Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018

Εύκολη Σοκολατένια Πουτίγκα

                                                                             

  Σοκολατένια Πουτίγκα για εσάς που αγαπάτε την σοκολάτα,και εμάς που αγαπάμε την βανίλια.
  Γιατί είναι πολύ νόστιμη εύκολη γίνεται με ελάχιστα υλικά,είναι δροσερή και πολύ ελαφριά.

   Μπορείτε να την φτιάξετε όπως σας αρέσει,με πιο πολύ μπισκότο η πιο πολύ σοκολάτα.
   Είναι από τα γλυκάκια που όλοι αγαπάνε,μια εύκολη και δροσερή καλοκαιρινή λύση.
   Πάμε να τα φτιάξουμε παρέα αν έχετε τα υλικά,και περιμένω τις εντυπώσεις σας.
                                                                             
    Υλικά για την βάση
   100 γρ μπισκότα,εγώ έβαλα digestive-35 γρ λιωμένο βούτυρο-πρέζα αλάτι
   Υλικά για την σοκολατένια πουτίγκα
   30 γρ κακάο-90 γρ ζάχαρη-500 γρ γάλα-20 γρ κορν φλαουρ-πρέζα αλάτι
   1 κ.γ υγρή βανίλια-50 γρ σοκολάτα κουβερτούρα,σε κομμάτια.
                                                                                    

   Υλικά για την σαντιγί
   150 γρ παγωμένη κρέμα γάλακτος-1 κ.σ άχνη ζάχαρη.
                                                                             
   Οδηγίες 
  Για την μπισκοτένια βάση αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι,προσθέτουμε το
  βούτυρο και το αλάτι ανακατεύουμε και μοιράζουμε το μπισκότο σε 4-6 ποτήρια.
  Βάζουμε όλα τα υλικά της πουτίγκα εκτός από την σοκολάτα σε μια κατσαρόλα,
  σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε με σύρμα να πάρει βράση και να γίνει κρέμα.
  Τέλος προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά,να λιώσει.
  Μοιράζουμε την σοκολάτα στα μπολ,πάνω από την μπισκοτένια βάση και 
  αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν τελείως.Συνεχίζουμε με την σαντιγί,
  χτυπάμε την παγωμένη κρέμα με την άχνη να γίνει σαντιγί(μη την χτυπήσετε πολύ)
  Γαρνίρετε πάνω την σοκολατένια πουτίγκα με σαντιγί,φρούτα και σοκολάτα.


  μυστικά
  αν θέλετε μπορείτε να βάλετε μπισκότα κανέλας η σοκολάτας
  μπορείτε να βάλετε κομμάτια η σταγόνες σοκολάτας,στην κρέμα.
  λέω 4 με 6 ποτήρια ανάλογα το μέγεθος,που θα τα βάλετε.
  μπορείτε να πασπαλίσετε κακάο από πάνω,η να τρίψετε σοκολάτα.
  η κρέμα όταν παγώσει πήζει ακόμα πιο πολύ,μη την βράσετε πολύ.
                                                                                    

2 σχόλια: