Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016

" Κουρού elpidas little corner "


   Ήρθε η στιγμή να μοιραστώ μαζί σας μια από τις πρώτες μου συνταγές.
   Την πείραξα λίγο την έφτιαξα πίτα και σας παρουσιάζω την Κουρού μου.
    Μια ζύμη που θα την  λατρέψετε για την νοστιμιά και την ευκολία της.
  Μπορείτε να φτιάξετε μικρά πιτάκια η πίτα και να τα γεμίσετε με ότι θέλετε.
  Τέλειο πρωινό για το σχολείο-παιδικά πάρτυ ότι μπορείτε να φανταστείτε.
  Πάμε στην κουζίνα μου να φτιάξουμε βήμα βήμα πίτα και πιτάκια.
   Υλικά για την ζύμη
   250 γρ γιαούρτι στραγγιστό(εγώ έβαλα  με χαμηλά λιπαρά)
   2 αυγά-50  γρ ρεγκάτο η κεφαλοτύρι-250 γρ ηλιέλαιο-1 κ.γ αλάτι
   500 γρ αλεύρι-2 κ.γ μπέικιν-1 κ.γ ξερή μαγιά-1/2 κγ ζάχαρη
                                                                               

  
    Οδηγίες
    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και έχουμε μια ζύμη που κολλάει.
    Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 1 ώρα περίπου στο ψυγείο.
    Ετοιμάζουμε την γέμιση εγώ έφτιαξα μια διαφορετική πρασόπιτα 
                        
                Υλικά για την γέμιση
                200 γρ πατάτες-200 γρ πράσο-2 κ.σ λάδι-2 κ.σ αλεύρι-150 ml γάλα
                 80 γρ τσένταρ-80 γρ κίτρινο τυρί-1 κ.γ μουστάρδα-μαϊντανό.
                 Προαιρετικά για επάλειψη
                 1 κρόκο+2-3 κουταλιές νερό και σουσάμι                 

 
    Οδηγίες
    Βράζουμε τις πατάτες και τις πατάμε με το πρες πουρέ.
    Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα βράζουμε 2-3 λεπτά.
    Στραγγίζουμε τα πράσα και τα βαζουμε σε κατσαρόλα να φύγουν τα υγρά.
    Προσθέτουμε το λάδι πασπαλίζουμε με αλεύρι και ανακατεύουμε.
    Μετά το γάλα σιγά σιγά τα τυριά την μουστάρδα-πατάτες και κατεβάζουμε,
    από την φωτιά.Προσθέτουμε μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
    Προαιρετικά πάπρικα και αλάτι με προσοχή γιατί βάλαμε τα τυριά.
    Αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση για να τελειώσουμε την πίτα μας.
    Μπορούμε να την φτιάξουμε από το προηγούμενο βράδυ αν θέλουμε.
    Ανάβουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς και λαδώνουμε το ταψί.
    Πέρνουμε την μισή ζύμη και την απλώνουμε με τα χέρια στο ταψί.
    Απλώνουμε από πάνω την γέμιση και τελειώνουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
    Θα σας βοηθήσει αν την ανοίξετε με τα χέρια η σε ένα ανάποδο ταψί.
    Και απλά γυρίζετε το φύλλο μέσα η επάνω στο ταψί όπως σας βολεύει.

 
    Αλείφουμε με κρόκο+νερό την πίτα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
    Ψήνουμε την πίτα για 50 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο μας.
    Και πόσο ξεροψημένη σας αρέσει εμένα μου αρέσει τραγανή.
    Με την ίδια ζύμη έφτιαξα πιτάκια με πράσο-ανθότυρο-φέτα-αυγό.         
                                                
    Απλά χρειάζονται γύρω στα 20-25 λεπτά ψήσιμο ανάλογα το μέγεθος.
    Δοκιμάστε τα και θα σας ξετρελάνουν είναι πεντανόστιμα.  
                                                                           
                                                
                                                " Καλή επιτυχία elpidas little corner "



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου