Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

" Η Τρελή Ζύμη Μου "

                                                         
Η ζύμη που περιμένατε είναι εδώ,και πιστέψτε με θα την λατρέψετε.
Είναι μια τρελή ζύμη όπως σας είπα,γίνεται αλμυρή και γλυκιά.
Πολύ εύκολη χωρίς ζύμωμα,με υλικά που έχετε στο σπίτι.

Θα σας δείξω πολλές,αγαπημένες συνταγές με αυτή την ζύμη.
Σήμερα θα φτιάξουμε παρέα,την πιο εύκολη και τέλεια Πίτσα.
Βιάζομαι να την μοιραστώ μαζί σας,πάμε στην κουζίνα μου.
                             
Υλικά για την ζύμη
160-180 γρ περίπου χλιαρό γάλα-2 κ.γ ξερή μαγιά-1 κ.γ ζάχαρη

500 γρ αλεύρι γ.ο.χ-1+1/2 κ.γ μπέικιν-1+1/2 κ.γ αλάτι

180 γρ γιαούρτι-1 αυγό                      
Οδηγίες
Βάζουμε σε ένα μπολ το χλιαρό γάλα την μαγιά,και την ζάχαρη.
Το αφήνουμε για 15 λεπτά,στην άκρη να φουσκώσει.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε με ένα πιρούνι,το αυγό με το γιαούρτι.
Βάζουμε τώρα σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι-αλάτι και μπέικιν.
Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι,προσθέτουμε την μαγιά και το γιαούρτι.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το πιρούνι,και τέλος με μια μαρίζ.
Όπως έχω γράψει στα υλικά στο γάλα λέω περίπου,όχι ακριβώς.
Ίσως πάρει λιγότερο ίσως περισσότερο,δεν γίνεται σφιχτή η ζύμη.
Μόλις δείτε ότι το μπολ σας είναι καθαρό,η ζύμη είναι έτοιμη.
Σκεπάζετε με μια μεμβράνη και μια πετσέτα,και αφήνετε για 2 ώρες.
Σε αυτό το στάδιο αν δεν θέλετε,να χρησιμοποιήσετε αμέσως την ζύμη.
Την διπλώνετε και την βάζετε στο ψυγείο,μπορείτε να την αφήσετε
στο ψυγείο 3 μέρες.Μπορείτε να την φυλάξετε και στην κατάψυξη.
Για να φτιάξουμε την πίτσα,χωρίζουμε στα δύο την ζύμη μας.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 230-250 βαθμούς,να ζεσταθεί πολύ.
Όπως ξέρετε όσοι έχετε κάνει πίτσα μου,την ψήνω σε λαδόκολλα.
Ναι καλά διαβάσατε,στην σχάρα σε λαδόκολλα κάτω κάτω.
Αδειάζουμε την ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο,με λίγο αλεύρι.
Αν δείτε ότι κολλάει,θα προσθέσετε λίγο αλεύρι.
Βάζετε επάνω την αγαπημένη σας γέμιση,και ψήνετε για 9 λεπτά.
Εγώ εδώ έχω βάλει,κρύα σάλτσα ντομάτας-μοτσαρέλα+ντοματίνια.
Ελάχιστο σπανάκι και πολύ λίγο ελαιόλαδο,μόλις ψηθεί ρίγανη-πιπέρι
ρόκα-ελαιόλαδο και ξύσμα λεμονιού.Φτιάξτε την,όπως σας αρέσει.
μυστικά
προσοχή στο γάλα να μην καίει,καλύτερα κρύο παρά καυτό.
αν το μείγμα είναι σφιχτό,προσθέστε λίγο γάλα.
και αν δείτε ότι είναι πολύ νερουλό,λίγο αλεύρι.
εξαρτάται από το αλεύρι,γιαυτό λέω περίπου.
μη βάζετε πολλά υλικά πάνω στην πίτσα σας.
μπορείτε να παραλείψετε το αυγό,και να βάλετε πιο πολύ γάλα.
                     
                                   "Καλή επιτυχία elpidas little corner"
          " Έρχονται πολλές συνταγές με αυτή την ζύμη,όλες μια και μια"
                 Ευχαριστώ πολύ την φίλη μου Gemma,για την συνταγή.



4 σχόλια:

  1. τρελη αλλα ωραια τρελη.και πεντανοστιμη βεβαιως βεβαιως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μοιάζει πολύ Ελπιδάκι με το μαγικά ζυμαράκι της Αργυρούλας μας!!!!Θα δοκιμάσω κι αυτή βέβαια σύντομα και θα σου πω εντυπωσεις!!!!!Ευχαριστώ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχει λάδι,έχει μαγιά και μπέικιν,και είναι χωρίς ζύμωμα.
      Είναι ξεχωριστή ζύμη,και την κρατάς και 3-4 μέρες στο ψυγείο.Έτσι κάνεις και της Αργυρούλας,δεν την έχω δει...

      Διαγραφή