανω το τσουρεκι μου !!! οτι πιο αφρατο και νοστιμο εχω φαει σε σπιτικο τσουρεκι !!! γιαμ γιαμ ΣΟΥΠΕΡ !!! μονο που το εκανα με τη παλια δοσολογια και χρειαστικε αλευρι στο πλασιμο αλλα οκ . να ρωτησω προς τι η αλλαγη ??? για πιο πολυ ποσοτητα ??? <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Teta Stef χαίρομαι καλό νόστιμο Πάσχα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Kalli sara σε ευχαριστώ πολύ!!!! Γιατί προσπάθησα να τα κάνω οσο πιο απλά γίνεται. Το κάθε αλεύρι διαφέρει το ίδιο και η ποσότητα. Καλό Πάσχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καταπληκτική συνταγή!!! πρώτη φορά έκανα τόσο αφράτα και νόστιμα τσουρέκια!!!Μπράβο και πάλι μπράβο,καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ρουλα!!! Και του χρόνου με υγεία Καλό Πάσχα!!!!!

      Διαγραφή
  34. Ευκολη συνταγη,τα εκανα και εγιναν πολυ ωραια.Ελπιδα,σε ευχαριστ για την συνταγη!!! Καλο Πασχα και καλη Ανασταση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλό Πάσχα και του χρόνου !!!Σε ευχαριστώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Υπέροχα τα τσουρέκια, μέσα σε ένα μήνα τα έκανα πέντε φορές,τα εγγόνια μου έχουν ξετρελαθει,συγχαρητήρια!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Άννα μου σε ευχαριστώ πολύ!!!Χαίρομαι που σας άρεσαν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. οταν τα επλεξα δεν με εφτασε μιση ώρα για να φουσκωσουν, στο τελος ανοιξα τον φουρνο στους 50 βαθμους για να ανεβουν λιγο πριν τα βαλω για ψησιμο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Τα τσουρεκια φαινονται πολύ αφρατα..θα δοκιμασω να τα κανω συντομα..
    θελω να σε ρωτησω αν ξερεις καμια κρεμα καστανου για να βαλω στη μεση...κι αν ταιριαζει με τα μπαχαρικα που προτείνεις, η πρεπει να παραλείψω καποιο ? ..Ευχαριστω......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. anastasia περιμένω εντυπώσεις σε ευχαριστώ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ενώ κάνω πολλά και πολύ ωραία εδέσματα ποτέ δεν πέτυχα τσουρέκια.Εχω γραμμένες
    πάνω από 10 συνταγές.Εννοείται πως διαγράφονται όλες .Ευχαριστώ Ελπιδα. Εκανα τα τέλεια τσουρέκια και δίχως καθόλου κόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Θεανώ μου χαίρομαι πολύ και σε ευχαριστώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ωραία συνταγή φαίνεται, μπορώ να μάθω όμως γιατί τη ζύμη τη βάζετε στο ψυγείο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ευχαριστώ!Επειδή δεν χρειάζεται ζύμωμα.Είναι ίδια τεχνική όπως το ψωμί χωρίς ζύμωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Καλησπέρα!! Μπορώ τη ζύμη να την κάνω με νωπή μαγιά; πόση μαγιά να βάλω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Καλημέρα!Δεν την έχω φτιάξει με νωπή για να σου πω.Όπως είδες έχει ελάχιστη μαγιά γιατί αφήνεις όλη νύχτα το ζυμάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Μολις τα επλασα...Ας πω δηλαδη οτι προσπαθησα γιατι δεν μπορουσα να τα πλασω μου απλωναν τα φυτιλια μου...Και το πιο βασικο ειναι οτι δεν μου φουσκωσαν...Τι εκανα λαθος Ελπιδα μου;Παρολα αυτα τα ψηνω κι οτι γινει...Θελω να τα ξαναδοκιμασω γιατι ειναι πολυ ευκολα...Μακαρι να μου πετυχαιναν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. marylou's τα άφησες όλη νύχτα στο ψυγείο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν κ πολυ καθυστερημενα σου απανταω αλλα ναι τα ειχα αφησει ολη νυχτα στο ψυγειο.Τα εψησα ηταν νοστιμα αλλα δεν φουσκωσαν κ οταν τα επλαθα τα φυτιλια μου απλωναν.....Τι λαθος εκανα;;;

      Διαγραφή
    2. Και στο ψυγείο τριπλασιάζονται και μπορείς να τα πλέξεις τέλεια. Ισως ήθελε ελάχιστο αλεύρι ακόμα.

      Διαγραφή
    3. Και στο ψυγείο τριπλασιάζονται και μπορείς να τα πλέξεις τέλεια. Ισως ήθελε ελάχιστο αλεύρι ακόμα.

      Διαγραφή
  49. Συγχαρητήρια για την πολύ εύκολη συνταγή! Έφτιαξα τα τσουρέκια εχθές και σήμερα δεν έχει μείνει ψίχουλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ElenaK Χαίρομαι πολύ Μπράβο!!!!Σε ευχαριστώ πολύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. καλησπερα!λεω για πρωτη φορα να δοκιμασω να κανω κ εγω τσουρεκια!ως αρχαρια θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα.ειναι απαραιτητο να μπουνε στο ψυγειο?επειδη ο χρονος ειναι περιορισμενος υπαρχει η δυνατοτητα να τα κανω την ιδια μερα ?αν ναι πως?επισης τι αλευρι θα προτεινατε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. tsita Ναι πρέπει να μπουνε στο ψυγείο μπορείς να τα κάνεις το πρωί να τα βάλεις στο ψυγείο και να τα ψήσεις το βράδυ!Έχω δοκιμάσει διάφορα αλεύρια.
    Τελευταία πήρα από τον φούρνο της γειτονιάς μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Χρόνια προσπαθώ να πετύχω αυτή τη συνταγή!!! Τέλεια τσουρέκια, ευχαριστούμε πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Santou χαίρομαι πολύ σε ευχαριστώ και του χρόνου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Στα υλικά γράφετε 400 γρ ζάχαρη, ενώ καπου στα σχόλια λέτε 225 γρ ζάχαρη δηλ μια κούπα...Ποιό απ τα δύο ισχύει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Τα έκανα πέρσι-ήταν τέλεια!!!- αλλά δεν θυμάμαι τι είχα κανει με την ζάχαρη...Περιμένω απεγνωσμένα απάντηση γιατί αύριο πρέπει να τα ξεκινήσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Elisabeth κανονικά ότι λέει η συνταγή 400 γρ ζάχαρη!!Καλή επιτυχία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ευχαριστώ! Ελπίζω να γίνουν σαν τα περσινα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Τέλεια έγιναν!!! Σε ευχαριστώ πολύ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Rena Μπράβο χαίρομαι και του χρόνου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή