Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

" Τυρένια "



    Δεν έχω φτιάξει παρόμοια Τυροπιτάκια η Τυροπιτάρες για την ακρίβεια.
    Έχουν διαφορετική τεχνική γίνονται όμως εύκολα και είναι πολύ νόστιμα.
    Σηκώνουν πάρα πολλές παραλλαγές ανάλογα τις γεύσεις που σας αρέσουν.

    Εγώ μόλις τα είδα ενθουσιάστηκα και τα δοκίμασα αμέσως.
    Πάμε παρέα να φτιάξουμε  βήμα βήμα τα νόστιμα Τυρένια μου.                  

                                                                           
                                                                         
    Υλικά
   120 γρ χλιαρό γάλα-250 γρ περίπου χλιαρό νερό-1 αυγό-1 κ.σ ξύδι
   1/2 κ.σ ξερή μαγιά-1/2 κ.σ μπέικιν πάουντερ-2 κ.σ γιαούρτι
   1/2 κ.σ ζάχαρη-1/2 κ.σ αλάτι-3 κ.σ καλαμποκέλαιο-800 γρ αλεύρι
   (το νερό λέω περίπου μπορεί να χρειαστεί και άλλο)
   Γέμιση
   400 γρ φέτα η ανθότυρο η μυζήθρα και προεραιτικά αυγό-μαιντανό η δυόσμο
   Για να αλείψω ενδιάμεσα
   60 γρ βούτυρο+60 γρ καλαμποκέλαιο.
   Και επάνω
   1κρόκο+1-2 κ.σ νερό
   συνταγή από το youtube                                        
                                                                               
   Οδηγίες
   Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα-μαγιά-ζάχαρη και το αφήνουμε στην άκρη.
   Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αυγό-γιαούρτι-καλαμποκέλαιο-ξύδι-αλάτι.
   Προσθέτουμε νερό-αλεύρι-μπέικιν το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε για λίγο.
   Έχουμε ένα λείο μαλακό ζυμάρι και το σκεπάζουμε να διπλασιαστεί 1 ώρα περίπου.
                                                                      
    Ξεφουσκώνουμε την ζύμη την βάζουμε σε αλευρωμένο πάγκο και την χωρίζουμε στα 4.
    Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι φύλλο όπως όταν κάνουμε πίτα και αλείφουμε με βούτυρο.
    Το ίδιο κάνουμε και τα άλλα μπαλάκια και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο.
    Αλείφουμε όλα τα φύλλα ενδιάμεσα με βούτυρο-καλαμπκέλαιο και τα κάνουμε ρολό.
    Κάνουμε ένα σφιχτό ρολό με τα 4 φύλλα που έχουμε ανοίξει και το κόβουμε κομμάτια.                                                                                                    

                                                                              
    Κόβουμε 20 κομμάτια η πιο πολλά αν τα φτιάξουμε πιο μικρά ανάλογα το μέγεθος.
    Τα πατάμε με τα δάχτυλα μας γεμίζουμε με το τυρί που μας αρέσει και κλείνουμε.
    Αν θέλετε στο τυρί προσθέστε αυγό και δυόσμο η μαιντανό όπως σας αρέσουν.
    Εγώ στα μισά έβαλα δυόσμο και έγιναν πολύ νόστιμα.        
   Αφήνουμε στην λαμαρίνα τα Τυρένια μας να φουσκώσουν 15 λεπτά περίπου.
   Τα αλείφουμε πριν το ψήσιμο προσεχτικά με το διάλυμα αυγού.    
   Συγχρόνως προθερμαίνουμε τον φούρνο  στους 200 βαθμούς και ψήνουμε 25-30 λεπτά                    
                                                                                 

                                              "Καλή Όρεξη elpidas little corner"

6 σχόλια:

  1. ειναι να μη το εχεις με τις πιτες ελπιδα μου.και εσυ το κατεχεις καλα το θεμα.γεια στα χερια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φανταστικά ,υπέροχα ,ασυνήθιστα και εύκολα .Γειά στα χέρια σου Ελπίδα .Φιλιά πολλά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ!!!! Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μολις τελειωσα κ γω με τα δικα μου τυρενια ελπιδα καταπληκτικα!
    Πολυ ωραια συνταγη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ρουλα σε ευχαριστώ!!Περιμένω φωτογραφία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή