Πρασόπιτα μια πίτα που σίγουρα έχετε δοκιμάσει όλοι.
Εγώ θα σας δώσω μια διαφορετική εκδοχή με λαχανικά.
Είναι να απορείς αλήθεια με τις πίτες δεν τελειώνουν ποτέ.
Με ελάχιστα υλικά που έχεις στο ψυγείο φτιάχνεις θαύματα.
Δοκιμάστε να φτιάξετε και εσείς πρασόπιτα αλλιώς.
Μπορεί να γίνει και ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ,αν δεν βάλετε γάλα+τυρί.
Υλικά για την ζύμη: εδώ
Για την γέμιση
4 πράσα το άσπρο μέρος-1 φλιτζάνι λάχανο
1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά-1 κρεμμύδι
άνηθο-μαϊντανό-αλάτι-πιπέρι-1 φλ φέτα
1/2 φλ γάλα-1/2 φλ καλαμποκέλαιο
5 κ.σ καλαμποκέλαιο-λίγο βούτυρο σοφτ
βρέχω 5-6 φορές με νερό -Ταψί Νο 38cm
Ετοιμάζουμε και την γέμιση ψιλοκόβουμε το πράσο και το βράζουμε 2-3 λεπτά.
Έτσι γίνεται πιο ελαφρύ,το στραγγίζουμε σε τρυπητό να φύγουν τα νερά.
Κόβουμε καρέ τις πιπεριές και το κρεμμύδι ψιλοκόβουμε και το λάχανο.
Βάζουμε 2-3 κ.σ λάδι στο τηγάνι και περνάμε τα λαχανικά και το πράσο.
απλά να γυαλίσουν αλατοπιπερώνουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Προσθέτουμε το τυρί-μαϊντανό-άνηθο-γάλα-καλαμποκέλαιο και ανακατεύουμε.
Συνεχίζουμε και τελειώνουμε την πρασόπιτα τα όπως κάνουμε την τυρόπιτα
Όταν έχει υγρά η γέμιση προσθέστε 1-2 κ.σ τραχανά.
Μπορείται να βάλετε ότι τυρί έχετε στο ψυγείο σας.
"Καλή Όρεξη elpidas little corner"
Γιαμ! Αγαπάμε πολύ τις πίτες στο σπίτι! Λες να την φτιάξω το βράδυ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι και εμείς το ίδιο!!Ναι εννοείται,περιμένω εντυπώσεις!!
ΑπάντησηΔιαγραφή