Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

" Ελιοψωμάκια χωρίς ζύμωμα "

                             
                                        

           Πες αλεύρι το ελιοψωμάκι σε γυρεύει,εύκολα γρήγορα χωρίς ζύμωμα.
           Τα αγαπήσατε μόλις τα είδατε που να τα δοκιμάσετε,θα τα λατρέψετε.
           Στις αγαπημένες συνταγές χωρίς ζύμωμα,αποθηκεύστε και αυτήν.

           Έκανα μισή δόση να δω πως θα γίνουν,το αποτέλεσμα τέλειο.
           Φτιάξτε διπλάσια δόση,γιατί είμαι σίγουρη ότι θα εξαφανιστούν

   Υλικά
  2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις+1 κούπα αλεύρι για τσουρέκια.
  (αυτά είχα στο ντουλάπι μου,φτιάξτε τα με όποιο αλεύρι έχετε)
  1 φακελάκι μαγιά-1/2 κ.σ μέλι-1/4 κούπας καλαμποκέλαιο
  1 κ.γ κοφτό αλάτι-ξύσμα λεμονιού-1/2 κ.γ ρίγανη
  1 κούπα ελιές ψιλοκομμένες-1 κούπα περίπου χλιαρό νερό.
   Οδηγίες
   Βάζουμε σε ένα μπολ την μαγιά-μέλι και το χλιαρό νερό.                       
   Προσέχουμε να μην είναι πολύ ζεστό το νερό και κάψει την μαγιά.
   Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο-αλάτι-ρίγανη-αλεύρι και ανακατεύουμε,
   με ξύλινο κουτάλι.Τέλος προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ελιές.
   ( το αλεύρι είναι περίπου,η ζύμη κολλάει δεν πλάθετε)
   Μόλις ενωθούν όλα καλά σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε να φουσκώσει. 
   Διπλώνουμε και ξεφουσκώνουμε την ζύμη και την αδειάζουμε στον πάγκο.
   Μπορείτε να την φτιάξετε απoβραδίς,και να την φυλάξετε στο ψυγείο.
   Ανάβουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και πλάθουμε τα ψωμάκια.
   Με ελάχιστο αλεύρι απλά δίνουμε σχήμα δεν τα ζυμώνουμε.
   Στην σχάρα της κουζίνας με λαδόκολλα βάζουμε τα ψωμάκια για ψήσιμο.

 

   Ψήνουμε 15 λεπτά περίπου να πάρούν χρώμα,δεν παραψήνουμε.
   Μπορείτε να τα γεμίσετε με φέτα-πιπεριά-μανιτάρια-κασέρια.
   Χρειάζεστε φαντασία και όρεξη στην κουζίνα,να το θυμάστε πάντα.


                                                                                  
                                                                                   


                                                    " Καλή επιτυχία elpidas little corner "

2 σχόλια: