Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014

" Μπουγάτσα-Πίτα "

                                                    Και κάπως έτσι λες Καλημέρα!

                         Όταν βάζεις στοίχημα με τον εαυτό σου μπορείς να τα καταφέρεις.
                         Απόδειξη εγώ και η Πίτα  που βλέπετε σήμερα.
                         Οι πίτες γενικά δεν ήταν κάτι απλό η εύκολο για μένα.
                         Ήθελα πάρα πολύ να μάθω δοκίμασα πάρα πολλές συνταγές.
                         Έχω καταλήξει στον απλό και εύκολο τρόπο που θα δείτε.
                          Η Μπουγάτσα μου εκτός από την απίστευτη νοστιμιά της έγινε τέλεια.
                          Θέλω πάρα πολύ να την μοιραστώ μαζί σας και να την δοκιμάσετε.
                          Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε την Μπουγάτσα-Πίτα μου. 
                                                                   Για την ζύμη:Εδώ
  
Για την κρέμα:
     500 γρ γάλα η 2 κούπες-50 γρ ζάχαρη η 1/2 κούπα-1 αυγό και 1 κρόκο
40 γρ κάστερ πάουντερ(κόρν φλάουρ) η 1/4 κούπας
40 γρ βούτυρο η 3 κ.σ- 1 κ.γ υγρή βανίλια η 2 βανίλιες
Άχνη ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα.

Ετοιμάζω την κρέμα πρέπει να είναι παγωμένη όταν την χρησιμοποιήσω.
Αν θέλω την κάνω από το προηγούμενο βράδυ και την φυλάω στο ψυγείο.
Βάζω το γάλα σε κατσαρόλα μόλις αρχίσει να βράζει  κατεβάζω από την φωτιά. 
Βάζω σε ένα μπολ τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το βούτυρο.
Τα χτυπάω με ένα σύρμα και ρίχνω σιγά σιγά το γάλα το μισό περίπου.
Ανακατεύω με το σύρμα βάζω πάλι το γάλα στην φωτιά και προσθέτω το μείγμα.
Ανακατεύω ζωηρά και βλέπω ότι πήζει σχεδόν αμέσως κλείνω την φωτιά.
Προσθέτω και το βούτυρο έχω μια τέλεια γυαλιστερή κρέμα.
Τέλος περνάω την κρέμα από μια σήτα να γίνει λεία.
Σκεπάζω με σελοφάν να ακουμπάει την κρέμα,την φυλάω στο ψυγείο.
(η κρέμα πάντα στο ψυγείο γιατί έχει αυγά)
Χωρίζω στα 4 το ζυμάρι και βάζω ενδιάμεσα την  κρύα κρέμα.
 

Βάζω τα φύλλα από πάνω,κλείνω την πίτα με τον κόθρο που όλοι αγαπάμε.
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα
και ψήνω περίπου 35-40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας.

Αφήνουμε την Πίτα να κρυώσει λίγο αλλιώς η κρέμα θα χυθεί.
Φυσικά λίγο δύσκολο να αντέξετε να μην τη κόψετε.


Είμαι σίγουρη ότι η γεύση της θα σας μείνει αξέχαστη.
Δοκιμάστε την και θα καταλάβετε τι εννοώ.
 


" Καλή Πεντανόστιμη Όρεξη "
(την συνταγή την αφιερώνω στην Μαρία και Παναγιώτη) 



14 σχόλια:

  1. ειναι τελεια!!! κ γω ξεροψημενη τη θελω την πιτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. AgapameAn Dolmas ευχαριστώ!!!Ναι έχουμε το ίδιο γούστο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θέλω όλο το ταψι!!!!!!!
    Ειναι λαχταριστη και τραγανη όπως πρέπει!
    Καλό Ξημέρωμα
    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ariadni St. Σε ευχαριστώ πολύ!!!
    Επίσης φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλειο ελπιδάκι... η μπουγάτσα ήταν η αγαπημένη της μαμας μου <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάπως έτσι λες bye bye δίαιτα και γίνεσαι ευτυχισμένος μέσα από μία υπέροχη μπουγάτσα πίτα! Την θέλω τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Notoula χαχα τέλειο σχόλιο!!!Σε ευχαριστώ πολύ!!!
    Έλα και θα την έχεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εκανα την πιτα σου και ητανΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!μπραβο σου.Θα κανω και την τυροπιτα σου και ελπιζω να ειναι εξ ισου νοστιμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευχαριστώ Πολύ!!!Περιμένω σχόλια για την Τυρόπιτα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Kαλη χρονια σου ευχομαι και παντα με νοστημα μαγειρεματα.Εκανα την τυροπιτα και εγινε πεντανοστιμη αρεσε σε ολους και παλι μπραβο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Kαλή Χρονιά σε ευχαριστώ πολύ πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή