Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016

" Σοκολατόψωμο χωρίς ζύμωμα "

                                                                               

 
    Αγαπημένες συνταγές που αγαπάμε όλοι,χωρίς ζύμωμα πολύ εύκολα.
    Η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά έφτιαξα,και δοκίμασα σοκολατόψωμο.
    Μόλις είδα την συνταγή ξετρελάθηκα,και ήθελα να την δοκιμάσω.

    Εύκολο σοκολατένιο ψωμί,είμαι σίγουρη ότι θα το φτιάξετε αμέσως.
    Το μόνο που έχετε να κάνετε,είναι να ανακατέψετε τα υλικά.
    Πάμε να φτιάξουμε βήμα βήμα το Σοκολατόψωμο χωρίς ζύμωμα    
   
     Υλικά
    420 γρ αλεύρι-1/2 κ.γ ξερή μαγιά-2 κ.σ ζάχαρη
    2 κ.σ κακάο+για πασπάλισμα-3/4 κ.γ αλάτι
    290 γρ περίπου χλιαρό νερό-150γρ  σταγόνες σοκολάτας

    Οδηγίες
    Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ αλεύρι-μαγιά-κακάο-ζάχαρη-αλάτι-σοκολάτα
    Προσθέτουμε το νερό και απλά ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι
    Μόλις δούμε ότι πήρε όλο το αλεύρι η ζύμη μας είναι έτοιμη.
    Ανάλογα πάντα με το αλεύρι ίσως χρειαστεί ελάχιστο νερό
    Η ζύμη θα γίνει μια  κολλόδες μπάλα που ξεκολλάει από το μπολ.
    Δεν είναι σαν το ζυμάρι του ψωμιού σφιχτό έτσι πρέπει να είναι.   
         Σκεπάζουμε και αφήνουμε όλη την νύχτα στο ψυγείο.
         Εγώ πάλι δεν μπορούσα να περιμένω άφησα την ζύμη 1 ώρα στον πάγκο.
        Την έβαλα μετά στο ψυγείο βγήκα να τελειώσω τις δουλειές μου.
         Και μετά από 2-3 ώρες δεν άντεξα και έφτιαξα το Σοκολατόψωμο.                            
               Η ζύμη είχε τριπλασιαστεί φούσκωσε πάρα πολύ και στο ψυγείο.
               Με ελάχιστο αλεύρι σε αλευρωμένη επιφάνεια φτιάχνουμε το ψωμί
               Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά περίπου να φουσκώσει.
               Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς μαζί και την γάστρα
               Αδειάζουμε το ψωμί στην γάστρα αφου την πασπαλίσουμε με αλεύρι+κακάο
               Αν θέλετε πασπαλίζετε και από πάνω με λίγο αλεύρι+κακάο.
               Κάνουμε μικρές ψαλιδιές η  χαράζουμε με το μαχαίρι το ψωμί
               Ψήνουμε με το καπάκι για 30 λεπτά και 15 λεπτά χωρίς καπάκι.
          μυστικά
         Ο χρόνος ψησίματος πάντα εξαρτάται από την κουζίνα μας
         Η ποσότητα νερού περίπου πάντα ανάλογα το αλεύρι
        Αν θέλετε προσθέστε έξτρα σοκολάτα επάνω πριν το ψήσιμο.
        Αν έχετε μαντεμένια γάστρα φτιάξτε το σε αυτήν        


                                      "Καλή γλυκιά σοκολατένια επιτυχία elpidas little corner "



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου