Αφού έχετε αγαπήσει τόσο τα κουλούρια χωρίς ζύμωμα,σας δίνω άλλη μια συνταγή..
Έμπνευση που πέτυχε και έχω ενθουσιαστεί,σε πιο λάιτ μορφή χωρίς ζάχαρη.
Γίνονται σε πέντε λεπτά και απλά αφήνετε,να φουσκώσει για λίγο η ζύμη.
Μπορείτε να τα κάνετε με παραλλαγές,και να τα απολαύσετε γλυκά η αλμυρά.
Πάμε στην κουζίνα μου να φτιάξουμε απλά και νόστιμα κουλούρια,χωρίς ζύμωμα.
Υλικά
220 γρ αλεύρι-6 γρ ξερή μαγιά-20 γρ.μέλι-30 γρ.ελαιόλαδο
1/2 κ.γ αλάτι-3/4 περίπου χλιαρό νερό,ανάλογα το αλεύρι σας
Επάλειψη
3/4 κούπας χλιαρό νερό 1/2 κ.σ μέλι-1/2 κ.σ πετιμέζι-σουσάμι
Οδηγίες
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι-μαγιά-μέλι-λάδι και τέλος λίγο-λίγο το νερό.
Απλά ανακατεύουμε με ένα κουτάλι,προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε.
Μόλις δούμε ότι ξεκόλλησε από το μπολ,είναι έτοιμη η ζύμη κολλάει ελαφρώς.
Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό φούρνο,15-20 λεπτά.
Προσθέτουμε το μέλι και το πετιμέζι στο νερό,και το αφήνουμε στην άκρη.
Μόλις φουσκώσει η ζύμη,ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Πλάθουμε τα κουλούρια,και τα βουτάμε στο νερό(με το μέλι+πετιμέζι).
Βουτάμε τα κουλούρια στο σουσάμι,να κολλήσει καλά γύρω γύρω.
Αραδιάζομαι τα κουλούρια σε μια λαμαρίνα,με λαδόκολλα και ψήνουμε.
Περίπου 15-20 λεπτά ανάλογα το μέγεθος,και ανάλογα πως ψήνει ό φούρνος σας.
Απολαύστε τα κουλούρια όπως σας αρέσουν,με ταχίνι-σοκολατένιο ταχίνι-ελιές.
μυστικά
αν δεν θέλετε να βάλετε μέλι,μπορείτε να βάλετε ζάχαρη.
αν δεν έχετε πετιμέζι,βάλτε μόνο μέλι η ζάχαρη.
μπορείτε να τα κάνετε,μικρά η μεγάλα όπως θέλετε.
να τα βάλετε στην κατάψυξη,έτοιμα ψημένα.
Αλλη μιά υπέροχη δημιουργία σου!!!!Να είσαι καλά γλυκό μου κορίτσι!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ,Λένα μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε Ελπίδα! Προτιμώ το προζύμι από τη ξηρή μαγιά, υπάρχει ανάλογη συνταγή?
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχω δοκιμάσει να φτιάξω προζύμι.Μπορείς να το δοκιμάσεις αντί για μαγιά βάλε προζύμι.
Διαγραφήφαινονται τελεια!!!!!!!! Αν τα κανω με αλευρι ζεας θα πετυχουν????? Ευχαριστουμε πολυ
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ,μπορείς να δοκιμάσεις!!
ΔιαγραφήΠώς μπορώ να τα κάνω αλμυρα...με τυρι ή ελιές??
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα βάλεις στο μείγμα ελιές η τυριά!!
Διαγραφήμου αρεσουν παρα πολυ.και καθε μερα να ετρωγα δεν θα ελεγα οχι.φαινονται πολυ λαχταριστα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ!!
ΔιαγραφήΕίναι υπέροχα όπως όλες οι συνταγές σου ειδικά το ψωμί χωρίς ζύμωμα κάνει θραυση καλή χρονιά!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή χρονιά,σε ευχαριστώ πολύ!!Ελπίζω να δοκίμασες και τα Τσουρέκια!!
ΑπάντησηΔιαγραφή