Δεν θα ασχοληθείτε ούτε 5 λεπτά και τέλος δεν το θα πιστεύετε.
Και όμως δεν έχει ούτε λάδι μόνο το ζουμί του και λεμόνι
Μπορούμε να βάλουμε και λάδι η να κάνουμε λαδολέμονο.
Πάμε αμέσως να σας δείξω τι έφτιαξα και ενθουσιάστηκα!
Θα χρειαστούμε
1 φέτα σολομό-1 κούπα χόρτα εγώ έβαλα ραδίκια που είχα.
4 μαρούλια-2 φρέσκα κρεμμυδάκια-άνιθο-φέτες λεμόνι
αλάτι-πιπέρι-θρούμπι-κόλιανδρο-χυμό λεμονιού.
Πως το φτιάχνουμε
Βράζουμε λίγο τα χόρτα να κρατάνε γιατί το ψάρι θέλει λίγη ώρα.
Βάζουμε σε μαντεμένια κατσαρόλα τα χόρτα-μαρούλι-κρεμμυδάκι-άνιθο.
Αλάτι-πιπέρι και τις φέτες με το λεμόνι γύρω-γύρω.
Από πάνω τον σολομό αλάτι-πιπέρι-θρούμπι-κόλιανδρο.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-220 βαθμούς ανάλογα τον φούρνο
Ψήνουμε περίπου μισή ώρα να πάρει ένα ωραίο χρώμα
Αφού ψηθεί κάνουμε λαδολέμονο η σκέτο λεμόνι όπως το έφτιαξα εγώ.
Έτσι και αλλιώς ο σολομός είναι λιπαρό ψάρι πολύ ωφέλιμο όμως.
Αν δεν έχετε σαν την κατσαρόλα μου φτιάξτε το σε γάστρα η ταψάκι.
( να το σκεπάσετε να ψηθούν και τα χόρτα)
Δοκιμάστε το αξίζει πιο πολλά από όσο κοστίζει!!
"Καλή Επιτυχία elpidas little corner"
Λατρεύω το σολωμό σε κάθε του μορφή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία τον συνόδευσες με τα ραδίκια.
Τέλειο και πλήρες γεύμα Ελπίδα μου.
Καλή αρχή στην ομολογουμένως δύσκολη προσπάθειά σου!
Ενα κλίκ είναι όμως!!!
Και εγώ το ίδιο Χρυσαυγή μου ευχαριστώ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίγο δύσκολη ναι ευχαριστώ πολύ!!!
Μμμ μου μυρίζει θαύμα γεύση! Περιμένω να δω και τι άλλες συνταγές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Ευχαριστώ πολύ Νοτούλα μου Φιλάκια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτο ευαίσθητο σημείο μου!!! σολωμός... τον λατρεύω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι συ τον μαγείρεψες τόσο ωραία!!
καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου!!
Εύη
Εύη μου σε ευχαριστώ!!!Έγινε πεντανόστιμος και δικός μου αγαπημένος!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή