Αν με ρωτούσατε ποια φαγητά θεωρώ δύσκολα,σίγουρα δεν θα σας έλεγα το Παστίτσιο.
Αλήθεια το φτιάχνω από πολύ μικρή,και έτσι πως το φτιάχνω το θεωρώ πολύ εύκολο.
Η συνταγή που θα μοιραστώ μαζί σας,είναι από τις πρώτες μου συνταγές.
Ήταν το αγαπημένο φαγητό του μπαμπά μου,και όχι άδικα αφού είναι τέλειο.
Σίγουρα υπάρχουν πολλές συνταγές για παστίτσιο,και όλοι το φτιάχνετε σπίτι σας.
Υπάρχουν όμως και φίλοι μου που μου ζητάνε και αυτές τις συνταγές,σταθερή αξία.
Πάμε λοιπόν να μοιραστώ μαζί σας,το δικό μου αγαπημένο Παστίτσιο.
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο-250 με 300 γρ κεφαλοτύρι-2 κ.σ βούτυρο
500 γρ μοσχαρίσιο κιμά-3 κ.σ λάδι-αλάτι-πιπέρι-1 δαφνόφυλλο-1/2 φλ.νερό
1 κρεμμύδι-1 κ.γ πελτέ ντομάτας+2 ώριμες ντομάτες η σάλτσα ντομάτας
70 γρ βούτυρο-70 γρ αλεύρι-700 γρ γάλα-αλάτι-πιπέρι-πρέζα μοσχοκάρυδο
2-3 κ.σ φρυγανιά τριμμένη-1 κ.σ βούτυρο-2-3 κ.σ κεφαλοτύρι-3 κ.σ μαϊντανό
Οδηγίες
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και τον κιμά,και δεν ανακατεύουμε καθόλου.
Μόλις αλλάξει χρώμα απλά τον γυρνάμε,να ψηθεί και από την άλλη μεριά.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι τα μπαχαρικά,και ακατεύουμε.
Τέλος τον πελτέ να ψηθεί,και τελειώνουμε με την ντομάτα και το νερό.
Θα είναι έτοιμος σε 10-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά+όταν δούμε ότι δεν έχει υγρά.
Πριν τον κατεβάσουμε από την φωτιά,προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Συνεχίζουμε με τα μακαρόνια τα βράζουμε όσο λέει η συσκευασία,εγώ 8 λεπτά.
Στραγγίζουμε τα μακαρόνια όσο είναι ζεστά,προσθέτουμε το βούτυρο+ανακατεύουμε.
Και τελειώνουμε με την κρέμα,βάζουμε το βούτυρο και το αλεύρι στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε να ψηθεί το αλεύρι,και να αλλάξει χρώμα προσθέτουμε+τα μπαχαρικά.
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το χλιαρό γάλα και ακατεύουμε ζωηρά,μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά,και ανάβουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε το ταψί και ρίχνουμε κάτω τριμμένη φρυγανιά+πάνω τα μισά μακαρόνια.
Πάνω από τα μακαρόνια τριμμένο κεφαλοτύρι,κιμά και πάλι λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι.
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα μακαρόνια,κεφαλοτύρι και τελειώνουμε με την κρέμα.
Επάνω από την κρέμα βάζουμε τριμμένο κεφαλοτύρι-φρυγανιά-και κομμάτια βούτυρο.
Ψήνουμε το Παστίτσιο 50 λεπτά περίπου,και ανάλογα πως ψήνει ο φούρνος σας.
μυστικά
μπορείτε να φτιάξετε το παστίτσιο με πένες η κοφτά μακαρόνια.
αν θέλετε ανακατεύετε τα μακαρόνια με τον κιμά,πριν τα βάλετε στο ταψί.
αν δεν έχετε κεφαλοτύρι,μπορείτε να βάλετε φέτα η όποιο τυρί έχετε.
" Καλή επιτυχία elpidas little corner "
Αλήθεια το φτιάχνω από πολύ μικρή,και έτσι πως το φτιάχνω το θεωρώ πολύ εύκολο.
Η συνταγή που θα μοιραστώ μαζί σας,είναι από τις πρώτες μου συνταγές.
Ήταν το αγαπημένο φαγητό του μπαμπά μου,και όχι άδικα αφού είναι τέλειο.
Σίγουρα υπάρχουν πολλές συνταγές για παστίτσιο,και όλοι το φτιάχνετε σπίτι σας.
Υπάρχουν όμως και φίλοι μου που μου ζητάνε και αυτές τις συνταγές,σταθερή αξία.
Πάμε λοιπόν να μοιραστώ μαζί σας,το δικό μου αγαπημένο Παστίτσιο.
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο-250 με 300 γρ κεφαλοτύρι-2 κ.σ βούτυρο
500 γρ μοσχαρίσιο κιμά-3 κ.σ λάδι-αλάτι-πιπέρι-1 δαφνόφυλλο-1/2 φλ.νερό
1 κρεμμύδι-1 κ.γ πελτέ ντομάτας+2 ώριμες ντομάτες η σάλτσα ντομάτας
70 γρ βούτυρο-70 γρ αλεύρι-700 γρ γάλα-αλάτι-πιπέρι-πρέζα μοσχοκάρυδο
2-3 κ.σ φρυγανιά τριμμένη-1 κ.σ βούτυρο-2-3 κ.σ κεφαλοτύρι-3 κ.σ μαϊντανό
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και τον κιμά,και δεν ανακατεύουμε καθόλου.
Μόλις αλλάξει χρώμα απλά τον γυρνάμε,να ψηθεί και από την άλλη μεριά.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι τα μπαχαρικά,και ακατεύουμε.
Τέλος τον πελτέ να ψηθεί,και τελειώνουμε με την ντομάτα και το νερό.
Θα είναι έτοιμος σε 10-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά+όταν δούμε ότι δεν έχει υγρά.
Πριν τον κατεβάσουμε από την φωτιά,προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Συνεχίζουμε με τα μακαρόνια τα βράζουμε όσο λέει η συσκευασία,εγώ 8 λεπτά.
Στραγγίζουμε τα μακαρόνια όσο είναι ζεστά,προσθέτουμε το βούτυρο+ανακατεύουμε.
Και τελειώνουμε με την κρέμα,βάζουμε το βούτυρο και το αλεύρι στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε να ψηθεί το αλεύρι,και να αλλάξει χρώμα προσθέτουμε+τα μπαχαρικά.
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το χλιαρό γάλα και ακατεύουμε ζωηρά,μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά,και ανάβουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε το ταψί και ρίχνουμε κάτω τριμμένη φρυγανιά+πάνω τα μισά μακαρόνια.
Πάνω από τα μακαρόνια τριμμένο κεφαλοτύρι,κιμά και πάλι λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι.
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα μακαρόνια,κεφαλοτύρι και τελειώνουμε με την κρέμα.
Επάνω από την κρέμα βάζουμε τριμμένο κεφαλοτύρι-φρυγανιά-και κομμάτια βούτυρο.
Ψήνουμε το Παστίτσιο 50 λεπτά περίπου,και ανάλογα πως ψήνει ο φούρνος σας.
μυστικά
μπορείτε να φτιάξετε το παστίτσιο με πένες η κοφτά μακαρόνια.
αν θέλετε ανακατεύετε τα μακαρόνια με τον κιμά,πριν τα βάλετε στο ταψί.
αν δεν έχετε κεφαλοτύρι,μπορείτε να βάλετε φέτα η όποιο τυρί έχετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου