Μετά την Βανίλια σειρά έχει η σοκολάτα,εύκολη κρέμα ψυγείου.
Σίγουρα αυτοί που αγαπάνε την σοκολάτα,είναι πολλοί.
Σας έχω εύκολο,νόστιμο γλυκό με πολλές παραλλαγές.
Αν και εγώ είμαι από αυτούς,που αγαπάνε πιο πολύ την βανίλια.
Μου αρέσουν όμως και τα ελαφριά δροσερά σοκολατένια γλυκά.
Πάμε στην κουζίνα,να μοιραστώ μαζί σας την συνταγή μου.
Υλικά
150 γρ μπισκότα σοκολάτας ορεο η άλλα σοκολατένια μπισκότα.
50 γρ λιωμένο βούτυρο-4 μπισκότα προαιρετικά,για γαρνίρισμα.
500 γρ γάλα-50 γρ ζάχαρη-40 γρ κόρν φλάουρ-2 κρόκους
40 γρ βούτυρ-πρέζα κανέλα-100 γρ κουβερτούρα
330 ml κρέμα γάλακτος-2 κ.σ άχνη ζάχαρη-2-3 κ.σ κακάο
Οδηγίες
Σπάμε τα μπισκότα στο μούλτι η με τα χέρια,εγώ δεν τα έτριψα τελείως.
Λιώνουμε το βούτυρο,και ανακατεύουμε τα μπισκότα καλά.
Το απλώνουμε σε ένα ταψί,και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα-ζάχαρη-κρόκους+κόρν φλάουρ.
Ανακατεύουμε ζωηρά σε μέτρια φωτιά,μέχρι να πήξει.
Προσθέτουμε το βούτυρο-κουβερτούρα-κανέλα+κατεβάζουμε από την φωτιά.
Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ,και σκεπάζουμε με μεμβράνη.
Η μεμβράνη να ακουμπάει στην κρέμα,για να μην κάνει κρούστα.
Η μεμβράνη να ακουμπάει στην κρέμα,για να μην κάνει κρούστα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος την άχνη, και το κακάο να γίνει σαντιγί.
Στο ψυγείο και η σαντιγί,αφού έχουν κρυώσει όλα τελειώνουμε το γλυκό.
Προσθέτουμε απαλά με μια μαρίζ,την μισή σαντιγί στην κρέμα.
Ανακατεύουμε να ενωθούν καλά,και προσθέτουμε τα μπισκότα.
Μοιράζουμε το μείγμα σε ποτήρια,γαρνίρομαι πάνω με σαντιγί.
Βάζουμε πάνω σπασμένα η τριμμένα μπισκότα,και άχνη ζάχαρη.
μυστικά
μπορείτε να βάλετε το μπισκότο σε στρώσεις εναλλάξ με την κρέμα.
να το φτιάξετε σε ταψί με βάση το μπισκότο-κρέμα-σαντιγί.
προσθέστε γλυκό κουταλιού η φρέσκα φρούτα,φράουλες-κεράσια.
να βάλετε όποια μπισκότα σας αρέσουν-σαβαγιάρ-παντεσπάνι.
ακόμα και κέικ που σας έχει περισσέψει,να προσθέσετε κουβερτούρα.
μπορείτε να το φτιάξετε με κρέμα,να παραλείψετε τελείως την σαντιγί.
αν θέλετε αντί για κουβερτούρα βάζετε κακάο,η μισό μισό.
το κάνετε όσο σοκολατένιο σας αρέσει,περισσότερο η λιγότερο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου