Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Η Μακαρονόπιτα Μου!!

                                                 
       
                     Με λίγα υλικά και πολύ φαντασία μπορούμε να φτιάξουμε κάτι πολύ νόστιμο.
                        Μια πίτα εύκολη ελαφριά και νόστιμη σας έχω σήμερα Μακαρονόπιτα.
               Σηκώνει πολλές παραλλαγές η συνταγή μπορούμε να την φτιάξουμε με ότι έχουμε.
             Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε κοτόπουλο η κιμά η σκέτη όπως την έφτιαξα εγώ.
           Αφού την δοκιμάσαμε μας άρεσε και θα την ξαναφτιάξω,είπα να την μοιραστώ μαζί σας.
                 Μπορείτε να την φτιάξετε και με έτοιμο φύλλο εγώ προτιμώ το σπιτικό.
                                  Πάμε να φτιάξουμε την εύκολη Μακαρονόπιτα μου;;
                                                                           

                                                          Θα χρειαστώ για την ζύμη:
500 γρ αλεύρι-4 κ.σ λάδι
λίγο ξύδι-1/2 κ.γ αλάτι
1 κούπα χλιαρό νερό
ταψί για πίτες 35εκ
3/4 φλ λάδι για τα φύλλα
Γέμιση:
1/2 πακέτο κοφτό μακαρονάκι μικρό η άλλα μακαρόνια
50 γρ βούτυρο-50 γρ αλεύρι-1/2 κ.σ μουστάρδα
400 γρ γάλα-2 αυγά-2 φλ τριμμένα τυριά.
λίγο αλάτι-πιπέρι-μοσχοκάρυδο(αν θέλετε)


Πως την φτιάχνω:
Βάζω όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνω μέχρι να έχω μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζω και αφήνω στην άκρη το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 1 ώρα,ετοιμάζω την γέμιση.
Βράζω τα μακαρονάκια και τα αφήνω στην άκρη,σε ένα κατσαρολάκι βάζω το βούτυρο με το αλεύρι.
ανακατεύω και προσθέτω σιγά σιγά το γάλα ζεστό έχω μια μπεσαμέλ λίγο σφιχτή.
Προσθέτω το αλάτι και τα μπαχαρικά την μουστάρδα και κατεβάζω από την φωτιά.
Αφήνω να κρυώσει λίγο και ρίχνω τα τυριά και τα αυγά.
Αφήνω την γέμιση να κρυώσει καλά και ετοιμάζω τα φύλλα για την πίτα.
Χωρίζω την ζύμη στα 5 και ανοίγω το φύλλο όσο το ταψί.


Αλείφω με λάδι το ταψί και βάζω ένα φύλλο αλείφω πάλι με λάδι άλλο ένα φύλλο.
Πάνω από τα 2 φύλλα που έβαλα στο ταψί βάζω τη μισή γέμιση.

Βάζω ένα φύλλο πάνω από την γέμισή και λαδώνω πάλι και βάζω την υπόλοιπη γέμιση.
Πάλι φύλλο λαδώνω και τελειώνω με το τελευταίο φύλλο και λάδωμα.


Προθερμαίνω στους 200 βαθμούς τον φούρνο και χαράζω λίγο την πίτα.


Ψήνω την Πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς περίπου 50 λεπτά.
Ανάλογα πάντα τον φούρνο μας και πόσο ξεροψημένη μας αρέσει.


Αυτή είναι η Μακαρονόπιτα Μου εύχομαι να την απολαύσετε!!! 


Καλή Όρεξη!!!

10 σχόλια:

  1. τι ωραια και πρωτοτυπη πιτα! με κοφτο μακαρονι πιστευω ειναι καλυτερο απ τα κανονικα μακαρονια ! καλημερα και καλο μηνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eυχαριστώ πολύ!!!Ναι πιο βολικό το κοφτό!!
    Καλό μήνα πολλά φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο Ελπίδα μου!
    Το χειροποίητο φύλλο είναι όλα τα λεφτά!
    Μου αρέσουν οι μακαρονόπιτες!
    Να σου πω την αλήθεια μου, την προτιμώ σκέτη! Χωρίς κιμάδες και κρέας. Μόνο με τυριά, έτσι όπως την εχεις φτιάξει εσύ!!

    Σε φιλώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρυσαυγή μου σε ευχαριστώ πολύ!!!
    Ναι και εγώ την προτιμώ με τυριά.
    Πολλά φιλάκια καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελπιδούλα μου τώρα αυτό δεν είναι σωστό που κάνεις... Λατρεύω τις πίτες και λατρεύω τα ζυμαρικά! Τα έβαλες και τα δυο μαζί, τώρα εγώ πώς να αντέξω η ταλαίπωρη;;;!!! Θα χαλάσω το πληκτρολόγιο από τα σάλια! χαχαχα Πολλά φιλιά και καλό μήνα!

    www.foodaki.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Eλεαννάκι μου γλυκό!!Πάρε όση θέλεις αφού σου άρεσε!!!
    Ευχαριστώ πολύ!!!Καλό μήνα και πολλά φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σπιτικό φύλλο.... λαχταριστή!

    Καλό μήνα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπέροχη σου έγινε Ελπίδα!! Και το φύλλο σου φαίνεται τέλειο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή