Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

" Μυστικά για Τσουρέκια χωρίς Ζύμωμα "

                                                                             
 Τι σας έχω;δεν είναι συνταγή αλλά θα σας βοηθήσει να φτιάξετε τέλεια τσουρέκια
 Θα σας πω όλα τα μυστικά,για τα τσουρέκια μου χωρίς ζύμωμα.
 Ότι μπορώ να σκεφτώ,που θα σας βοηθήσει να κάνετε τέλεια τσουρέκια.
 Με ρωτάτε συνέχεια διάφορα,ελπίζω να καλύψω όλες τις απορίες σας.

 Είμαι τόσο περήφανη για αυτή την συνταγή μου,θέλω να την φτιάξετε όλοι.
 Χαίρομαι τόσο πολύ,όταν βλέπω τις φωτογραφίες και τα σχόλια σας.
 Πάμε λοιπόν να σας πω όλα τα μυστικά,και αν έχετε απορίες να τις λύσουμε.
1)Προσοχή στο γάλα χλιαρό,παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο να πετύχουν τα τσουρέκια.
  Αν βάλετε πολύ ζεστό το γάλα και κάψετε την μαγιά,ξεχάστε τα τσουρέκια.


2)Με ρωτάτε συνέχεια για το αλεύρι,τα έχω φτιάξει με πολλά διαφορετικά.
Το κάθε αλεύρι διαφέρει,π.χ εγώ έβαλα 1200 γρ η αδερφή μου 1050 η φίλη μου 1300.
 Σας δείχνει από μόνο του πόσο θέλει,να ξεκολλήσει από το μπολ και να κολλάει λίγο.
                                                                           
3)Θα σας βοηθήσει πολύ μια σπάτουλα χούφτα,κάνει την δουλειά που θα έκανε
το χέρι σας γιαυτό την λένε χούφτα.Αν δεν έχετε,μια ξύλινη κουτάλα είναι μια χαρά.

4)Η ζάχαρη είναι γούστο του καθενός,πόσο γλυκά τα θέλει έτσι είναι ακριβώς για εμένα.
Τα είχα φτιάξει πιο άγλυκα,και αφού τα θέλατε πιο γλυκά τα έκανα με πιο πολύ ζάχαρη.

5)ΝΑΙ  στο ψυγείο,ρωτάτε πειράζει αν δεν βάλω την ζύμη στο ψυγείο ναι πειράζει.
 Το ψυγείο θα κάνει όλη νύχτα την δουλειά,που θα κάνατε εσείς αν ζυμώνατε.

6)ΧΩΡΙΣ ΖΥΜΩΜΑ ,ΝΑΙ χωρίς ζύμωμα όσο και αν σας φαίνεται απίστευτο.
Δεν θα βάλετε καθόλου τα χέρια σας στην ζύμη,και δεν θα τα ζυμώσετε.
Απλά ανακατεύετε με ένα κουτάλι,μέχρι να δείτε ότι πήρε όλο το αλεύρι.

7)Αν θέλετε να ψηθούν ομοιόμορφα τα τσουρέκια σας,πρέπει να έχουν
 ίδιο βάρος.Αν θέλετε μπορείτε και να τα ζυγίσετε,αλλιώς με το μάτι.
 Ένα τσουρέκι που ζυγίζει 1 κιλό δεν θα ψηθεί το ίδιο με ένα μικρότερο.
 Αν θέλετε να φτιάξετε μεγάλα και μικρά,θα τα ψήσετε χώρια.  

8)Με ρωτάτε αν τα τσουρέκια έχουν ίνες,τις κλωστές που όλοι αγαπάμε.
Εσείς που τα έχετε φτιάξει ξέρετε ότι έχουν ίνες,είναι γεμάτα κλωστές.
Απλά θα διπλώσετε το ζυμάρι σας,το δίπλωμα κάνει τις ίνες όχι το ζύμωμα.

 9)Με ρωτάτε για το βούτυρο,πάντα βάζω βούτυρο αληθινό όχι μαργαρίνη.
Δεν χρειάζεται να πάρετε ένα πανάκριβο βούτυρο,απλά να είναι βούτυρο.

10)Εννοείται ότι μπορείτε να τα γεμίσετε με ότι θέλετε,η να τα αφήσετε σκέτα.
 Απλά θα προσέξετε η γέμιση σας να είναι στεγνή,να μην υπάρχουν ζουμιά.
 Μπορείτε να βάλετε γλυκό βύσσινο,αφού το στραγγίσετε η ξηρούς καρπούς.
 Πραλίνα αφού την βάλετε για λίγη ώρα στην κατάψυξη,κουβερτούρα-κάστανο.
 Να λιώσετε κουβερτούρα η λευκή κουβερτούρα,η γκανάς και να τα καλύψετε.
 11)Ρωτάτε αν μείνει η ζύμη πιο πολλές ώρες στο ψυγείο,επειδή έχετε δουλειά.                                    
 Όχι δεν πειράζει,φτιάξαμε με την φίλη μου την Σέβη τα τσουρέκια της την επόμενη
 το απόγευμα και πάλι έγιναν τέλεια.Φουσκώνει η ζύμη μέσα στο ψυγείο,απίστευτα.

12)Αν τα φτιάξατε ήταν πολύ κρύο το δωμάτιο και δεν σας φούσκωσαν,τι κάνετε;
Το έπαθα εγώ στην Αθήνα,και έφτιαξα μισή δόση ανακάτεψα τις ζύμες και έγιναν τέλεια.

13)Ένα άλλο μυστικό που έχουν αυτά τα τσουρέκια,είναι ότι μένουν μαλακά για μέρες.
 Απλά μόλις ψηθούν και κρυώσουν λίγο,να τα τυλίξτε καλά σε μεμβράνη.
14)Να ξέρετε ότι πρώτα θα τα αφήσετε να φουσκώσουν,και μετά θα τα αλείψετε με αυγό.                  
 Πάντα τα αλείφεται πολύ προσεχτικά χωρίς να τα τρυπήσετε,αλλιώς θα ξεφουσκώσουν.

15)Προσοχή στο πλάσιμο,σε λαδωμένο πάγκο με λαδωμένα χέρια πάντα.
Θα ρίξετε ελάχιστο αλεύρι αν χρειαστεί,όταν λέω ελάχιστο σαν να αλατίζετε το φαγητό.
Αν ρίξετε πολύ αλεύρι,τα τσουρέκια σας θα γίνουν σφιχτά σαν ψωμί.
16)Δεν παιδεύομαι την ζύμη,καμία ζύμη δεν της αρέσει να την παιδεύεις θα σφίξει.
Με την σπάτουλα σας διπλώστε και ξανά διπλώστε την ζύμη σας,να γίνει τέλεια.

17)Προσοχή στο ψήσιμο,μην παραψήνεται τα τσουρέκια σας και τα στεγνώσετε.
Ανάλογα πάντα πως ψήνει ο φούρνος σας,εγώ τα έψησα 30 λεπτά και 15 τα μικρά.
Αν ψήσετε πολλά μαζί τα ψήνετε στον αέρα,και χαμηλώνετε λίγο τον φούρνο.

18)Θα σας βοηθήσει πάρα πολύ η λαδόκολλα,εγώ την χρησιμοποιώ πολύ.
Έτσι τα τσουρέκια σας,θα ψηθούν χωρίς να κολλήσουν στην λαμαρίνα.
19)Όπως σας έχω πει τόσες φορές,δεν θα ξεκινήσετε λέγοντας λες να πετύχουν;                                  
Διαβάστε 1-2 φορές την συνταγή, και βγάλτε όλα τα υλικά μπροστά σας.
Ότι κάνετε με αγάπη πάντα πετυχαίνει,αυτό είναι νόμος για σίγουρη επιτυχία.
20)Διαβάστε 2-3 φορές την συνταγή,βγάλτε τα υλικά μπροστά σας.
                             "Καλή επιτυχία χωρίς ζύμωμα,και του χρόνου με υγεία και χαμόγελα.
                                                                    elpidas little orner"


                                

10 σχόλια:

  1. Πολλά συγχαρητήρια για την σελίδα σας.
    Οι συμβουλές είνα πράγματι μεγάλη βοήθεια.
    Ευχαριστώ πολύ και καλά μαγειρέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξάνδρα μου σε ευχαριστώ πολύ!!Χαίρομαι καλά μαγειρέματα και σε σένα!!

      Διαγραφή
  2. Ελπίδάκι μου είσαι μεγάλο αστέρι!!!!Σ ευχαριστώ πολύ που μοιράζεσαι μαζί μας τις υπέροχες συνταγές σου αλλά και τα μυστικά τους!!!Να είσαι πάντα καλά κοριτσι μου γλυκό!!!!Λένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λένα μου σε ευχαριστώ πολύ!!!Χαίρομαι που διαβάζω και εδώ τα σχόλια σου!!!

      Διαγραφή
  3. Ευχαριστούμε πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές σου,φέτος θα φτιάξω τα τσουρέκια για πρώτη φορά,είμαι σίγουρη ότι θα πετύχουν,έφτιαξα και τις λαγάνες και πέτυχαν!Καλό Πάσχα με υγεία σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Λαμπρινή μου!!Είναι σαν τις λαγάνες,και αυτά τέλεια θα γίνουν.Καλή επιτυχία,Καλό Πάσχα!!

      Διαγραφή
  4. Κυρία Χαραλαμπίδου, Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά!!! Έκανα φέτος, Μ. Πέμπτη και επανέλαβα το Μ. Σάββατο, τα τσουρέκια με την τεχνική σας και τη δοσολογία που δίνετε και έγιναν υπέροχα. Τόσο νόστιμα και τόσο εύκολα!!! Σας ευχαριστώ πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοίτα να δεις που θα επιχειρήσω να φτιάξω τσουρέκια μετά από χρόνια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή