Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

" Καραμελένια Μηλό-Πίτα"

 Γλυκιά πίτα με μήλα κρέμα βανίλιας και σάλτσα καραμέλας!
 Μια πίτα διαφορετική παράξενη δημιουργία του μυαλού μου.
 Τραγανό φύλλο με γέμιση όλο αρώματα και γλύκα

 Πάμε να φτιάξουμε καρεμελένια μηλόπιτα βήμα βήμα.
 Θα χρειαστώ για την ζύμη Εδώ 1/2 ποσότητα                                                


    Για την γέμιση
    2  μεγάλα μήλα-ζάχαρη-κανέλα-1 κ.σ βούτυρο-1/2 κ.σ αλεύρι
    Για την κρέμα 
    250 γρ γάλα-30 γρ ζάχαρη-1 κρόκο-30 γρ κόρν φλάουρ
    πρέζα αλάτι-20 γρ βούτυρο-1 κ.γ υγρή βανίλια
     Για τα φύλλα
    1/2 φλ.τσ σπορέλαιο -1 κ.σ νερό                                                    


   Για την σάλτσα καραμέλας
   1 φλ.τσ ζάχαρη-1/2 φλ.τσ νερό-3/4 φλ.τσ γάλα εβαπορέ
   2 κ.σ κοφτές βούτυρο-1/2 κ.γ υγρή βανίλια-1/4 κ.γ αλάτι
   Πως την φτιάχνω                                                      



       Για την κρέμα βάζω σε μια κατσαρόλα το γάλα την ζάχαρη,
       τον  κρόκο-κόρν φλάουρ-αλάτι-κανέλα-βανίλια σε μέτρια φωτιά.
       Ανακατεύω  και μόλις πήξει την κατεβάζω από την φωτιά
       προσθέτω τέλος το βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να γίνει λεία.
       Σκεπάζω την κρέμα με μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα
       και την αφήνω να κρυώσει πολύ καλά στο ψυγείο.                    


    Βάζω σε ένα τηγάνι τα μήλα κύβους με το βούτυρο και ανακατεύω,
    πασπαλίζω με ζάχαρη-κανέλα και τέλος με το αλεύρι.
    Μετά από 1-2 λεπτά κατεβάζω τα μήλα από την φωτιά
   Τα αφήνω και αυτά να κρυώσουν πολύ καλά.             


Για την καραμέλα βάζω την ζάχαρη και το νερό  σε κατσαρόλα
ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ απλά περιμένω να λιώσει και να πάρει χρώμα.
Περίπου 5-6 λεπτά μετά βλέπω ότι αλλάζει χρώμα και γίνεται καραμέλα
Χαμηλώνω την φωτιά  ρίχνω το εβαπορέ και ανακατεύω.
Με προσοχή γιατί φουσκώνει και καίει πολύ μετά από 1-2 λεπτά κατεβάζω,
από την φωτιά και ανακατεύοντας προσθέτω το βούτυρο την βανίλια-αλάτι.
Συνεχίζω το ανακάτεμα για 1-2 λεπτά μέχρι να ενωθούν οι γεύεσεις
Δεν ακουμπάμε και δεν δοκιμάζουμε ποτέ ζεστή καραμέλα αφήνουμε να κρυώσει.


    Το ζυμάρι για την πίτα είναι το ίδιο όπως και η διαδικασία
    που κάνω στην Τυρόπιτα απλά κάνω 4 φύλλα και ταψί 22 εκ.
   Ανοίγω ένα φύλλο κάτω να προεξέχει ένα φύλλο μέσα σουρωτό


   Ανακατεύω την κρύα κρέμα με τα κρύα μήλα και την απλώνω πάνω


   Ρίχνω 2-3 κουταλιές καραμέλα πάνω στην γέμιση πάλι φύλλο σουρωτό
   Τέλος κλείνω την πίτα με το 4ο φύλλο και 2-3 κ.σ σπορέλαιο και το νερό. 


   Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς 35-40 λεπτά.
   Πάντα ανάλογα τον φούρνο μας και πόσο ξεροψημένη μας αρέσει.

                                        

   Σερβίρουμε την πίτα με έξτρα σάλτσα καραμέλας αν θέλουμε. 
   Αυτή είναι η Καραμελένια-Μηλό-Πίτα μου δοκιμάστε την!      

                                                
                                                " Καλή Γλυκιά Όρεξη elpidas little corner"







       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου