Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

"Red Velvet-Κόκκινο Βελούδο"


    Ήθελα ένα κέικ εύκολο ελαφρύ,να λιώνει στο στόμα Κόκκινο Βελούδο.
    Αν και έχει φρόστιγκ,δεν είναι τόσο γλυκό και ταιριάζει πολύ η κρέμα τυριού.
    Ελπίζω να το απολαύσετε,όσο και εγώ και να γίνει το αγαπημένο σας
    Φτιάξτε το για αυτούς που αγαπάτε και θα τους καταπλήξετε
    Είναι τόσο ξεχωριστό και μοναδικό,σίγουρα θα σας λατρέψουν

    Πάμε να ζωγραφίσουμε να παίξουμε με κόκκινο χρώμα στην κουζίνα
                                                                           
    Υλικά για το Κέικ
    2 κούπες αλεύρι-1 κ.γ μπέικιν-1 κ.γ σόδα-1/2 κ.γ αλάτι-2 κ.σ κακάο
    1 1/2 κούπα ζάχαρη-1 κούπα καλαμποκέλαιο-2 αυγά-2 κ.γ υγρή βανίλια
    1 κούπα ξυνόγαλα-κοκ.χρώμα ζαχαροπλαστικής όσο θέλουμε
    1 κ.γ λευκό ξύδι-1/2 κούπα γαλλικό η άλλο καφέ
    Υλικά για το φρόστιγκ τυριού
    450 γρ κρέμα τυριού σ.θ.δ-115 γρ βούτυρο σ.θ.δ-4 κούπες άχνη ζάχαρη
    2-3 κ.σ κρέμα γάλακτος η γάλα-2 κ.γ υγρή βανίλια        
     Οδηγίες
     Ανάβουμε τον φούρνο και ετοιμάζουμε 2 η 3 ταψιά,εγώ το έφτιαξα με 3.
     Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι-μπέικιν-σόδα-αλάτι και κακάο.
     Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε με μια μαρίζα το καλαμποκέλαιο με την ζάχαρη
     Προσθέτουμε τα αυγά-ξινόγαλα-βανίλια το κοκ.χρώμα,και χτυπάμε με μίξερ
     Η ποσότητα για το χρώμα εξαρτάται,πόσο κόκκινο θέλετε το κέικ σας.
     Συνεχίζοντας το ανακάτεμα,ρίχνουμε τον καφέ και το ξύδι στο μείγμα.
     Ανακατεύουμε τα στερεά με τα υγρά,προσοχή δεν χτυπάμε πολύ ώρα.
     Μοιράζουμε το μείγμα στα ταψιά,και ψήνουμε 30-40 λεπτά περίπου
     Πάντα ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα,δεν παρά ψήνουμε τα κέικ
     Μπορούμε να φτιάξουμε και καπκεικς,απλά ψήνουμε 18-20 λεπτά                                            
      Χτυπάμε το βούτυρο με την κρέμα,για 2 λεπτά προσθέτουμε την μισή άχνη
      Συνεχίζοντας το χτύπημα,προσθέτουμε την βανίλια και την υπόλοιπη άχνη.
      Ανάλογα πόσο σφιχτό θέλουμε το φροστιγκ,προσθέτουμε 2-3 κ.σ γάλα.
      Μόλις παγώσουν τα κέικ και η κρέμα,τελειώνουμε το Βελούδινο Κέικ.
      Βάζουμε ενδιάμεσα και επάνω,στο κέικ το φροστιγκ και στολίζουμε
      (γύρω γύρω έβαλα ρασμπερι γιαυτό βλέπετε κόκκινο σαν σιρόπι)
                                                                                 
      Μυστικά
      Μπορείτε να παραλείψετε το φροστιγκ,και να το φτιάξετε με σαντιγί.
      Άλλη εκδοχή είναι να βάλετε ενδιάμεσα φροστιγκ και από έξω σαντιγί
      Παίξτε στην κουζίνα βάλτε χρώμα στην ζωή σας,και θα κάνετε θαύματα.
      Βάζω και άλλες παραλλαγές άλλα χρώματα,να πάρετε ιδέες.                

                                               "Καλή γλυκιά όρεξη elpidas little corner"
                                                                                   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου