Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

" Λαδερή Χορτόπιτα με μανιτάρια "

    Πάμε πάλι στις αγαπημένες μου πίτες ένα θέμα που δεν τελειώνει ποτέ.
    Μπορείτε να την φτιάξετε και να την προσαρμόσετε στα γούστα σας.
    Χωρίς αυγά λαδερή νηστίσιμη και όμως τόσο νόστιμη.
    Προσπαθήστε αν δεν έχετε φτιάξει σπιτικό φύλλο είναι εύκολο.
    Αρκεί πολύ αγάπη και όρεξη για να  φτιάξετε μόνοι σας μια πίτα.
    Πάμε να φτιάξουμε βήμα βήμα την λαδερή  χορτόπιτα μου                  
    Υλικά
    Για την ζύμη :εδώ                                                   

    Για την γέμιση
    2 μέτρια κρεμμύδια-1 κ.σ μπαλσάμικο-1/2 κ.σ ζάχαρη
    200 γρ μανιτάρια φρέσκα η κονσέρβα-3 κ.σ τραχανά
    400 γρ διάφορα χόρτα-σπανάκι-πράσο-λάπατα-δυόσμο
    άνηθο-φρέσκο κρεμμύδι-1/2 φλ καλαμποκέλαιο                
   Οδηγίες
   Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα βάζουμε σε τηγάνι με 2 κ.σ λάδι
   αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου να γυαλίσουν προσθέτουμε το μπαλσάμικο
   την ζάχαρη και τέλος τα μανιτάρια σε φέτες.Ανακατεύουμε 2-3 λεπτά και
   κατεβάζουμε από την φωτιά αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
   Ρίχνουμε στην γέμιση τον τραχανά-χόρτα-καλαμποκέλαιο και ανακατεύουμε.
   (τα χόρτα απλά τα πλένουμε τα χοντροκόβουμε και τα σκουπίζουμε)                                      
 
    Η γέμιση μας πρέπει να είναι τελείως κρύα να μη νοτίσουν τα φύλλα μας.
    Συνεχίζουμε ακριβώς όπως φτιάχνουμε και την Τυρόπιτα       
                            Δοκιμάστε την είναι "Για πολλά respect "όπως είπε η φίλη μου Εύα!
                                           
                                                    " Καλή Όρεξη elpidas little corner "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου