Αν σας πω ότι πρώτη φορά φτιάχνω Τιραμισού,ενώ το έχω στο μυαλό μου πολύ καιρό.
Ήρθε η ώρα του,και τώρα που το δοκίμασα κατάλαβα γιατί σημαίνει τράβα με ψηλά.
Δεν έχω λόγια να περιγράψω την νοστιμιά του,το πόσο ελαφρύ και αέρινο είναι.
Πάρτε τα υλικά και φτιάξτε το σήμερα κιόλας,και θα δείτε πόσο ψηλά θα σας τραβήξει.
Ναι θα σας ανεβάσει ψηλά,και θα δείτε ότι πιο εύκολο γλυκό δεν έχετε φτιάξει.
Επειδή βιάζομαι να το μοιραστώ μαζί σας,πάμε τώρα αμέσως στην κουζίνα μου.
Υλικά
250 ml κρέμα γάλακτος-250 γρ μασκαρπόνε μαλακό
50 γρ ζάχαρη-1 κ.γ υγρή βανίλια
350 γρ γαλλικό καφέ-4 κ.σ κακάο
1 συσκευασία με μπισκότα σαβαγιάρ 20-25 κομμάτια-2 κ.σ ρούμι
Οδηγίες
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος,να γίνει σαν γιαούρτι και την βάζετε στο ψυγείο.
Ετοιμάζετε τον καφέ, προσθέστε το ρούμι και αφήνετε στην άκρη να κρυώσει τελείως.
Χτυπάτε το μασκαρπόνε-ζάχαρη-βανίλια,και προσθέστε σιγά σιγά την σαντιγί.
Βουτάτε τα μισά σαβαγιάρ στον καφέ,και τα αραδιάζεται σε ένα πυρίμαχο.
Απλώνεται από πάνω την μισή κρέμα,και κοσκινίστε λίγο κακάο.
Αφήνετε στο ψυγείο για 4-5 ώρες,η από το προηγούμενο βράδυ.
Έτσι θα μπορείτε να το κόψετε τέλεια,χωρίς να σας διαλυθεί.
μυστικά
μπορείτε αντί για ρούμι να βάλετε λικέρ καλούα.
αντί για γαλλικό καφέ,να βάλετε εσπρέσο.
να το φτιάξετε ατομικό σε ποτήρια,η σε ότι σκεύος θέλετε.
να βάλετε αντί για κακάο σοκολάτα,να βάλετε και φράουλες.
μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας σαβαγιάρ.
" Καλή Όρεξη elpidas little corner "
Αν δεν έχουμε τέτοιο καφέ ;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΝες καφέ κάνει;;;