Σάββατο, 3 Μαΐου 2014

" Σολομός Φρικασέ "


         Δεν θα ασχοληθείτε ούτε 5 λεπτά και τέλος δεν το θα πιστεύετε.
         Και όμως δεν έχει ούτε λάδι μόνο το ζουμί του και λεμόνι
         Μπορούμε να βάλουμε και λάδι η να κάνουμε λαδολέμονο.
         Πάμε αμέσως να σας δείξω τι έφτιαξα και ενθουσιάστηκα!

                                                                           
Θα χρειαστούμε 
 1 φέτα σολομό-1 κούπα χόρτα εγώ έβαλα ραδίκια που είχα.
4 μαρούλια-2 φρέσκα κρεμμυδάκια-άνιθο-φέτες λεμόνι
αλάτι-πιπέρι-θρούμπι-κόλιανδρο-χυμό λεμονιού.

Πως το φτιάχνουμε
Βράζουμε λίγο τα χόρτα να κρατάνε γιατί το ψάρι θέλει λίγη ώρα.
Βάζουμε σε μαντεμένια κατσαρόλα τα χόρτα-μαρούλι-κρεμμυδάκι-άνιθο.
Αλάτι-πιπέρι και τις φέτες με το λεμόνι γύρω-γύρω.
Από πάνω τον σολομό αλάτι-πιπέρι-θρούμπι-κόλιανδρο.

Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-220 βαθμούς ανάλογα τον φούρνο 
Ψήνουμε περίπου μισή ώρα να πάρει ένα ωραίο χρώμα
Αφού ψηθεί κάνουμε λαδολέμονο η σκέτο λεμόνι όπως το έφτιαξα εγώ.
Έτσι και αλλιώς ο σολομός είναι λιπαρό ψάρι πολύ ωφέλιμο όμως.
Αν δεν έχετε σαν την κατσαρόλα μου φτιάξτε το σε γάστρα η ταψάκι.
( να το σκεπάσετε να ψηθούν και τα χόρτα)

Δοκιμάστε το αξίζει πιο πολλά από όσο κοστίζει!!
"Καλή Επιτυχία elpidas little corner"


6 σχόλια:

  1. Λατρεύω το σολωμό σε κάθε του μορφή!
    Πολύ ωραία τον συνόδευσες με τα ραδίκια.
    Τέλειο και πλήρες γεύμα Ελπίδα μου.

    Καλή αρχή στην ομολογουμένως δύσκολη προσπάθειά σου!
    Ενα κλίκ είναι όμως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εγώ το ίδιο Χρυσαυγή μου ευχαριστώ!!!
    Λίγο δύσκολη ναι ευχαριστώ πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μμμ μου μυρίζει θαύμα γεύση! Περιμένω να δω και τι άλλες συνταγές!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ πολύ Νοτούλα μου Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το ευαίσθητο σημείο μου!!! σολωμός... τον λατρεύω!!
    και συ τον μαγείρεψες τόσο ωραία!!
    καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου!!
    Εύη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εύη μου σε ευχαριστώ!!!Έγινε πεντανόστιμος και δικός μου αγαπημένος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή