Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2015

" Κέικ-Γενεθλίων "


    Να ζήσεις "Κατερίνα" και Χρόνια Πολλά και πάντα να έχεις όλα τα καλά!!
    Κέικ Γενεθλίων σήμερα με τις καλύτερες  σοκολατένιες ευχές!  
    Θα χρειαστώ για το κέικ
    85 γρ κουβερτούρα-1 1/2 κούπα ζεστό καφέ-2 1/2 κούπες ζάχαρη-1 1/2 κούπα κακάο
    2 1/2 κούπες αλεύρι-1 κ.γ υγρή βανίλια-2 κ.γ σόδα-1 κ.γ μπέικιν-1/2 κ.γ αλάτι-3 αυγά

    3/4 κούπας καλαμποκέλαιο-1 1/2 κούπα ξυνόγαλα σ.θ.δ
    Για την γέμιση
    5 κ.σ αλεύρι-1 κούπα γαλά-1 κ.γ υγρή βανίλια-1 κούπα βούτυρο-1 κούπα ζάχαρη
    Για την γκανάζ
    250 γρ.κουβερτούρα-120 γρ κρέμα γάλακτος-1 κ.σ βούτυρο
    (συνταγή chocolate chocolate and more)
      Πως το φτιάχνω
      Ψιλοκόβω την κουβερτούρα και την βάζω σε ένα μπολ ρίχνω τον ζεστό καφέ από πάνω.
      Ανακατεύω και βλέπω ότι έχει λιώσει η σοκολάτα αφήνω στην άκρη για 5 λεπτά.
      Κοσκινίζω τα στερεά υλικά σε ένα μπολ αλεύρι-σόδα- μπέικιν-αλάτι-κακάο-ζάχαρη.
      Και τα αφήνω στην άκρη ανάβω τον φούρνο στους 180 βαθμούς
      Χτυπάω στο μίξερ τα αυγά να φουσκώσουν και προσθέτω σιγά-σιγά το καλαμποκέλαιο-
      το ξυνόγαλα-βανίλια και το μείγμα του καφέ αφού ενωθούν σιγά-σιγά το αλεύρι.
      Συνεχίζω το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ανακατευθούν καλά.
      Αδειάζω το μείγμα σε 2 ταψάκια 20 εκ λαδωμένα με λαδόκολλα και ψήνω 35-40 λεπτά
      Πάντα ανάλογα τον φούρνο και πάντα ελέγχουμε αν ψήθηκε το κέικ.
            Κάνω την γέμιση βάζω σε μια κατσαρόλα το γάλα και πριν βράσει,
            ρίχνω το αλεύρι για να μην κάνει σβόλους.Ανακατεύω με ξύλινο κουτάλι μέχρι να γίνει,
            μια πολύ πηχτή κρέμα.Κατεβάζω από την φωτιά προσθέτω την βανίλια και αφήνω να
            κρυώσει εντελώς.Χτυπάω το βούτυρο με την ζάχαρη 10 λεπτά περίπου να γίνει κρέμα.
            Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτω το μείγμα με το αλεύρι και χτυπάω άλλα 5 λεπτά.
         Έχουν κρυώσει τελείως τα κέικ και βάζω ενδιάμεσα την γέμιση.
         Βοηθάει πάρα πολύ άν έχετε ένα τσέρκι να το φτάξετε αποβραδίς
         Για την γκανάζ ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος και την ρίχνω πάνω,
         στην ψιλοκομένη κουβερτούρα και σκεπάζω για 2-3 λεπτά
         Προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω με απαλές κινήσεις.
         Μετά από 1-2 λεπτά περιχύνω το κέικ με την γκανάζ! 
         Στολίζουμε το κέικ μας όπως θέλουμε έγω έβαλα σιρόπι καραμέλας!
Σίγουρα είναι ένα ξεχωριστό Κέικ-Γενεθλίων
Για μια ξεχωριστή ημέρα για μένα τα γενέθλια της Κατερίνας μου!

"Χρόνια πολλά γλυκά και σοκολατένια elpidas little corner "
   
                                                                           




         



2 σχόλια: