Λαγάνες εύκολες χωρίς ζύμωμα γεμιστές με χαλβά η ελιές.
Αγαπήσατε τις λαγάνες μου πολύ και φέτος σας έφτιαξα γεμιστές.
Ξεροψημένες σαν γλύκισμα λιώνουν στο στόμα πεντανόστιμες.
Δεν περιμένετε όλη νύχτα τις φτιάχνετε σε ένα μισάωρο.
Απλά ήρθαν για να μείνουν πάμε να τις φτιάξουμε.
Υλικά
3-1/4 κούπας αλεύρι γ.ο.χ-1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κ.σ μέλι-1/2 κ.σ αλάτι-1 1/2 κούπα χλιαρό νερό
2 κ.σ ελαιόλαδο(3 κ.σ χαλβά για την γέμιση)
1/3 κ.σ ζάχαρη-2 κ.σ νερό-σουσάμι
(εγώ έβαλα το 1/4 κίτρινο αλεύρι)
Οδηγίες
Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό-λάδι-μέλι-μαγιά-1/4 κούπα αλεύρι.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να δούμε φουσκάλες.
Βάζουμε σε άλλο μπολ το αλεύρι-αλάτι και ανακατεύουμε
Βάζουμε στο αλεύρι την μαγιά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Μόλις γίνει μια μπάλα λαδώνουμε το μπολ και το σκεπάζουμε.
Μετά από 15 λεπτά το ζυμάρι μας έχει γίνει διπλάσιο.
Χωρίζουμε στα 2 το ζυμάρι και γεμίζουμε με χαλβά η ελιές .
Μπορείτε να τις αφήσετε και έτσι η να τις γεμίσετε με ότι άλλο θέλετε
Ανάβουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς και περιμένουμε 15-20 λεπτά.
Βάζουμε ένα μπολ με ζεστό νερό κάτω στον φούρνο.
Ψεκάζουμε η περνάμε με πινέλο τις λαγάνες με ζαχαρόνερο-σουσάμι
Ψήνουμε 25 λεπτά περίπου πάντα ανάλογα τον φούρνο μας
Ψεκάζουμε 1 φορά στα πρώτα 10 λεπτά για πιο τραγανές λαγάνες
Βγάζουμε το μπολ με το νερό από τον φούρνο και ψήνουμε 15 λεπτά.
Σκέτες με χαλβά η ελιές με κουβερτούρα ότι σας αρέσει!
" Καλή Σαρακοστή elpidas little corner "
Αννα σε ευχαριστώ!!Και του χρόνου!!
ΑπάντησηΔιαγραφή