Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017

" Τυρόπιτες Μαντιλάκια "


                                                                             
    Αγαπήσατε αυτές τις τυρόπιτες μόλις τις είδατε,που να τις δοκιμάσετε.
    Μια μοναδική τεχνική που σίγουρα πρέπει να δείτε,εγώ δεν την ήξερα.
    Θα προσπαθήσω να σας δείξω βήμα βήμα πως να τις φτιάξετε.

    Γιαυτό μη σας καθυστερώ πάμε στην κουζίνα μου,να τις μοιραστούμε.
   Υλικά για την ζύμη
   610 γρ αλεύρι για πίτες-6 γρ αλάτι-6 γρ ξύδι
   20 γρ ελαιόλαδο-350 γρ περίπου χλιαρό νερό
  1 πακέτο βούτυρο λιωμένο (εγώ έβαλα φλώρα)                                                     

    Υλικά για την γέμιση
    400 γρ φέτα-2-3 κ.σ γιαούρτι-1 αυγό                      


    Οδηγίες
  Βάζουμε το αλεύρι-αλάτι-ξύδι-λάδι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.
  Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό+ζυμώνουμε,μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
  Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα.
  Βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά της γέμισης,και τα ανακατεύουμε.
  Βάζουμε σε μια λαμαρίνα λαδόκολλα και την αφήνουμε στην άκρη.
  Χωρίζουμε την ζύμη στα 4 και μετά σε 16 κομμάτια.
    Κάνουμε μπάλες και τις πασπαλίζουμε με αλεύρι,να μην κολλήσουν.
    Παίρνουμε 4 μπάλες ανοίγουμε την κάθε μπάλα φύλλο,σαν ένα μικρό πιάτο.
           Αλείφουμε βούτυρο και ξανά φύλλο από πάνω,μέχρι να τελειώσουν και τα 4.
           Ανοίγουμε τώρα το φύλλο μεγάλο περίπου 36-38 εκ,και το αλείφουμε με βούτυρο.
    Κλείνουμε τα πλαϊνά όπως θα δείτε στην φωτογραφία,και αλείφουμε πάλι.    
    Βάζουμε στην μέση γέμιση,και κλείνουμε τα φύλλα όπως στην φωτογραφία.


 
    Αλείφουμε από πάνω με βούτυρο και κλείνουμε σαν μαντήλι,όπως βλέπετε.  

    Βάζουμε την τυρόπιτα στην λαμαρίνα+συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες μπάλες.
    Έχουμε 4 τυρόπιτες που θα τις κόψουμε μετά και θα γίνουν 16.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς,45 λεπτά περίπου.
    Αφήνουμε 2-3 λεπτά να κρυώσουν οι πίτες,και τις κόβουμε στα 4.
    μυστικά
    Μπορείτε να τις γεμίσετε με ότι θέλετε,ότι σας αρέσει.
    Αν θέλετε τις φυλάτε στην κατάψυξη,και της ψήνετε άλλη φορά.
    Ψήνω στον αέρα και κάτω αντίσταση,η μόνο αέρα.
    Mαρία μου σε ευχαριστώ για την συνταγή.      

                                               
                                                    " Καλή επιτυχία elpidas little corner "







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου